Παρασκευή 12 Ιουλίου 2024

ΔΕΡΒΕΝΙ: «Σηκώνει αυλαία» σήμερα ο Δημοτικός Κινηματογράφος «ΤΟ ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ» | Πρόγραμμα Ταινιών

https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcT1Hc5B_RBuhJ3dSqWyO-mplgFibTGNpnNJFg&s https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQ3nYhMm7B0ku8jkiSx887UA5ne8kAzBHyG2w&s

Ακόμα μία χρονιά, η 18η, για τον Δημοτικό Κινηματογράφο Δερβενίου «Το Διάλειμμα» ξεκινά. Σήμερα Παρασκευή 12 Ιουλίου 2024 «σηκώνει αυλαία» με την κλασική αμερικανική κωμωδία “Το πάρτι”, (1968) με τον Πίτερ Σέλερς.

 




 Το Σάββατο 13 Ιουλίου ακολουθεί η δραματική ταινία «Ανατολικά της Εδέμ», (1955) τo κλασικό φιλμ του Ελία Καζάν, βασισμένο στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Τζον Στάινμπεκ με τον Τζέιμς Ντιν. Η είσοδος τις δύο πρώτες μέρες λειτουργίας του κινηματογράφου είναι ΔΩΡΕΑΝ για όλους.

Το πρόγραμμα του  κινηματογράφου μας περιλαμβάνει, όπως κάθε χρόνο, ποιοτικές ταινίες από την παγκόσμια και ελληνική παραγωγή, σύγχρονες και επανεκδόσεις καθώς και πολλές  παιδικές ταινίες μεταγλωττισμένες στα ελληνικά.

Οι προβολές θα γίνονται καθημερινά, με δύο ταινίες κάποιες μέρες, και θα διαρκέσουν μέχρι τέλος Αυγούστου.

Σας περιμένουμε για να χαλαρώσουμε, να προβληματιστούμε, να γελάσουμε αλλά και να δακρύσουμε στο γνωστό προαύλιο κάτω από τον έναστρο ουρανό και με τη συντροφιά της δροσερής αύρας!

 

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ (για όλες τις ταινίες): 9:30 μ.μ.

Στην περίπτωση δύο προβολών :  9:00 και 11:00 μ.μ.

 

Τιμή εισιτηρίου : 5€,   Παιδικό : 3€ (για παιδιά μέχρι 12 ετών)

Άνεργοι & ΑΜΕΑ : Δωρεάν

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ-ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:

Παρασκευή 12 Ιουλίου | 21:30

Το Πάρτι (The Party)

Κωμωδία | 1968, Διάρκεια: 99' 

Ένας Ινδός κομπάρσος, αφού τινάξει στον αέρα τα γυρίσματα μιας ταινίας, βρίσκεται εκ παραδρομής καλεσμένος σε ένα χολιγουντιανό πάρτι, στο οποίο σπέρνει επίσης τον πανικό.

Σκηνοθεσία: Μπλέικ 'Έντουαρντς

Ηθοποιοί: Πίτερ Σέλερς, Κλοντίν Λονζέ, Ναταλία Μπορίσοβα


Σάββατο 13 Ιουλίου | 21:30

Ανατολικά της Εδέμ (East of Eden)

Δραματική | 1955, Διάρκεια: 118' 

Στην Καλιφόρνια του 1917, δύο αντίζηλα αδέρφια θα έρθουν σε σφοδρή σύγκρουση στην προσπάθειά τους να κερδίσουν πάση θυσία την εύνοια του αυταρχικού πατέρα τους.

Σκηνοθεσία: Ελία Καζάν

Ηθοποιοί: Τζέιμς Ντιν, Τζούλι Χάρις, Μπερλ Αιβς, Ρέιμοντ Μάσει


Κυριακή 14 Ιουλίου 21:30

Μάγια η Μέλισσα: Η Χρυσή Σφαίρα (Maya the Bee 3: The Golden Orb) 

Animation | 2021, Διάρκεια: 88' 

Ενάντια στους αυστηρούς νόμους της κυψέλης, η ξεροκέφαλη μέλισσα Μάγια και ο καλύτερός της φίλος Γουίλι μπλέκουν σε μια απίστευτη περιπέτεια όταν αποφασίζουν να προστατέψουν μια νεογέννητη πριγκίπισσα των μυρμηγκιών από τον κακόβουλο βασιλιά των σκαθαριών.

Σκηνοθεσία: Νόελ Κλίρι


Δευτέρα 15 & Τρίτη 16 Ιουλίου | 21:30

Ανατομία Μιας Πτώσης (Anatomie d Une Chute / Anatomy of a Fall) 

Δικαστικό Θρίλερ | 2023, Διάρκεια: 150' 

Μια Γερμανίδα συγγραφέας κατηγορείται για το θάνατο του Γάλλου συζύγου της. Στο δικαστήριο αποκαλύπτονται πολλές κρυφές πλευρές της σχέσης τους, περιπλέκοντας τις ενδείξεις για την ενοχή ή την αθωότητά της.

Σκηνοθεσία: Ζιστίν Τριέ

Ηθοποιοί: Σουάν Αρλό, Μίλο Ματσάντο Γκράνερ, Σάντρα Χίλερ


Τετάρτη 17 Ιουλίου | 21:30

Ο Μικρός Νικόλας: Τι Περιμένουμε για να Είμαστε Ευτυχισμένοι; (Le Petit Nicolas: Qu'est-ce qu'on Attend pour Etre Heureux?) 

Animation | 2023, Διάρκεια: 82'

Στην καρδιά του Παρισιού, οι Ρενέ Γκοσινί και Ζαν-Ζακ Σεμπέ σχεδιάζουν έναν νέο ήρωα, τον Μικρό Νικόλα, ο οποίος ξεπηδά από το χαρτί και είναι έτοιμος να ζήσει μοναδικές περιπέτειες.

Σκηνοθεσία: Αμαντίν Φρεντόν, Μπενζαμέν Μασούμπρ