Σάββατο 18 Μαΐου 2024

Καιρός – Meteo: Ξεπέρασε τους 35 βαθμούς η θερμοκρασία στην Κρήτη, μέτρα προστασίας για την αφρικανική σκόνη

 Καιρός – Meteo: Ξεπέρασε τους 35 βαθμούς η θερμοκρασία στην Κρήτη, μέτρα προστασίας για την αφρικανική σκόνη 

Η αφρικανική σκόνη πολιορκεί όλη τη χώρα ενώ έχει «πνίξει» την Κρήτη και σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες έχει δημιουργήσει δύσκολες καταστάσεις στην ατμόσφαιρα, σύμφωνα με το meteo.

Εκτός από την αφρικανική σκόνη σύμφωνα με το meteo του Αστεροσκοπείου Αθηνών υψηλές θερμοκρασίες σημειώθηκαν στα δυτικά και νότια τμήματα της χώρας μας το Σάββατο 18/05, όπως ευδιάκριτα παρουσιάζεται στη χρωματική κλίμακα θερμοκρασιών του παρακάτω χάρτη. 

Μάλιστα σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, 47 μετεωρολογικοί σταθμοί κατέγραψαν μέγιστες θερμοκρασίες άνω των 30 °C.

Οι υψηλότερες μέγιστες θερμοκρασίες καταγράφηκαν και πάλι στο νησί της Κρήτης, με την μεγαλύτερη μέγιστη θερμοκρασία να σημειώνεται στους Ποτάμους Λασιθίου με 35,6 °C.

 

Για την Κυριακή 19 Μαΐου 2024 προβλέπονται λίγες νεφώσεις, αυξημένες στα βόρεια και τις θερμές

Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΟΧΩΡΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΣΤΕΡΑ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ ( Ευχαριστήριο)

 Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

 
Μετά από 2 χρόνια συνεργασίας με τον Αστέρα  Δερβενίου ήρθε η ώρα να αποχωρήσω σαν φίλος! Τα δύο αυτά χρόνια είχα μια εξαιρετική συνεργασία με τους ανθρώπους τις ομάδας και τουσ ευχαριστώ όλους τον Σπύρο Μελισσαρόπουλο, τον Σπύρο Λάτσινο και τον Αναστάσιο Προδρομίδη που ήταν δίπλα μου σε ότι χρειαζομουν...
Έκανα μόνο φίλους που θα είναι για μια ζωή!
Τη πρώτη χρονιά κατακτήσαμε το πρωτάθλημα! και φτάσαμε ένα βήμα από το τελικό κυπέλλου!
Φέτος η ομάδα σώθηκε από νωρίς θα θέλαμε να πάμε και καλύτερα δεν τα καταφέραμε όμως προσπαθήσαμε πολύ...
Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλα τα παιδιά που με στήριξαν αυτά τα δύο χρόνια!
Και τέλος ένα μεγάλο ευχαριστώ στον πρόεδρο Βλάση Κουρή που με στήριξε μέχρι το τέλος!
Δεν θα πω αντίο!
Εις το επανιδείν! 
ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ

Eurovision | Όταν οι επιτροπές… δεν τα βρίσκουν με το κοινό!

 Eurovision | Όταν οι επιτροπές… δεν τα βρίσκουν με το κοινό!

Νικήτρια του φετινού διαγωνισμού στο Μάλμε αναδείχτηκε η Ελβετία, η οποία κατάφερε να βρεθεί στην κορυφή με μία συνολική συγκομιδή 591 βαθμών, την 3η υψηλότερη βαθμολογία νικητή με το νέο σύστημα βαθμολoγίας.

Αίσθηση όμως έχουν προκαλέσει ότι για ακόμη μία χρονιά κερδίζει το διαγωνισμό ο νικητής των επιτροπών και όχι ο νικητής του κοινού, αλλά και η τεράστια διαφορά της βαθμολογίας των επιτροπών με το κοινό αναφορικά με τη συμμετοχή του Ισραήλ.

Το gpstomusic.gr έψαξε και βρήκε και άλλες παρόμοιες βαθμολογικές ασυμφωνίες ανάμεσα σε επιτροπές και κοινό και σας παρουσιάζει τις 10 μεγαλύτερες διαφορές που έχουν σημειωθεί μέχρι σήμερα:

Θλίψη στο Ισραήλ και διεθνώς για το θάνατο της Γιαέλ Νταγιάν

  

Η Γιαέλ Νταγιάν, διάσημη συγγραφέας, πρώην βουλευτής και πρωτοπόρος φεμινίστρια και ακτιβίστρια για την ειρήνη, κόρη του ιστορικού πολιτικού της χώρας Μοσέ Νταγιάν πέθανε σήμερα σε ηλικία 85 ετών. Η Νταγιάν η οποία ήταν επίσης ανηψιά του πρώην Προέδρου του Ισραήλ Εζέρ Βάιτσμαν ήταν από τις πιο εξέχουσες φωνές για ίσα δικαιώματα στην Ιστορία του Ισραήλ και μέχρι το τέλος της ζωής της συνέχιζε να γράφει και να μιλά όσο μπορούσε για τα θέματα για τα οποία αγωνιζόταν.

Υπήρξε εμβληματική μορφή στον αγώνα για τα δικαιώματα των γυναικών – με αιχμή του δόρατος τη νομοθεσία για τη σεξουαλική παρενόχληση- τον αγώνα για τα δικαίωματα των ΛΟΑΤΚΙ ατόμων αλλά και την επίτευξη ειρηνευτικής συμφωνίας με τους Παλαιστίνιους. Υπέφερε για πολλά χρόνια από χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια, η οποία προς το τέλος της ζωής της την κράτησε σε μεγάλο βαθμό περιορισμένη στο σπίτι της και έχοντας ανάγκη από συμπληρωματικό οξυγόνο και αναπηρικό καροτσάκι. Αλλά ακόμη και στα τελευταία της χρόνια, η Dayan συμμετείχε κατά καιρούς σε διαδηλώσεις και κατέθετε την άποψή της.

Προσωπικότητες στο Ισραήλ και διεθνώς με μηνύματά τους τονίζουν την τεράστια προσφορά της Νταγιάν σε τόσο πολλά επίπεδα.