Τετάρτη 21 Αυγούστου 2024

Champions League: Ισχυρό προβάδισμα για Σάλτσμπουργκ και Σπάρτα Πράγας

Champions League: Ισχυρό προβάδισμα για Σάλτσμπουργκ και Σπάρτα Πράγας 

Στα παιχνίδια για την πρόκριση στο Champions League, η Γιουνγκ Μπόις, μπορεί να μην έχει κερδίσει στο Ελβετικό πρωτάθλημα, νίκησε όμως την Γαλατασαράι με 3-2. Στο 4’ Μοντέιρο άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους και στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου (45’+4’) ο ίδιος παίκτης σημείωσε το 2-0. Στην επανάληψη οι Τούρκοι ανέβασαν στροφές και έφτασαν στην ισοφάριση (2-2) με δύο τέρματα του Μπατσουαγί (67’ και 72’). Το τελικό 3-2 διαμόρφωσε στο 86’ με πέναλτι ο Ούγκρινιτς.

Στην Πολωνία και στην πόλη Λουμπλίν, η Ντιμανό Κιέβου αγωνίστηκε ως γηπεδούχος κόντρα στη Σάλτσμπουργκ και γνώρισε την ήττα με 2-0. Οι Αυστριακοί άνοιξαν στο σκορ στο 29’ με τον Ντόργκελες. Στις αρχές της επανάληψης και συγκεκριμένα στο 49’ οι φιλοξενούμενοι διπλασίασαν τα τέρματα τους με πέναλτι που εκτέλεσε εύστοχα ο Κιάεργκαρντ. 

Η πρωτοπόρος στην Τσεχία, Σπάρτα Πράγας νίκησε στη Σουηδία, την Μάλμε, με 2-0. Τα τέρματα πέτυχαν στο 31’ με αυτογκόλ ο Στρίγκερ και στο 89’ ο Ράις.

Τέλος στη Δανία και στο «MCH Αρένα» η Μίντιλαντ και η Σλόβαν Μπρατισλάβας έφεραν ισοπαλία με 1-1. Το γκολ για τους Σλοβάκους σημείωσε το 59’ ο Μπλάκμαν και στο 79’ ο Τσιλούφα έγραψε το 1-1.