Τετάρτη 19 Ιουνίου 2024

ΔΕΡΒΕΝΙ: Με επιτυχία η Καλοκαιρινή Συναυλία Δημοτικού Ωδείου Ευρωστίνης 2024


ΒΙΝΤΕΟ 1    ΒΙΝΤΕΟ 2
 
Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η Καλοκαιρινή Συναυλία Δημοτικού Ωδείου Ευρωστίνης 2024, που πραγματοποιήθηκε απόψε το βράδυ (19/6) στο κατάμεστο  από θεατές , θεατράκι του Γυμνασίου - Λυκείου Δερβενίου. 
Στην συναυλία μαθητές και μαθήτριες απέδωσαν μουσικά κομμάτια με κιθάρα και πιάνο ενώ η χορωδία  βυζαντινής και παραδοσιακής μουσικής τραγούδησε υπό την καθοδήγηση της Artemis Econ και του Νίκου Μπούζα . Την χορωδία  συνόδεψαν  ο Πέτρος Σταύρου στο κλαρίνο ,η Κυριακή Μπούζα στο σαντούρι και στο λαούτο ο Αθανάσιος Σταύρου.
Στην συναυλία έδωσαν το παρών ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης Βλάσιος Τσιώτος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιάννης Σκέρος, οι Αντιδήμαρχοι Ανδρέας Καραβάς ( Ευρωστίνης) , Χρήστος Κολοκυθάς ( κοινωνικής πολιτικής - παιδείας και  δια βίου μάθησης) η Δημοτική σύμβουλος Ελίνα Μενούνου, ο πρόεδρος της κοινότητας Δερβενίου Γιάννης Ροδόπουλος, ο μαέστρος της Δημοτικής φιλαρμονικής Δερβενίου Παναγιώτης Παναγάκος και πλήθος κόσμου.-

Πατρών - Πύργου: Δύο νεκροί από την Zαχάρω σε μετωπική Ι.Χ. με φορτηγό στα Καμίνια

Δύο άτομα, ένας άντρας και μία γυναίκα, ανασύρθηκαν χωρίς τις αισθήσεις τους από ΙΧ επιβατηγό σε τροχαίο δυστύχημα που συνέβη στην εθνική οδό Πατρών – Πύργου, στο ύψος των Καμινίων.

Σκωτία - Ελβετία 1-1: Πέρασε με Σακίρι, ελπίζει με... Ρόμπερτσον!

Η Ελβετία χρειάστηκε ένα υπέροχο γκολ του Σακίρι ως απάντηση στο αυτογκόλ του Σαρ και με το 1-1 διαμορφωμένο από το πρώτο ημίχρονο ουσιαστικά εξασφάλισε την πρόκριση στους «16» του Euro την ώρα που η Σκωτία με ηγέτη τον Ρόμπερτσον ελπίζει στον τελικό της τελευταίας αγωνιστικής για την 3η θέση απέναντι στην Ουγγαρία. 

SOS από τη Unicef: Η ατμοσφαιρική ρύπανση σκοτώνει όλο και περισσότερο, πιο φονική από το κάπνισμα

 

Η ατμοσφαιρική ρύπανση, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, σκοτώνει πολλούς ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων παιδιών, και είναι πλέον πιο φονική από το κάπνισμα, σύμφωνα με έκθεση που δόθηκε στη δημοσιότητα υπό την αιγίδα της Unicef.
 

Η Γερμανία νίκησε και πέρασε στους “16” στο… ρελαντί

Πειστική και κατά διαστήματα θεαματική η Γερμανία νίκησε και την Ουγγαρία (2-0), κάνοντας ακόμη μία επίδειξη δύναμης, αυτή τη φορά στην Στουτγκάρδη. Με πρωταγωνιστή τον Μουσιάλα, αλλά στο πρώτο μέρος και τον Νόιερ, ο οποίος σε δύο περιπτώσεις σταμάτησε τον Σομποσλάι. Η Ουγγαρία έπαιξε πολύ καλά και επιθετικά στο πρώτο μέρος, είχε φάσεις και ακυρωθέν τέρμα, αλλά δεν άντεξε να πάρει αποτέλεσμα και πλέον είναι σε πολύ δύσκολη θέση για την πρόκριση.

