Παρασκευή 21 Ιουνίου 2024

Βολική ισοπαλία για Ολλανδία και Γαλλία

Οι "οράνιε" και οι "τρικολόρ" προσέφεραν ένα παιχνίδι με αρκετές ευκαιρίες, αλλά χωρίς ιδιαίτερες συγκινήσεις και δίχως τέρματα στην "Red Bull Arena" της Λειψίας. 

Τα πρώτα λεπτά είχαν υψηλό ρυθμό, με αμφότερες τις ομάδες να δημιουργούν ευκαιρίες, αλλά τους τερματοφύλακες να απαντούν. Στο 14′ ήρθε η σημαντικότερη, έως τότε, στιγμή με τον Ραμπιό να βγάζει τον Γκριεζμάν μόνο του με το τέρμα, αλλά τον επιθετικό της Ατλέτικο να γλιστράει πριν σκοράρει. Από το 20′ κι έπειτα ο ρυθμός έπεσε σημαντικά, με τις φάσεις πλέον να εμφανίζονται με το…

Ζημιές από τη φωτιά στο σπίτι του Τζόρτζεβιτς στα Χανάκια Ηλείας Οι φλόγες μπήκαν μέσα στο οικόπεδο που βρίσκεται η οικία του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού

 Σοβαρές ζημιές υπέστη το σπίτι του Πρέντραγκ Τζόρτζεβις, στα Χανάκια, τόπο καταγωγής της συζύγου του. 

Oπως μεταδίδει ο ενημερωτικός ιστότοπος patrisnews.gr, oι φλόγες από το πύρινο μέτωπο που ξεκίνησε από το Αλποχώρι, μπήκαν μέσα στο οικόπεδο που βρίσκεται η οικία του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού, προκαλώντας φθορές εντός και εκτός του σπιτιού.




Σοβαρό τροχαίο στην Πεταλού Κορινθίας –Αυτοκίνητο παρέσυρε και τραυμάτισε σοβαρά σερβιτόρα

 Σοβαρό τροχαίο σημειώθηκε στο 145ο χλμ στην παλιά εθνική οδό Κορίνθου, στην Πεταλού στα Μαύρα Λιθάρια Κορινθίας.   Ι.Χ αυτοκίνητο, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, παρέσυρε και τραυμάτισε σοβαρά σερβιτόρα, που επιχειρούσε να διασχίσει τον δρόμο. Η κοπέλα που φέρει σοβαρά τραύματα, διακομίστηκε με ασθενοφόρο ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Αιγίου.

 Την πρώτη της νίκη, σε επίσημο αγώνα, επί της Πολωνίας πέτυχε η Αυστρία στο Βερολίνο και το «Ολύμπια Στάντιον» με 3-1

Η τρίτη στα χρονικά επικράτηση των Κεντροευρωπαιών σε τελικά του Euro ήταν η παρθενική στην τρέχουσα διοργάνωση και με τους

Η Εθνική επικράτησε 78-73 της Πολωνίας στο πρώτο φιλικό εν όψει Προολυμπιακού τουρνουά

 Η Ελλάδα επικράτησε της Πολωνίας, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας,με 78-73.αλλά το αποτέλεσμα πρέπει να είναι το τελευταίο που απασχολεί τον Βασίλη Σπανούλη.


Όχι πως δεν μετράει. Αλλά το φιλικό προετοιμασίας απέναντι στους Πολωνούς του έδειξε πολλά πράγματα:

Διπλό πύρινο μέτωπο στην Ηλεία: Πέρασε στην Πηνεία η φωτιά από την Αχαΐα. Μπαράζ εκκενώσεων χωριών - Εντολή να απομακρυνθούν οι κάτοικοι και από το Σιμόπουλο.

Ανεξέλεγκτη μαίνεται η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι στο Αλποχώρι Ηλείας και πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις απειλώντας χωριά. Ακολούθησε μπαράζ εκκενώσεων προς Πύργο, ενώ περίπου στις επτά το απόγευμα ο εφιάλτης έγινε ακόμη μεγαλύτερος, καθώς πέρασε στην Ηλεία, και ειδικότερα στην περιοχή της Πηνείας, το πύρινο μέτωπο που έκαιγε από το πρωί στην Αχαϊα. Αυτό το μέτωπο απειλεί άμεσα το χωριό Απιδούλα, για το οποίο δόθηκε εντολή εκκένωσης προς το Σιμόπουλο. Το ίδιο έγινε και για τα χωριά Βάλμη, Μασουρέικα.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύονται συνεχώς για να καταφέρουν να

Δύσκολη νύχτα μετά τις δεκάδες πυρκαγιές σε όλη τη χώρα - Υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς και αύριο

Πάνω από εξήντα πύρινα μέτωπα ξέσπασαν από νωρίς σήμερα το πρωί σε όλη τη χώρα, με την Πελοπόννησο να πλήττεται περισσότερο. Διαδοχικά μέτωπα κατέκαψαν στην Αρκαδία, την Αργολίδα και οι φλόγες συνεχίζουν το καταστροφικό του έργο σε Αχαΐα και Ηλεία. Η φωτιά από τα νότια της Αχαΐας πέρασε το απόγευμα στην περιοχή της Πηνείας στην Ηλεία με αποτέλεσμα να απειλούνται χωριά τόσο από τη φωτιά που είχε ξεσπάσει έξω από τον Πύργο, όσο και από το δεύτερο μέτωπο. Ο κίνδυνος για την εκδήλωση πυρκαγιάς παραμένει υψηλός και για αύριο Σάββατο, κυρίως στην Αττική και τη Στερεά Ελλάδα. 

