Σάββατο 17 Αυγούστου 2024

Βόλος – Ολυμπιακός 0-2: Με «μαέστρο» Ζέλσον και εκτελεστές Ροντινέι – Μασούρα Ποδαρικό με το δεξί

 Βόλος – Ολυμπιακός 0-2: Με «μαέστρο» Ζέλσον και εκτελεστές Ροντινέι – Μασούρα 

Νικηφόρο ήταν το ξεκίνημα του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα. Μπορεί να μην ήταν καταιγιστικός, όμως τη δουλειά του την έκανε απέναντι στον Βόλο (2-0), παρουσιάζοντας καλά στοιχεία κατά διαστήματα. Βεβαίως, υπήρχαν και στιγμές που ο Μεντιλίμπαρ εκνευρίστηκε με την αγωνιστική συμπεριφορά των παικτών του, ειδικά μετά την αποβολή του Βιγιαφάνιες. Πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ο Ζέλσον που έφτιαξε τα δύο γκολ που σημείωσαν οι Ροντινέι και Μασούρας. 

Τελικά ο Μεντιλίμπαρ επιφύλαξε μία έκπληξη στην ενδεκάδα. Ενώ δοκίμαζε όλη την εβδομάδα τον Ρόμαν Γιάρεμτσουκ για την κορυφή της επίθεσης, αποφάσισε να ρίξει στη μάχη τον Μπάμπη Κωστούλα. Από εκεί και πέρα, δεν είχε εκπλήξεις. Ο Μπιανκόν όπως αναμενόταν πήρε τη θέση του τραυματία Ρέτσου και ο Ντόη έπαιξε πλάι στον Έσε. Συγκεκριμένα οι Τζολάκης, Ροντινέι, Μπιανκόν, Πιρόλα, Ορτέγκα, Έσε, Ντόη, Τσικίνιο, Ζέλσον, Βέλντε και Κωστούλα πήραν φανέλα βασικού. Ο Βόλος από την άλλη πλευρά πήγε με πολλά πρόσωπα πιο αμυντικογενή, επιδιώκοντας να χτυπήσουν τον Ολυμπιακό στην κόντρα.

Δύο διαφορετικά πρόσωπα του Ολυμπιακού είδαμε στο πρώτο ημίχρονο. Από τη μία έναν Ολυμπιακό που ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος και δίχως να κινδυνεύσει έως την αποβολή του Βιγιαφάνιες στο 32’ και έναν Ολυμπιακό που σαν να επαναπαύτηκε μόλις απέκτησε το αριθμητικό πλεονέκτημα. Ο Βόλος ουσιαστικά εμφανίστηκε στο γήπεδο όταν έμεινε με δέκα παίκτες, επιχειρώντας κυρίως να εκμεταλλευτεί τη δεξιά πλευρά του με τις κατεβασιές του Μύγα. Έως την αποβολή ο Ολυμπιακός έχοντας σε καλή κατάσταση τους Ροντινέι και Ζέλσον, αλλά και τους Έσε – Ντόη, κατάφερε να ανοίξει το σκορ με τον Ροντινέι στο 13’, έπειτα από ασίστ του Ζέλσον και θα μπορούσε να απειλήσει ακόμα περισσότερο τον Σιαμπάνη. Εντούτοις μετά το 32’ οι Θεσσαλοί επειδή πλέον δεν είχαν τίποτα να χάσουν, αποφάσισαν να βγουν μπροστά για να βρουν τις στιγμές τους. Δεν απειλήθηκε ο Τζολάκης, όμως οι Πειραιώτες έδωσαν το δικαίωμα στον Βόλο να πιστέψει στο γκολ ασχέτως αν δεν είδαν την εστία τους να παραβιάζεται. Τελικό σκορ ημιχρόνου λοιπόν 0-1…

Από τα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου φάνηκε ότι οι παίκτες του Ολυμπιακού μπήκαν με μία εντελώς διαφορετική νοοτροπία. Μπήκαν για να κλειδώσουν τη νίκη, καθώς ο Βόλος που είχε άγνοια κινδύνου, θα έβγαινε μπροστά για να διεκδικήσει τις όποιες πιθανότητες είχε για να αποσπάσει έστω την ισοπαλία. Ο Ολυμπιακός λοιπόν σοβαρεύτηκε και δίχως να είναι ιδιαίτερα καταιγιστικός, κατάφερε να βρει και δεύτερο τέρμα στο 73’ με τον Μασούρα, ο οποίος μπήκε στο ματς δύο λεπτά νωρίτερα αντί του Βέλντε που δεν φάνηκε στο ματς. Αξίζει να σημειώσουμε ότι το γκολ δημιούργησε ξανά ο Ζέλσον, ο οποίος ένα λεπτό νωρίτερα είχε χάσει μοναδική ευκαιρία για να σκοράρει και ο ίδιος. Ο Ζέλσον επίσης είχε βρει δίχτυα στο 60’, αλλά για εκατοστά ακυρώθηκε το τέρμα του επειδή ο Ελ Κααμπί στο ξεκίνημα της φάσης ήταν οφσάιντ. Ποδαρικό με το δεξί λοιπόν για τον Ολυμπιακό, ο οποίος σε πρώτη φάση αυτό που ήθελε στο Πανθεσσαλικό ήταν το τρίποντο. Το κατάφερε δίχως να απειληθεί ιδιαίτερα, αλλά σίγουρα ο Μεντιλίμπαρ είδε πράγματα που δεν θέλει να επαναληφθούν στα επόμενα ματς. Ειδικά στο διάστημα 32’-45’. Από την άλλη πλευρά ο Βόλος δείχνει να έχει μία καλά οργανωμένη ομάδα, αλλά δεν έβγαλε επιθετικές ιδέες στο χορτάρι.

ΒΟΛΟΣ: Σιαμπάνης, Μύγας, Κορρέα, Καλογερόπουλος, Φεράρι, Γκλάβτσιτς, Τσοκάνης (89’ Μίλετιτς), Κόμπα (65’ Μεντιέτα), Βιγαφάνιες, Ασεχνούν (79’ Κόντε), Κόζτα (65’ Άλτμαν)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Τζολάκης, Ροντινέι, Μπιανκόν (57’ Στάμενιτς), Πιρόλα, Ορτέγκα, Ντόη, Έσε, Τσικίνιο (81’ Γιάρεμτσουκ), Βέλντε (71’ Μασούρας), Ζέλσον Μαρτίνς, Κωστούλας (46’ Ελ Κααμπί)