Κύμα καύσωνα αναμένεται να σαρώσει και την Ιταλία - 40άρια θα χτυπήσει ο υδράργυρος

 Αισθητή άνοδος της θερμοκρασίας προβλέπεται από σήμερα μέχρι και την Παρασκευή σε όλη την Ιταλία. Σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις, τις επόμενες 36 ώρες αναμένεται να επικρατήσει άπνοια στις βόρειες περιφέρειες της χώρας, ενώ στις κεντρικές περιοχές και στον νότο ο υδράργυρος θα αγγίξει τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Γαλλία: Η ατμοσφαιρική ρύπανση είναι πιο φονική και από το κάπνισμα, προειδοποιούν επιστήμονες

Η ατμοσφαιρική ρύπανση, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, σκοτώνει πολλούς ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων παιδιών, και είναι πλέον πιο φονική από το κάπνισμα, σύμφωνα με έκθεση που δόθηκε στη δημοσιότητα υπό την αιγίδα της Unicef.

Περισσότερα από οκτώ

10ο Αντάμωμα Σαρακατσαναίων Πελοποννήσου

 

Την Κυριακή 14-07-2024 στο Χιονοδρομικό Κέντρο Ζήρειας και από τις
9π.μ. λαμβάνει χώρα το 10ο ετήσιο Αντάμωμα του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Πελοποννήσου.

Συμμετέχουν όπως κάθε χρόνο ζωντανή ορχήστρα, χορευτικά
συγκροτήματα Συλλόγων Σαρακατσαναίων απ’ όλη την Ελλάδα αλλά και
τοπικοί Σύλλογοι. Κατά την διάρκεια του Ανταμώματος θα παρουσιαστούν
δρώμενα μέσω των οποίων θα γνωρίσουμε καλύτερα την ζωή αλλά και τον
πολιτισμό των Σαρακατσαναίων της Πελοποννήσου.
Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων
Σαρακατσαναίων. Συνδιοργανώνεται από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και
το Δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης.

Κροατία – Αλβανία 2-2: Ισόπαλο το βαλκανικό ντέρμπι

 

Μάταια ήλπιζαν Κροατία και Αλβανία να πανηγυρίσουν το παρθενικό τους τρίποντο στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, που διεξάγεται στα γήπεδα της Γερμανίας. Τα δύο συγκροτήματα αναδείχτηκαν ισόπαλα 2-2 σε ένα εντυπωσιακό σε εξέλιξη ματς στο Αμβούργο και εξασφάλισαν τον πρώτο τους πόντο στο δεύτερο γκρουπ του θεσμού. Υπενθυμίζεται ότι στην πρεμιέρα

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024 Η επόμενη μέρα στην Ευρώπη

 

Αθήνα, 19 Ιουνίου 2024

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στην επόμενη ημέρα που ξημερώνει στην Ευρώπη μετά τις ευρωεκλογές εστιάζει το νέο, 78ο τεύχος του περιοδικού της Βουλής «Επί του... Περιστυλίου!» που αναρτήθηκε σήμερα στον ιστότοπο του κοινοβουλίου.

Την νέα πραγματικότητα που διαμορφώνεται στην Ευρώπη αναλύουν  με άρθρα τους σ’ ένα εκτεταμένο αφιέρωμα:

Οι 7 μεγάλες πυρκαγιές που έχουν σημάνει συναγερμό στην Πυροσβεστική / Συγκρατημένη αισιοδοξία για την πυρκαγιά της Βάρης - Κορωπίου - Μάχη με διάσπαρτες εστίες

 

Δυστυχώς οι προβλέψεις για μια δύσκολη μέρα λόγω των καιρικών συνθηκών που ευνοούν πυρκαγιές, βγήκαν αληθινές με την Πυροσβεστική να δίνει μάχες σε όλη την Ελλάδα, για να σωθούν περιουσίες και ζωές.

7 είναι τα μεγάλα μέτωπα πυρκαγιών που έχουν σημάνει συναγερμό στην Πυροσβεστική μέχρι αυτή την ώρα.

