Σάββατο 13 Ιουλίου 2024

Θερινές εκπτώσεις 2024: Ανοιχτά αύριο τα μαγαζιά – Πώς θα λειτουργήσουν

 Θερινές εκπτώσεις 2024: Ανοιχτά αύριο τα μαγαζιά – Πώς θα λειτουργήσουν 

Οι θερινές εκπτώσεις έχουν ήδη ξεκινήσει ενώ αύριο (14.7.2024) είναι η πρώτη Κυριακή που τα καταστήματα θα παραμείνουν ανοιχτά για τους καταναλωτές.

Σύμφωνα με τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών, τα καταστήματα μπορούν να παραμείνουν προαιρετικά ανοικτά την πρώτη Κυριακή των θερινών εκπτώσεων, με προτεινόμενο, ωράριο λειτουργίας, 11:00 π.μ. – 18:00 μ.μ.

Ταυτόχρονα, τα εμπορικά κέντρα αναμένεται να λειτουργήσουν από τις 11:00 π.μ. έως τις 20:00 μ.μ.

Τα περισσότερα σούπερ μάρκετ δεν θα λειτουργήσουν αυτή την Κυριακή, εκτός από τα Lidl που έχουν ανακοινώσει ότι θα είναι ανοιχτά επιλεγμένα καταστήματα από τις 11:00 π.μ. έως τις 20:00 μ.μ. και τα καταστήματα My market που θα είναι ανοιχτά με ωράριο 11:00 π.μ. με 15:00 μ.μ., δεν θα πραγματοποιήσουν όμως παραδόσεις παραγγελιών μέσω του e-shop. 

Τι να προσέχουν οι καταναλωτές

Ο Ολυμπιακός αποχαιρέτησε τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί: «Μαζί ζήσαμε μοναδικές στιγμές αρχηγέ»

 Εικόνα

Ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί αποτελεί πια κι επίσημα παρελθόν για τον Ολυμπιακό και οι Πειραιώτες αποχαιρέτησαν τον σπουδαίο επιθετικό με ένα ωραίο μήνυμα στα social media.

Ο Ολυμπιακός είχε χτυπήσει “φλέβα χρυσού” με τον Ελ Αραμπί το 2019 και για μία πενταετία είχε στο ρόστερ του έναν από τους κορυφαίους σέντερ φορ της ιστορίας του, ο οποίος πέτυχε ιστορικά γκολ για την ομάδα σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Το αντίο στον Μαροκινό επιθετικό ήταν έτσι αντάξιο της προσφοράς του, με τους Πειραιώτες να γράφουν στην ανάρτησή τους τα εξής: “Σε ευχαριστούμε για όλα Γιουσέφ! Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ όλες τις μοναδικές στιγμές που ζήσαμε μαζί Αρχηγέ! Θα είσαι για πάντα μέλος της οικογένειας του Ολυμπιακού!”. 

 Ο Ελ Αραμπί θα συνεχίσει την καριέρα του στο ΑΠΟΕΛ.

Εσπερίδα για το ιστορικό ρολόι της Δημητσάνας

 Εσπερίδα για το ιστορικό ρολόι της Δημητσάνας 

Εσπερίδα, αφιερωμένη στο ιστορικό και μοναδικό ρολόι της Δημητσάνας (το ρολόι στάλθηκε από τους Δημητσανίτες των ΗΠΑ, κάπου το 1900, ενώ η καμπάνα του, στάλθηκε και αυτή απ’ τους Δημητσανίτες των ΗΠΑ, γύρω στο 1910), πρόκειται να γίνει στις 12 Αυγούστου 2024.

Διοργανωτής είναι το Διασυνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο Δημητσάνας.

Συνεργάζεται ο δήμος Γορτυνίας.

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 7 το απόγευμα της 12ης Αυγούστου 2024.

Το ρολόι της Δημητσάνας, είναι ένα μνημείο αρχιτεκτονικής, τεχνολογικής και ιστορικής αξίας.

Ένα αιώνιο σύμβολο της αγάπης των αποδήμων για την πατρίδα τους.

Το θέμα θα αναπτύξουν διάφοροι ομιλητές, όπως ο Βασίλης Καρδάσης, ο Γιάννης Δρίνης, ο Γιώργος Ζαχαρόπουλος, ο Βασίλης Πανταζόπουλος, ο Κώστας Λάμπρου.

Θα γίνει ανοιχτή συζήτηση για την κατάθεση προτάσεων ανάδειξης και συντήρησης του ρολογιού.

