Τετάρτη 14 Αυγούστου 2024

Καιρός - Δεκαπενταύγουστος: Ξανά 40άρια στη χώρα - Πώς θα γιορτάσουμε τις επόμενες ημέρες

 argia-dekapedaugustu 

Με ζέστη διαρκείας και υψηλές θερμοκρασίες θα κυλήσει ο καιρός την εβδομάδα του Δεκαπενταύγουστου.

Σήμερα προβλέπεται ηλιοφάνεια και μόνο το απόγευμα στα ορεινά θα συννεφιάσει τοπικά και πρόσκαιρα. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά Δ-ΒΔ 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά ΒΑ έως ΒΔ 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο κατά 1 με 2 βαθμούς.

Αύριο, ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου, υπάρχει μικρή πιθανότητα εκδήλωσης μεμονωμένων καταιγίδων το απόγευμα στα ορεινά της Ηπείρου και της Μακεδονίας. Οι βόρειοι άνεμοι θα παρουσιάσουν μικρή ενίσχυση (φρεσκάρισμα μελτεμιού) και οι υψηλές θερμοκρασίες στην ανατολική και τη νότια Ελλάδα θα σημειώσουν μικρή κάμψη.

Στον πίνακα που ακολουθεί φαίνεται ότι η θερμοκρασία από αύριο θα διατηρηθεί πάνω από τους 35-36 βαθμούς Κελσίου στα δυτικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα της χώρας, σε περιοχές της Στερεάς Ελλάδας, ενώ σε κάποιες περιοχές θα υπάρχει και σχετικά αυξημένη υγρασία.

Ειδικότερα, η θερμοκρασία αύριο θα φθάσει στα ηπειρωτικά τους 37 με 39 βαθμούς και τοπικά στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια τους 40 με 41 βαθμούς Κελσίου. Στη νησιωτική χώρα θα φθάσει τους 33 με 34 βαθμούς και κατά τόπους στα νησιά του Ιονίου, του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα τους 36 με 38 βαθμούς Κελσίου.

Χαρακτηριστικά ο Σάκης Αρναούτογλου προειδοποιεί ότι η μέση θερμοκρασία σε κλειστές πεδινές περιοχές μακριά από τη θάλασσα θα είναι πάνω από 1-2 βαθμούς Κελσίου από όσους δείχνει το γράφημα, με την θερμοκρασία να «αγγίζει» σε κάποιες περιοχές ακόμη και τους 39 βαθμούς Κελσίου, ενώ ο υδράργυρος στις ορεινές περιοχές (500-1000 μέτρα υψόμετρο) όπου η θερμοκρασία θα είναι 3-6 βαθμούς χαμηλότερη.

Οι αυριανές θερμοκρασίες σε χάρτη- 40άρια στα ηπειρωτικά και σε περιοχές της Στερεάς Ελλάδας

kairos-kairosdekapedaugoustos-dekapedaugoustos

Η αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ 

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 15-08-2024 (ΚΟΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ)
ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Γενικά αίθριος καιρός. Tις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά της Μακεδονίας.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, στο Αιγαίο 6 με 7 και πιθανώς τοπικά έως 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φθάσει στα ηπειρωτικά τους 37 με 38 βαθμούς και τοπικά στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια τους 39 με 40 και πιθανώς στη δυτική Στερεά τους 41 βαθμούς Κελσίου. Στη νησιωτική χώρα θα φθάσει τους 33 με 34 βαθμούς και κατά τόπους στα νησιά του Ιονίου, του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα τους 36 με 38 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16-08-2024
Γενικά αίθριος καιρός. Tις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες στα κεντρικά και βόρεια ορεινά.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 με 7 και πιθανώς τοπικά 8 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βορειοανατολικά. Θα φθάσει στα βόρεια ηπειρωτικά, τα νησιά του Ιονίου, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 36 με 38 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτκά τους 38 με 39 και τοπικά στα δυτικά και κεντρικά τους 40 με 41 βαθμούς και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 33 με 34 βαθμούς.

kairos-kausonas-dekapedaugusto



ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 17-08-2024
Γενικά αίθριος καιρός. Tις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 36 με 38 βαθμούς και τοπικά τους 39 με 40 βαθμούς, στα Δωδεκάνησα, τα νησιά του Ιονίου και τη νότια Κρήτη τους 36 με 37 και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 33 βαθμούς Κελσίου.

kairos-savvato-dekapedaugoustos



ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 18-08-2024
Γενικά αίθριος καιρός. Tις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4 και πρόσκαιρα τις μεσημβρινές ώρες από βόρειες διευθύνσεις με την ίδια ένταση, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στο Αιγαίο έως 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

dekapedaugoustos-kiriaki-kairos