Πέμπτη 1 Αυγούστου 2024

Ίντερ Ντ’ Εσκάλδες – ΑΕΚ 0-4: Με την υπογραφή του Γκαρσία πέρασε στον τρίτο προκριματικό γύρο του Conference League

 Ίντερ Ντ’ Εσκάλδες – ΑΕΚ 0-4: Με την υπογραφή του Γκαρσία 

Στον επαναληπτικό αγώνα του δεύτερου προκριματικού γύρου του Conference League η ΑΕΚ νίκησε στην Ανδόρα, την Ίντερ Ντ’ Εσκάλδες με 4-0 με χατ τρικ του Λιβάι Γκαρσία και ένα γκολ του Άμραμπατ και σφράγισε το εισιτήριο για την επόμενη φάση όπου θα βρει στο δρόμο της την Νόα από την Αρμενία.

Οι γηπεδούχοι στο πρώτο μέρος είχαν την κατοχή της μπάλας (52-48), αλλά οι επιθετικοί ήταν άστοχοι στην τελική τους προσπάθεια. Στο ίδιο διάστημα η ΑΕΚ έδειχνε

εγκλωβισμένη και οι παίκτες της μεσαίας γραμμής δεν μπορούσαν να περάσουν μπαλιές στην επίθεση. Είχε δυσκολία στην ανάπτυξη του παιχνιδιού και κάποιες φορές κενά στην άμυνα, αλλά ο Στρακόσα δεν επέτρεψε να δημιουργηθούν κίνδυνοι στην εστία του. Μάλιστα η «Ένωση» σε μία ανύποπτη φάση κατάφερε να ανοίξουν το σκορ και με το 0-1 έληξε το πρώτο ημίχρονο.Στο δεύτερο μέρος η ΑΕΚ πατούσε καλύτερα στο γήπεδο και δημιούργησε περισσότερες ευκαιρίες και κατάφερε να πετύχει τρία ακόμη τέρματα και έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της.

Στο 18’ από κόντρα στον Χατζισαφί, η μπάλα πήγε στο οριζόντιο δοκάρι, στη συνέχεια ο Ντε Λα Τόρε σούταρε, ο Στρακόσα απέκρουσε και από το κάθετο δοκάρι η μπάλα κατέληξε κόρνερ.

Οι «κιτρινόμαυροι» άνοιξαν το σκορ στο 29’. Ο Λιβάι Γκαρσία κουβάλησε την μπάλα, είχε αριστερά τον Λιούμπιτσιτς, δεξιά τον Φερνάντες, η άμυνα της Ίντερ Ντ' Εσκάλδες του έδωσε χώρο και ο επιθετικός του «Δικεφάλου» με δυνατό σουτ από το ύψος της περιοχής άνοιξε το σκορ και έγραψε το 0-1. Στο 34’ και στο 39’ ο Λιβάι Γκαρσία από ευνοϊκή θέση δεν κατάφερε να ζευγαρώσει τα τέρματα για την ομάδα του. Οι γηπεδούχοι στο 43’ έφτασαν κοντά στο γκολ με τον Ντε Λα Τόρε, αλλά το σουτ του έδιωξε σε κόρνερ ο Στρακόσα. Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, ο Γιόνσον με συρτό σουτ έστειλε την μπάλα άουτ. Στο 59’ ο Μπουχάρμα με κεφαλιά δεν κατάφερε να σκοράρει, ενώ στο 65’ σουτ του Μάνταλου πέρασε έξω από την εστία του Μουνιόθ. Στο 74’ βαθιά μπαλιά του Χατζισαφί, ο Λιβάι έφυγε στην πλάτη της άμυνας και με άψογο πλασέ έκανε το 0-2. Στο 83’ ο Μάνταλος βρήκε με κάθετη μπαλιά τον Άμραμπατ και ο τελευταίος με διαγώνιο σουτ έγραψε το τελικό 0-3. Στο 86’ ο Λιούμπιτσιτς πέρασε την μπάλα στον Γκαρσία, εξαιρετική περιστροφή του επιθετικού της «Ένωσης» μέσα στην μεγάλη περιοχή, ο οποίος με πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 0-4.

ΙΝΤΕΡ ΝΤ’ ΕΣΚΑΛΔΕΣ: Μουνιόθ, Πουέντες, Τόρες (81’ Χέρμαν), Φεχέρ, Ντε Λα Τόρε, Μαρτίνεθ (60’ Έλο Λόπεθ), Μπερλάνγκα, Μπουχάρμα (60’ Αντρέου), Αλόνσο, Λόπεθ, Γκαγιέγο (75’ Σάντσεθ).

AΕΚ: Στρακόσα, Βίντα, Κάλενς, Μουκουντί (81’ Ρότα), Χατζισαφί, Σιμάνσκι, Γιόνσον (57’ λ.τρ. Μάνταλος), Φερνάντες (80’ Άμραμπατ), Γκατσίνοβιτς (72’ Κοϊτά), Λιούμπιτσιτς, Λιβάι Γκαρσία.