Έρευνα για τον τουρισμό στον δήμο Ναυπλιέων

‘Eρευνα για τη μέτρηση της απόδοσης καταλυμάτων θα διενεργήσει το τμήμα τουρισμού του δήμου Ναυπλιέων.

Όπως αναφέρει και η σχετική ανάρτηση του δήμου, η έρευνα θα γίνει σε συνεργασία με εταιρεία, με ιδιοκτήτες τουριστικών καταλυμάτων και με την υποστήριξη των τοπικών ενώσεων.

Στόχος είναι να φανούν τα αποτελέσματα της σημερινής κατάστασης στο Ναύπλιο.

Επίσης, σχεδιάζεται να γίνει και έρευνα που θα έχει να κάνει το προφίλ των επισκεπτών.

Δεύτερη φιλική ήττα μέσα σε λίγες ώρες, ο ΠΑΟΚ έχασε 2-1 από την Φίτεσε

 6272458 

Οπως και εναντίον της Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ το απόγευμα, έτσι και με τη Φιτέσε, ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε 1-0 στο πρώτο ημίχρονο, αλλά τελικά ηττήθηκε με 2-1, δεχόμενος δύο γκολ στο β΄μέρος. 

Για τον ΠΑΟΚ η δράση συνεχίστηκε, μετά το φιλικό κόντρα στην Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ, με τη δεύτερη φιλική αναμέτρηση μέσα σε τρεις ώρες, απέναντι στη Φίτεσε, αφού ταξίδεψε μέχρι την περιοχή του Ντρίελ.

Αυτοί που δεν ακολούθησαν ήταν οι

Το Σάββατο 20 Ιουλίου γιορτάζει το Μοναστήρι του Αη Λιά ψιλά στο Χελυδόρι. Οι ιερές αολουθίες θα γίνουν στο μετόχι του Αγίου Γερασίμου , στα Μεντουριάνικα.

 Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο που λέει "IEPA ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ KOPIVEOY ΔΗΜΟΣ ΕΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ- ΕΥΡΩΣΤΙΜΗΣ TeΡΑ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΚΟΙΝΟΒΙΑΚΗ MONH ΠΡΟФΗΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΖΑXoAΗΣ nPOrPAMMA ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗΣ ΕΟΡΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19 IOYNIOY 2024 απόγευμα: 7.00 μ.μ Méyas Πανηγυρικός Εσπερινός μετ' αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος. ΣΑΒΒΑΤΟ 20 ΙΟΥΛΙΟΥ 2024 πρωϊ: 7.00 π.μ. Όρθρος, Πανηγυρική θεία Λειτουργία μετά θείου κηρύγματος. απόγευμα: 6.30 μ.μ. Αναστάσιμος Εσπερινός- Κτητορικόμνημόσυνο. μνημόσυνο. O1 ΙΕΡΕΣ ΑΚΟΛΟΥΘΙΕΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝΣΤΟ ΣΤΟ METOXI ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ ΛΟΓΩ ΤΗΣ 프크 ΕΛΙΞΗΣ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΗΛΩΣΗΣ ANA ΣΤΗ MONH ΤΟΥ ΠΡΟΦΗΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ·Μετά το πέρας ιερών ακολουθιών θα προφερθεί μοναστηριακό κέρασμα. τηλ. ΙΜνής: 27430 2743031088 31088" 

Οριοθετήθηκε η φωτιά στα Δερβενοχώρια

fotia_2

 Οριοθετημένη είναι, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά που ξέσπασε σε δασική έκταση στη Δάφνη Βοιωτίας, στα Δερβενοχώρια.

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, η φωτιά εκδηλώθηκε γύρω στις 17:30 χωρίς να απειλεί κάποιον οικισμό.

Για την κατάσβεσή της κινητοποιήθηκαν 89 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 23 οχήματα, από αέρος συνέδραμαν 8 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα. Συνδρομή υπήρξε και από υδροφόρες ΟΤΑ. 

Με ηγέτη τον Τάσο Μπακασέτα ο Παναθηναϊκός, κέρδισε 3-1 την ΑΕΚ Λάρνακας στη Λεωφόρο

 6272605 

Στη καλύτερή του εμφάνιση στα φετινά φιλικά προετοιμασίας, ο Παναθηναϊκός νίκησε 3-1 την ΑΕΚ Λάρνακας απόψε στη Λεωφόρο. Με δύο γκολάρες του Τάσου Μπακασέτα και ένα ακόμη όμορφο ομαδικό γκολ του Γιώργου Βαγιανννίδη, η ομάδα του Ντιέγκο Αλόνσο έδειξε σημάδια βελτίωσης σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού.

