Τρίτη 30 Ιουλίου 2024

Νέες ηλιακές καταιγίδες αναμένονται στη Γη το επόμενο διήμερο – Ορατό το Βόρειο Σέλας μέχρι την Αγγλία

 Νέες ηλιακές καταιγίδες αναμένονται στη Γη το επόμενο διήμερο – Ορατό το Βόρειο Σέλας μέχρι την Αγγλία 

Νέες ηλιακές καταιγίδες μπορεί να προκαλέσουν γεωμαγνητικές θύελλες στη Γη και είναι ενδεχόμενο να εμφανιστεί το βόρειο σέλας ακόμη και σε πολύ χαμηλά γεωγραφικά πλάτη, από απόψε (30/7/24) το βράδυ μέχρι και την Πέμπτη, σύμφωνα με την αμερικανική υπηρεσία NOAA.

Τον Μάιο, ο πλανήτης βίωσε τις ισχυρότερες γεωμαγνητικές καταιγίδες των τελευταίων 20 ετών. Το βόρειο σέλας φώτισε τότε τον νυχτερινό ουρανό στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και την Αυστραλία, σε γεωγραφικά πλάτη που δεν

Ακριβαίνουν 580 φθηνά φάρμακα – Όλη η λίστα

 Ακριβαίνουν 580 φθηνά φάρμακα – Όλη η λίστα 

Στα 580 φθηνά φάρμακα αυξάνονται οι τιμές σύμφωνα με το νέο Δελτίο Τιμών φαρμάκων που εξέδωσε το υπουργείο Υγείας μέσω ΕΟΦ. Η ανατιμολόγηση αυτή, αφορά 580 φθηνά φάρμακα, οι τιμές των οποίων αυξάνονται ώστε να μην αποσυρθούν από την ελληνική αγορά.

Οι αυξήσεις γίνονται μετά από σχετικό αίτημα φαρμακευτικών εταιρειών, καθώς το κόστος παραγωγής τους είναι υψηλότερο από το κέρδος. Να σημειωθεί πως αιτήματα για ανατιμήσεις είχαν υποβληθεί για περίπου 900 φάρμακα.

Στη λίστα περιλαμβάνονται και σημαντικά σκευάσματα ευρείας κατανάλωσης, όπως αντιβιοτικά και ινσουλίνες.

Γιατί οι αυξήσεις ήταν επιβεβλημένες

Μαυροβούνιο – Ελλάδα 16-17 στα πέναλτι: Νίκη «θρίλερ» για την Εθνική πόλο ανδρών στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Μαυροβούνιο – Ελλάδα 16-17 στα πέναλτι: Νίκη «θρίλερ» για την Εθνική πόλο ανδρών στους Ολυμπιακούς Αγώνες 

Η Εθνική πόλο ανδρών της Ελλάδας τα βρήκε… σκούρα κόντρα στο Μαυροβούνιο, αλλά κατάφερε με ανατροπή στο φινάλε να φθάσει στο 12-12 και να πάρει τη νίκη με το 17-16 στα πέναλτι, στη δεύτερη αγωνιστική του πρώτου ομίλου στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Μετά την άνετη επικράτηση επί της Ρουμανίας, η Εθνική πόλο ανδρών της Ελλάδας τα… χρειάστηκε στο δεύτερο ματς του ομίλου κόντρα στο Μαυροβούνιο, αλλά έδειξε “μέταλλο” στα τελευταία λεπτά και με ένα γκολ δευτερόλεπτα πριν τη λήξη πήρε προβάδισμα για πρώτη φορά στο ματς. Οι Μαυροβούνιοι ισοφάρισαν όμως και έστειλαν το ματς στα πέναλτι, όπου η Ελλάδα ήταν εύστοχη σε όλες τις εκτελέσεις της και έτσι συνέχισε με το απόλυτο στους Ολυμπιακούς Αγώνες, πριν ξεκινήσουν τα θεωρητικά πιο δύσκολα στο Παρίσι.

Ο Κωνσταντίνος Ρηγοπουλος νέος πρόεδρος του Αστέρα Δερβενίου - η νέα διοίκηση

https://scontent.fath3-4.fna.fbcdn.net/v/t39.30808-1/306084607_432400762212992_3580559179874122805_n.jpg?stp=dst-jpg_p200x200&_nc_cat=107&ccb=1-7&_nc_sid=f4b9fd&_nc_ohc=2bJOSfIt7WAQ7kNvgHJjlD1&_nc_ht=scontent.fath3-4.fna&oh=00_AYC4BdRoAdLbvQ56Ml93vgiiJEsPoeMc3QZ7tO9MpVFSUw&oe=66AF0808Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα, σπιρτόκουτο και κείμενο

📌Προέκυψε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του ΑΣΤΕΡΑ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ μετά τις εκλογές της Κυριακής 28/7. Κατά την πρώτη του συνεδρίαση, έγινε προγραμματισμός της νέας χρονιάς και ο καταμερισμός των θέσεων. Συγκεκριμένα:


Πρόεδρος: Ρηγόπουλος Κωνσταντίνος

Α' Αντιπρόεδρος: Μελισσαρόπουλος Σπύρος

Β' Αντιπρόεδρος: Λάτσινος Σπύρος

Γενικός Γραμματέας: Σκέρος Ιωάννης

Ταμίας: Προδρομίδης Τάσος

Ειδικός Γραμματέας: Ψαρρός Γιάννης

Έφορος Υλικού: Ζάγας Θάνος


🔵⚪Στη θέση του γενικού αρχηγού της ομάδας και τη νέα αγωνιστική χρονιά θα βρίσκεται ο Σπύρος Λάτσινος.

🤝Ευχαριστούμε θερμά τον κο Βλάση Κουρή για την προσφορά του στο σύλλογο για 4 και πλέον χρόνια απ την θέση του προέδρου!


#asterasmiazoi