Έξοδος τριημέρου Αγίου Πνεύματος: Αυξημένη η κίνηση στις εθνικές οδούς – Μικρές καθυστερήσεις στην Αττική Οδό

Χωρίς σοβαρά προβλήματα η έξοδος των εκδρομέων του τριημέρου Αγίου Πνεύματος στις εθνικές οδούς. Ιδιαίτερα αυξημένη η κίνηση στην Αττική Οδό.

Ιδιαίτερα αυξημένη είναι η κίνηση των οχημάτων για το τριήμερο Αγίου Πνεύματος στην Αττική Οδό, όπου νωρίτερα σημειώθηκε ατύχημα.  

Επανήλθε το 112 μετά τη βλάβη αποστολής μηνυμάτων

 Λίγες ώρες κράτησε η βλάβη που υπέστη το 112 με αποτέλεσμα να μην πηγαίνουν απευθείας στα κινητά τηλέφωνα των πολιτών, οι έκτακτες ειδοποιήσεις για κίνδυνο φωτιάς.

Σύμφωνα με πηγές της Πολιτικής Προστασίας η λειτουργία της υπηρεσία Επικοινωνιών Εκτάκτου Ανάγκης 112 αποκαταστάθηκε πριν λίγο και η βλάβη οφειλόταν σε πρόβλημα στον

Φωτιά στη Ηλεία: Νεκρός 55χρονος στη Μυρτιά, είχε πάει να βοηθήσει στην κατάσβεση

 

Νεκρός είναι ένας 55χρονος στη Μυρτιά Ηλείας, ο οποίος είχε πάει να βοηθήσει στην κατάσβεση στην μεγάλη φωτιά που έχει ξεσπάσει στην Ηλεία το απόγευμα της Παρασκευής (21/06/2024). Ο άτυχος άνδρας πήγε να βοηθήσει στην κατάσβεση της φωτιάς και έπαθε αναρρόφηση καθώς είχε μόλις φάει. Να σημειωθεί πως η Πυροσβεστική υπηρεσία έχει ζητήσει την εκκένωση του χωριού.

Επίσης σύμφωνα με το patrinews ένας άνδρας τραυματίστηκε ελαφρά στο πύρινο μέτωπο που καίει στο Αλποχώρι, και διακoμίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, στο Γ.Ν. Ηλείας.


Σλοβακία - Ουκρανία 1-2: Δραματική νίκη όπως και στα μπαράζ!

 Σε αντίθεση με τον αγώνα πρεμιέρας κόντρα στη Ρουμανία, αυτή τη φορά η Ουκρανία μπόρεσε να αντιδράσει αποτελεσματικά στο γκολ με το οποίο έμεινε πίσω στο σκορ απέναντι στη Σλοβακία, πήρε τη νίκη με 2-1 και έμεινε «ζωντανή» στο κυνήγι της πρόκρισης στους «16» του Euro 2024

Η Σλοβακία, έχοντας και την ψυχολογία

Βλάβη στο 112 - Από τα Μέσα Ενημέρωσης οι εντολές για εκκενώσεις περιοχών - Δείτε από που καλούνται να απομακρυνθούν οι κάτοικοι

 Με το εφεδρικό σύστημα επανήλθε η λειτουργία του 112 που επί μία ώρα και πλέον είχε μπλοκάρει λόγο βλάβης από τον τηλεπικοινωνιακό πάροχο. Η  βλάβη στο 112, που έγινε αντιληπτή λίγα λεπτά πριν από τις 5 το απόγευμα.  Ήδη, τόσο οι τεχνικοί του παρόχου, όσο και οι αρμόδιοι του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας προσπαθούν να αποκαταστήσουν τη βλάβη. Στο μεταξύ οι

Μεγάλη φωτιά φωτιά και στην Ηλεία - Εκκενώνονται Χανάκια, Αλποχώρι, Μυρτιά και Σκουροχώρι προς τον Πύργο

 
 Μεγάλη φωτιά μαίνεται στην Ηλεία. Ξέσπασε στην περιοχή Φραγκοπήδημα, κοντά στον Πύργο και κινείται προς τα χωριά Χανάκια και Αλποχώρι, ενώ πλησιάζει και τη Μυρτιά. Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, υπάρχει ένας τραυματίας στο Αλποχώρι, ενώ τοπικά μέσα ενημέρωσης κάνουν αναφορές σε άνδρα που βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις του στη Μυρτιά, αλλά ελέγχεται αν συνδέεται με τη φωτιά. 

