Κυριακή 14 Ιουλίου 2024

Τάσος Γκιολής: Αρχίζουν οι καταγραφές των ζημιών στις αγροτικές καλλιέργειες από την πρόσφατη, μεγάλη πυρκαγιά στους Δήμους Βέλου - Βόχας και Νεμέας.

Μπορεί να είναι εικόνα 5 άτομα και κλαρινέτο 

Ξεκινούν οι καταγραφές των σοβαρών ζημιών που έγιναν σε δήμο Βέλου – Βόχας και δήμο Νεμέας, απ’ την πρόσφατη, μεγάλη πυρκαγιά.

Αυτό γνωστοποίησε, με ανάρτησή του, ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, Αναστάσιος Γκιολής.

Φαίνεται, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη, να έχουν καεί αγροτικές καλλιέργειες απ’ την Στιμάγκα του δήμου Βέλου – Βόχας, έως την κοινότητα Κουτσίου, κοντά στο φράγμα του Ασωπού, στο δήμο Νεμέας.

Οι ζημιές αφορούν πολλά αγροτεμάχια με ελιές, επιτραπέζια σταφύλια, αμπέλια και μελίσσια.

Ανάρτηση για το μέγεθος της ζημιάς, έκανε και ο δήμαρχος Νεμέας Κώστας Φρούσιος.

Σύντομα θα βγουν και οι πρώτες ανακοινώσεις των δήμων, ώστε να ξεκινήσουν οι αιτήσεις των πυρόπληκτων παραγωγών.

Θα ακολουθήσουν αυτοψίες και ότι άλλο προβλέπει η νομοθεσία.

 

Δίωξη για πέντε κακουργήματα στους 74 συλληφθέντες για τους πυροβολισμούς έξω από το γήπεδο του Παναθηναϊκού - Εγκληματική οργάνωση και απόπειρα ανθρωποκτονίας

 https://i1.prth.gr/images/1168x656/_webp/files/2024-07-14/episodeia-anakritis-m.jpg 

Στην άσκηση βαρύτατης ποινικής δίωξης για πέντε κακουργήματα και σωρεία πλημμελημάτων σε βάρος των 74 συλληφθέντων της αιματηρής συμπλοκής με πυροβολισμούς μεταξύ οργανωμένων οπαδών που έγινε χθες Σάββατο (13/7) έξω από το γήπεδο του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, προχώρησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας.

Να σημειωθεί ότι σήμερα ενώπιον των δικαστικών αρχών προσήχθησαν οι 72 από τους 74 συλληφθέντες, καθώς οι δύο εξ αυτών νοσηλεύονται στο Λαϊκό Νοσοκομείο και κρατούνται στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

Σακελλαροπούλου: Απερίφραστη η καταδίκη μου για την αποτρόπαιη δολοφονική επίθεση κατά του Τραμπ

  

Με δήλωση της, η Προεδρος της Δημοκρατιας Κατερίνα Σακελλαροπούλου καταδικάζει τη δολοφονική απόπειρα εναντίον του πρώην Προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και τονίζει ότι η πολιτική βία, όπως και κάθε άλλη μορφή της, δεν έχει καμία θέση στις δημοκρατικές κοινωνίες.

Ειδικότερα στη δήλωσή της, η κυρία Σακελλαροπούλου αναφέρει:

«Εκφράζω την απερίφραστη καταδίκη μου για την αποτρόπαιη δολοφονική επίθεση κατά του πρώην Προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, καθώς και τα συλλυπητήριά μου για τον θάνατο ενός πολίτη. Η πολιτική βία, όπως και κάθε άλλη μορφή της, δεν έχει καμία θέση στις δημοκρατικές κοινωνίες. Στον πρώην Πρόεδρο και τους τραυματίες εύχομαι ταχεία ανάρρωση».