Τρίτη 2 Ιουλίου 2024

Ποιοί είναι οι “σύγχρονοι Κίσινγκερ”, που… έβγαλε στη σέντρα ο Σαμαράς;

  

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη 

Η ομιλία του Αντώνη Σαμαρά στο Πολεμικό Μουσείο ήταν γεμάτη ξεκάθαρες βολές κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη και συνεργατών του Πρωθυπουργού χωρίς πολιτική και ιδεολογική “σπονδυλική στήλη”.

Μια αποστροφή του πρώην πρωθυπουργού που κίνησε το ενδιαφέρον, αφορούσε τους… “σύγχρονους Κίσινγκερ”. Και όλοι αναρωτήθηκαν ποιούς ή ποιόν εννοούσε ο Αντώνης Σαμαράς, αναφορικά με την εξωτερική πολιτική της χώρας.

Η σχετική αναφορά του Αντώνη Σαμαρά, έχει ως εξής:

Έχω μιλήσει, συνεχώς μιλάω για τη Θράκη. Μερικοί τολμούν και με λένε “ακραίο”. Ρωτάω: ήμουν ακραίος όταν ως υπουργός Εξωτερικών στην κυβέρνηση Ζολώτα, το 1989, απέλασα τον Τούρκο Πρόξενο στη Θράκη, με τη σύμφωνη γνώμη των τριών τότε πολιτικών αρχηγών, Μητσοτάκη, Παπανδρέου και Φλωράκη; Αυτή είναι η ακρότητα ή το γεγονός ότι σήμερα το Προξενείο και οι ψευτομουφτήδες αλωνίζουν ανενόχλητοι, προπαγανδίζουν και συμμετέχουν στις εκλογές προκλητικά με “τουρκικό κόμμα”, το οποίο μάλιστα έχει και ..ψευτο-Μακεδόνισσα υποψήφια;
Κι αντί να προβληματιστούν , κι από εμένα και από τον Κώστα Καραμανλή, λοιδορούσαν τις θέσεις μας. Μάλιστα, έφθασαν στο σημείο οι σύγχρονοι …”Κισιγκερ”, να ειρωνευτούν την σταθερή, πολυδιάστατη, εξωτερική πολιτική της χώρας επί δεκαετίες, ως “πολιτική ακινησίας” και να αντιτάξουν την δική τους δήθεν “κινητικότητα”.
Απ’ ότι καταλαβαίνω , λυπάμαι που θα το πω, αλλά :
Παραμένουμε “πετρωμένοι” στην …”άψογο στάση” , σε όλα τα εθνικά μέτωπα…
Δηλαδή, μένουμε σταθερά “κομιλφό”, μήπως και μας «κακολογήσουν»…! 

ysterografa.gr