Πέμπτη 11 Ιουλίου 2024

Μαίνεται ανεξέλεγκτη η φωτιά στη Στιμάγκα , κατευθύνεται προς το Κούτσι Νεμέας - Εστάλη μήνυμα από το 112 «παραμείνετε σε ετοιμότητα»

 fire-night-m 

Μαίνεται ανεξέλεγκτη η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Πέμπτης (11/7) σε δασική έκταση στην Στιμάγκα Κορινθίας. 

Μάλιστα, λίγο μετά τις 19.00 εστάλη μήνυμα από το «112» σε όσους βρίσκονται στην περιοχή Στιμάγκα να βρίσκονται σε ετοιμότητα.

Από την πρώτη στιγμή εκδήλωσης της φωτιάς μετέβησαν ισχυρές εναέριες και επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής, καθώς πρόκειται για μια πολύ δύσκολη πυρκαγιά λόγω της πολύ πυκνής βλάστησης και του ανάγλυφου του σημείου. Eπιχειρούν 159 πυροσβέστες με 6 ομάδες δασοκομάντος και 49 οχήματα, ενώ από αέρος μέχρι το τελευταίο φως της ημέρας διατέθηκαν περιοδικά 19 εναέρια μέσα, 11 αεροσκάφη και 8 ελικόπτερα, εκ των οποίων τα 2 για το συντονισμό τους. Συνδρομή παρέχουν υδροφόρες και χωματουργικά μηχανήματα από το Δήμο, την Περιφέρεια και τον Στρατό.

Για τη συγκεκριμένη πυρκαγιά, ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας συγκάλεσε συντονιστική σύσκεψη με τη συμμετοχή των συναρμόδιων υπουργείων και φορέων, των ΟΤΑ και όλων των σωμάτων ασφαλείας.

«Είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι τα δύσκολα είναι μπροστά μας. Σε κάθε περίπτωση αποφεύγουμε ενέργειες που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά» τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Βασίλης Βαθρακογιάννης.

Ήρθε ο ASTERAS AKTOR – Μεγάλη χορηγική συμφωνία του Αστέρα Τρίπολης

 Ήρθε ο ASTERAS AKTOR – Μεγάλη χορηγική συμφωνία του Αστέρα Τρίπολης 

H χορηγική συμφωνία του Αστέρα Τρίπολης, παρουσιάστηκε σε συνέντευξη Τύπου, στην Αθήνα.

Συμμετείχε ο πρόεδρος του δ.σ. και διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης, Γιώργος Μποροβήλος, ο προπονητής της ομάδας Μίλαν Ράσταβατς και ο αρχηγός της ομάδας, Νίκος Καλτσάς.

Την ΑΚΤΩΡ, εκπροσώπησαν ο αντιπρόεδρος του δ.σ. Λουκάς Καραλής και ο γενικός διευθυντής επικοινωνίας Γιώργος Τσαπρούνης.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και ο δήμαρχος της Τρίπολης Κώστας Τζιούμης.

Ο Γιώργος Μποροβήλος, χαρακτήρισε τη συμφωνία, ως σταθμό στην ιστορία του Αστέρα.

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 83 ετών ο αγαπημένος τραγουδιστής Γιάννης Κατσάμπας

 

  

Έφυγε από τη ζωή ο αγαπημένος τραγουδιστής Γιάννης Κατσάμπας  

Πέθανε σε ηλικία 83 χρόνων ο τραγουδιστής Γιάννης Κατσάμπας.

Μαζί με τον μικρότερο αδερφό του, τον τραγουδιστή Γιώργο Κατσάμπα, δημιούργησε το 1955 το συγκρότημα «Αδελφοί Κατσάμπα» γνωστοί και ως τα Κατσαμπάκια.Γεννήθηκαν στο Αγρίνιο, στις 15 Ιουλίου του 1941 ο Γιάννης Κατσάμπας και την 1 Ιανουαρίου του 1944 ο Γιώργος Κατσάμπας. Κυκλοφόρησαν τον πρώτο τους δίσκο στα 1968 για να ακολουθήσουν δεκάδες άλλοι.

Οι «Αδελφοί Κατσάμπα» κυκλοφόρησαν τον πρώτο τους δίσκο το 1968 για να ακολουθήσουν δεκάδες άλλοι. Αρκετά τραγούδια τους είναι λάτιν δημιουργίες. Το γνωστό σύγχρονο τραγουδιστικό ντουέτο ηχογράφησε συνολικά περισσότερους από 40 δίσκους με ελληνικό ρεπερτόριο καθώς και πέντε με λατινοαμερικάνικο στα προσωπικά τους τραγούδια όπως «πάμε στο ταβερνάκι μας», «νάτα τα καλά παιδιά», κ.ά. Πήραν επίσης μέρος σε πολλές ταινίες του ελληνικού σινεμά με πρώτη την «Αλίκη στο ναυτικό». Το 1963 έπαιξαν και στην ξένη ταινία «Fun in Acapulco» (ξεφάντωμα στο Μεξικό) με τον θρυλικό Έλβις Πρίσλεϊ.