Σάββατο 10 Αυγούστου 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Τον αντικαταστάτη του Όθωνα Ηλιόπουλου περιμένει η Κουμουνδούρου – Πρώτη επιλαχούσα για την έδρα είναι η Πόπη Τσαπανίδου

 ΣΥΡΙΖΑ: Τον αντικαταστάτη του Όθωνα Ηλιόπουλου περιμένει η Κουμουνδούρου – Πρώτη επιλαχούσα για την έδρα είναι η Πόπη Τσαπανίδου 

Μετά την παραίτηση του βουλευτή Επικρατείας Όθωνα Ηλιόπουλου, η βουλή αναζητάει τους επιλαχόντες για να γίνει γνωστό ποιος τελικά θα πάρει την έδρα του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

Μπορεί ο ίδιος ο Όθωνας Ηλιόπουλος να ανέφερε ότι παραιτήθηκε υπέρ του Στέφανου Κασσελάκη, ωστόσο «πάνω» από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ -που βρίσκεται στην 9η θέση- είναι ακόμη πολλά ονόματα. Οι έως τώρα πληροφορίες αναφέρουν ότι πιο πιθανό πρόσωπο για να πάρει την έδρα του είναι η Πόπη Τσαπανίδου.

Συνεργάτες του Προέδρου της Βουλής Κωνσταντίνου Τασούλα απαντώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ

διευκρίνισαν τα εξής:

α. Η παραίτηση από το βουλευτικό αξίωμα είναι, βάσει του Συντάγματος, δικαίωμα του βουλευτή. Άπαξ και υποβληθεί δεν ανακαλείται.

β. Την παραίτηση ακολουθεί η ανακοίνωσή της στην Ολομέλεια της Βουλής. Μετά την ανακοίνωση ακολουθεί η πλήρωση της έδρας σύμφωνα με την εκλογική νομοθεσία. Εν προκειμένω θα κληθεί να ορκιστεί και να αναλάβει καθήκοντα η πρώτη επιλαχούσα στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Π.Τσαπανίδου.

Μετά την Πόπη Τσαπανίδου, υπενθυμίζεται ότι είναι οι: Μιχαλης Καλογήρου, Τζενη Λειβαδάρου, Αθανάσιος Τσακρής (που ανήκει στο κόμμα του Πέτρου Κόκκαλη) και η Ζωρζέττα Λάλη (που ανήκει στη Νέα Αριστερά).

Με τα δύο τελευταία ονόματα ωστόσο, να ανήκουν πλέον σε άλλες παρατάξεις, θεωρείται πολύ δύσκολο να «φτάσει» ο Στέφανος Κασσελάκης στην πολυπόθητη έδρα.