Σύμφωνα λοιπόν με την τελευταία ενημέρωση, η εικόνα λίγο μετά τις 17.00 το απόγευμα της Τετάρτης (19/6/24) έχει ως εξής:

ΔΕΡΒΕΝΙ: Καλοκαιρινή Συναυλία Δημοτικού Ωδείου Ευρωστίνης 2024 ( 19/6/2024 - 21:00)

 Έφτασε η ώρα να σας παρουσιάσουμε τι καναμε με τα παιδιά μας στο Ωδείο όλη τη χρονιά! Τα μαθητουδια της Artemis Econ στη μουσικοκινητική και στην κιθάρα, του Nikos Mpouzas στις χορωδίες και τα δικά μου στο πιάνο! Αυτή την Τετάρτη στο θεατράκι του Γυμνασίου στο Δερβένι στις 9! Σας περιμένουμε!!!

Σάκης Σταυρόπουλος: Πέθανε ο ιστορικός ηγέτης του Πανηλειακού που έδωσε Τζόρτζεβιτς και Γιαννακόπουλο στον Ολυμπιακό

 

 
Θλίψη στο χώρο του ποδοσφαίρου. “Έφυγε” από τη ζωή ο ιστορικός ηγέτης του Πανηλειακού, Σάκης Σταυρόπουλος. Σύμφωνα με όσα αναφέρει το Patrisnews.gr”, ο Σάκης Σταυρόπουλος πέθανε τα ξημερώματα της Τετάρτης (19.06.2024), ενώ βρισκόταν στο σπίτι του, στην Κουτσοχέρα Ηλείας. Η είδηση του θανάτου του προκάλεσε συγκίνηση και θλίψη, τόσο στους φίλους και συγγενείς του όσο και στους φιλάθλους που τον θαύμαζαν για την αφοσίωση και την προσφορά του στον Πανηλειακό. 

Ο Σάκης Σταυρόπουλος έβαλε τον Παναηλειακό και την Ηλεία στον ποδοσφαιρικό χάρτη, οδηγώντας την ομάδα στα “σαλόνια” της Α’ κατηγορίας, με μεγάλους πρωταγωνιστές τους Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς και Στέλιο Γιαννακόπουλο. Μάλιστα, ήταν αυτός που το καλοκαίρι του 1996 πούλησε τους δυο παίκτες στον Ολυμπιακό.


ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ: Ανακοίνωση συνεργασίας με τους ποδοσφαιριστές Χρήστο Βυζά , Ανδρέα Ψαρρό και Τόνυ Τάφα

💙💪Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΑΣΤΕΡΑ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ ανακοινώνει τη συνεργασία με 3 παίχτες που έχουν συνδέσει την ποδοσφαιρική τους καριέρα με την ομάδα μας και είμαστε πολύ χαρούμενοι γι αυτό!

1️⃣ Βύζα Χρήστο, αρχηγό της ομάδας μας τα τελευταία χρόνια και αναπόσπαστο κομμάτι της επιθετικής μας γραμμής
2️⃣ Ψαρρό Ανδρέα, με καθοριστική συμβολή στην αμυντική λειτουργία της ομάδας, ο οποίος επέστρεψε μετά τον σοβαρό τραυματισμό που τον ταλαιπώρησε
3️⃣ Τάφα Τόνυ, που αγωνίζεται στη μεσαία γραμμή και έχει εξαιρετικές σχέσεις με τους παίχτες που προέρχονται από την Ακαδημία Ευρωστίνης λόγω της ενασχόλησής του με αυτή.
🔵⚪Ευχόμαστε σε όλους υγεία με ομαδικές και ατομικές επιτυχίες!

ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ












ΔΕΡΒΕΝΙ: Γιορτή λήξης αγωνιστικής περιόδου 2023 - 2024 της Ακαδημίας Ευρωστίνησ


Το απόγευμα τη Παρασκευής πραγματοποιήθηκε η γιορτή λήξης της Ακαδημίας Ευρωστίνης την αγωνιστική περίοδο 2023-2024 με παρουσία γονέων και αθλητών.

 

« Αποτελεί μεγάλη χαρά η παρουσία όλων στην εκδήλωση καθώς είναι μια ξεχωριστή μέρα για όλους μας, μια μέρα γιορτής και αναγνώρισης των προσπαθειών και των επιτυχιών των παιδιών μας.