Ο Παναθηναϊκός του Ντιέγκο Αλόνσο ξεκίνησε με τον Λοντίγκιν κάτω από τα δοκάρια. Αριστερός μπακ ο Κώτσιρας, δεξιός ο

Για ύπαρξη εγκληματικής οργάνωσης ερευνά η ΕΛΑΣ μετά τη συμπλοκή με πυροβολισμούς έξω από το γήπεδο του Παναθηναϊκού

 alexandras 

Πρόσωπα που έχουν απασχολήσει στο παρελθόν την αστυνομία και βαρύνονται με σοβαρά ποινικά αδικήματα περιλαμβάνονται στους 72 προσαχθέντες μετά τη συμπλοκή με πυροβολισμούς, έξω από το γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, πριν τον φιλικό αγώνα Παναθηναϊκού - ΑΕΚ Λάρνακας.

Πηγές της ΕΛΑΣ έλεγαν ότι η προσοχή των αρχών είναι μονίμως στραμμένη στις ομάδες οργανωμένων οπαδών καθώς κάποιες εξ’ αυτών δρουν ως εγκληματικές οργανώσεις και ότι οι έρευνες για το συγκεκριμένο επεισόδιο εστιάζουν στην πιθανή ύπαρξη εγκληματικής οργάνωσης.

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Κυριακή: «Πορτοκαλί συναγερμός» σε 5 περιφέρειες - Πολύ υψηλός ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιών σε Κορινθία και Αργολίδα

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Κυριακή: «Πορτοκαλί συναγερμός» σε 5 περιφέρειες

Οι ακραίες θερμοκρασίες που αναμένονται για αύριο Κυριακή (14.07.2024), έχουν βάλει για ακόμα μία φορά σε κατάσταση συναγερμού την Κόρινθο, την Αργολίδα, την Αττική, την Βοιωτία, την Εύβοια, τον Έβρο, την Ροδόπη και την Κρήτη, περιοχές όπου μπορούν να ξεσπάσουν αρκετές φωτιές.

Σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης που εξέδωσε για την Κυριακή η Πολιτική Προστασία, ο κίνδυνος για φωτιές είναι πολύ υψηλός και κατατάσσεται στην κατηγορία 4 για 5 περιφέρειες.

Σημειώνεται πως οι θερμοκρασίες θα συνεχίσουν να είναι υψηλές μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Οι περιφέρειες που κινδυνεύουν περισσότερο είναι:

Ανατολικά της Εδέμ (East of Eden) στο Δημοτικό θερινό Κινηματογράφο του Δερβενίου «Το Διάλειμμα»

https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQ3nYhMm7B0ku8jkiSx887UA5ne8kAzBHyG2w&s

Γιά ακόμα μία χρονιά, ( 18η ), ο Δημοτικός θερινός Κινηματογράφος του Δερβενίου «Το Διάλειμμα» , είναι και αυτό το καλοκαίρι κοντά σας , όπως κάθε χρόνο, με  ποιοτικές ταινίες από την παγκόσμια και ελληνική παραγωγή, σύγχρονες και επανεκδόσεις καθώς και πολλές  παιδικές ταινίες μεταγλωττισμένες στα ελληνικά.. 

Σήμερα Σάββατο  13 Ιουλίου 2024 (9:30 μ.μ.) προβάλετε  η δραματική ταινία «Ανατολικά της Εδέμ», (1955) τo κλασικό φιλμ του Ελία Καζάν, βασισμένο στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Τζον Στάινμπεκ με τον Τζέιμς Ντιν. 


 

Ανατολικά της Εδέμ (East of Eden)

Δραματική | 1955, Διάρκεια: 118' 

Στην Καλιφόρνια του 1917, δύο αντίζηλα αδέρφια θα έρθουν σε σφοδρή σύγκρουση στην προσπάθειά τους να κερδίσουν πάση θυσία την εύνοια του αυταρχικού πατέρα τους.

Σκηνοθεσία: Ελία Καζάν

Ηθοποιοί: Τζέιμς Ντιν, Τζούλι Χάρις, Μπερλ Αιβς, Ρέιμοντ Μάσει

Η είσοδος και απόψε  όπως και στην πρεμιέρα της Παρασκευής, είναι ΔΩΡΕΑΝ για όλους

Μουσική Συναυλία | Μουσικός - Μορφωτικός Σύλλογος Ξυλοκάστρου "Ο Αυλός"