Εκλεισε η εθνική οδός Πύργου- Πατρών. Δόθηκε εντολή εκκένωσης για Χανάκια και Αλποχώρι. Όπως έγινε γνωστό η κυκλοφορία στην εθνική Πατρών - Πύργου έχει διακοπεί από τα Χανάκια έως και τα Δουνέικα. 

Στις 18.15 δόθηκε εντολή εκκένωσης των χωριών Μυρτιά και Σκουροχώρι προς Πύργο. 



Φωτιές σε Μεγαλόπολη, Αργολίδα,Kορινθία, Αχαΐα και Κεφαλονιά

Τέθηκε υπό έλεγχο πυρκαγιά,η  οποία έχει ξεσπάσει στις 13:50 σε αγροτοδασική έκταση στην Δροσοπηγή Κορινθίας.Για την κατάσβεσή της επιχείρησαν 15 πυροσβέστες με 6 οχήματα κι από αέρος 3 αεροσκάφη.

Μεγάλη φωτιά κοντά σε σπίτια ξέσπασε στις 16:00 το μεσημέρι στο Κρανίδι. 

Πέθανε ο ποινικολόγος Σπύρος Φυτράκης

 

Έφυγε από τη ζωή ο ποινικολόγος Σπύρος Φυτράκης, μια σημαντική προσωπικότητα στα δικαστικά δρώμενα της χώρας. 

Στη διάρκεια της δικηγορικής του πορείας, η οποία ξεκίνησε από το 1965, υπερασπίστηκε κατηγορούμενους υψηλού προφίλ, μεταξύ άλλων και τον Νίκο Μαζιώτη

Το 2003 είχε υπερασπιστεί τον Γιάννη Σερίφη, κατηγορούμενο για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «17 Νοέμβρη», ενώ δύο χρόνια νωρίτερα, το 2001, υπερασπίστηκε τον Τζίμη Πανούση, ο οποίος είχε κατηγορηθεί για προσβολή της σημαίας.

Η κηδεία του θα γίνει την Τετάρτη 26 Ιουνίου στο νεκροταφείο της Καισαριανής, στις 11:00.

Φωτιές σε Αργολίδα, Αρκαδία και Μεσσηνία: Μηνύματα από το 112, εκκενώνονται περιοχές – Μάχη για να μην επεκταθούν τα «μέτωπα»

Παρά τις προειδοποιήσεις των Αρχών και τα μέτρα που έχουν ληφθεί από το πρωί της Παρασκευής (21.6.2024) πολλές φωτιές έχουν ξεσπάσει σε όλη τη χώρα. Στις περισσότερες περιπτώσεις η επέμβαση της Πυροσβεστικής είναι άμεση και οι πυρκαγιές περιορίζονται γρήγορα πριν προλάβουν να ενισχυθούν από τους ισχυρούς ανέμους.

Έκθεση ανάδειξης της μυκηναϊκής ναυτικής τέχνης στο Ξυλόκαστρο

Το Σάββατο, 22 Ιουνίου 2024, πρόκειται να γίνουν τα εγκαίνια της έκθεσης ”ΝΗΕΣ ΠΟΝΤΟΠΟΡΟΙ ”, στο λιμανάκι των Αριστοναυτών, στο Ξυλόκαστρο.

Πρόκειται για μία έκθεση της πειραματικής κατασκευής μυκηναικής εικοσόρου,

Στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση σε οικισμό του δήμου Σικυωνίων

 Επτά άτομα συνελήφθησαν σε στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση, σε οικισμό που διαβιούν άτομα με στοιχεία κοινωνικής ομοιογένειας, στον δήμο Σικυωνίων. 

Η επιχείρηση υλοποιήθηκε από αστυνομικούς του Αστυνομικού

Σπουδαίος Εμμανουήλ Καραλής με άλμα στα 5.92 μέτρα

 

Ακόμα μία σπουδαία επίδοση κατέγραψε στο ενεργητικό του ο Εμμανουήλ Καραλής στο μίτινγκ του Μπίντγκοζ. Συγκεκριμένα κατάφερε να ξεπεράσει τα 5.92 μέτρα και να κάνει πανελλήνιο ρεκόρ όπου ξεπέρασε τον Κώστα Φιλιππίδη, ο οποίος είχε επίδοση 5.91 μέτρα από το 2015.

Ο Καραλής κατέρριψε ένα ρεκόρ που κρατούσε εννιά χρόνια και κατέγραψε στο ενεργητικό του ακόμα μία σπουδαία επίδοση αποδεικνύοντας και πάλι πόσο σπουδαίος αθλητής είναι.

Ισπανία - Ιταλία 1-0: Πρώτη και (πολύ) καλύτερη

 Η Ισπανία ήταν πολύ ανώτερη και θα μπορούσε να επικρατήσει με μεγαλύτερο σκορ από το 1-0 της πολύ κακής Ιταλίας και μάλιστα με αυτογκόλ του Καλαφιόρι στο 55'. Απόλυτη κυριαρχία για τους Ισπανούς που είχαν και δοκάρι με τον τρομερό Γουίλιαμς. Πήραν σίγουρα την πρώτη θέση και άφησαν τους Ιταλούς να περιμένουν το ματς με την Κροατία, στο οποίο πηγαίνουν για δύο αποτελέσματα.