ΑΕΚ: Με τη νικήτρια του Βελέζ - Εσκάλδες η Ένωση στον δεύτερο προκριματικό του Conference League

 Η ΑΕΚ θα αντιμετωπίσει τη νικήτρια του ζευγαριού Βελέζ - Εσκάλδες για τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Conference League, μετά από την κλήρωση που διεξήχθη την Τετάρτη (19/6) στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας στην Νιόν. Όσον αφορά στις ημερομηνίες των αγώνων, το πρώτο ραντεβού της ΑΕΚ στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Conference League θα λάβει χώρα στις 25 Ιουλίου, με τη ρεβάνς να είναι προγραμματισμένη για τη 1 Αυγούστου.


Παναθηναϊκός: Με Μπότεφ Πλόβντιβ ή Μάριμπορ στα προκριματικά του Europa League

 Από τον δεύτερο προκριματικό γύρο θα ξεκινήσει την προσπάθειά του να βρεθεί στην League Phase του UEFA Europa League ο ΠαναθηναϊκόςΕκεί θα κληθεί να περάσει το εμπόδιο μίας εκ των Μπότεφ Πλόβντιβ (Βουλγαρία) ή Μάριμπορ (Σλοβενία) όπως έγινε γνωστό μετά την κλήρωση της Τετάρτης (19/6). Το πρώτο παιχνίδι θα γίνει στην Ελλάδα στις 25 Ιουλίου και η ρεβάνς εκτός έδρας την 1η Αυγούστου

Το θετικό για τους «πράσινους» είναι πως απέφυγαν τη Μπράγκα, όμως το αρνητικό είναι πως θα είναι και στην κλήρωση του τρίτου προκριματικού γύρου στους ανίσχυρους. Θυμίζουμε πως ο Παναθηναϊκός είχε αντιμετωπίσει τη Μάριμπορ πριν από 12 χρόνια.

ΠΑΟΚ: Με Μπόρατς Μπάνια Λούκα ή Εγνατία στα προκριματικά του Champions League

 Το ζευγάρι από το οποίο θα προκύψει ο πρώτος του αντίπαλος στην προσπάθεια να βρεθεί στην  League Phase του UEFA   Champions League έμαθε ο ΠΑΟΚ.   Ο Δικέφαλος του Βορρά θα τεθεί αντιμέτωπος με μία εκ των Μπόρατς Μπάνια Λούκα (Βοσνία Ερζεγοβίνη) και Εγνατία (Αλβανία) στον δεύτερο προκριματικγύρο  της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Ο πρώτος αγώνας θα διεξαχθεί στην Τούμπα στις 23 ή 24 Ιουλίου και η ρεβάνς εκτός έδρας στις 30 ή 31 του ίδιου μήνα.



Ένα ξέγνοιαστο «ερυθρόλευκο» καλοκαίρι

 Η πρώτη ένδειξη ότι το φετινό «ερυθρόλευκο» καλοκαίρι είναι… αλλοτινών εποχών, όπως τότε που οι πρωταθλητές Ελλάδας είχαν εξασφαλισμένη θέση στους ομίλους του UEFA Champions League -μέχρι και ο… δευτεραθλητής ως το 2004-, είναι ότι το όνομά τους απουσίαζε από τις αναφορές των υπολοίπων εκπροσώπων μας στα ευρωπαϊκά Κύπελλα για πιθανούς αντιπάλους και μονοπάτια στους

Πορτογαλία - Τσεχία 2 -1 : Το γύρισε με χρυσές αλλαγές. Νίκη στο φινάλε της αναμέτρησης για το Euro 2024

 

Η έμπνευση του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ να βάλει αλλαγές στο φινάλε τον Νέτο και τον Κονσεϊσάο αποδείχτηκε χρυσή. Ο ένας σέρβιρε, ο άλλος σκόραρε και η Πορτογαλία νίκησε 2-1 την Τσεχία με ανατροπή, παίρνοντας μία νίκη με μεγάλη δόση τύχης  αλλά  και   επιμονής   έως  το  τέλος.    Η Πορτογαλία ήταν ανώτερη και άξιζε τη  νίκη, η Τσεχία  ήταν ηρωική αλλά δεν πήρε  τίποτα  με μοιραίο τον Χράνατς.