Δευτέρα 15 Ιουλίου 2024

Μητσοτάκης-Μπελέρης: «Να κλείσει το επώδυνο κεφάλαιο για όλους μας» - Τι συζήτησαν οι δύο άνδρες

 Μητσοτάκης-Μπελέρης: «Να κλείσει το επώδυνο κεφάλαιο για όλους μας» - Τι συζήτησαν οι δύο άνδρες [βίντεο] 

Σε θερμό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον ευρωβουλευτή, Φρέντι Μπελέρη, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο Φρέντι Μπελέρης λίγο μετά τη μία πέρασε την πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου όπου και είχε συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό για περίπου σαράντα λεπτά. Κατά την έναρξη της συνάντησής τους είχαν τον παρακάτω διάλογο:

 

Κυριάκος Μητσοτάκης: Έχω πολλούς λόγους, αγαπητέ μου Φρέντη, να χαίρομαι που σε υποδέχομαι σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου. Πρώτον, να σε συγχαρώ για την εκλογή σου ως Έλληνα ευρωβουλευτή πια, στις Βρυξέλλες και στο Στρασβούργο, με τη Νέα Δημοκρατία. Είμαι σίγουρος ότι θα επιτελέσεις στο ακέραιο τα καθήκοντά σου. Εγώ να σου πω πόσο χαίρομαι που αυτή η μεγάλη περιπέτεια φαίνεται να πλησιάζει προς το τέλος της. Έγινε το αυτονόητο, πήρες την άδεια προκειμένου να μπορέσεις να ασκήσεις τα καθήκοντά σου και να ορκιστείς. Ευελπιστώ ότι πολύ σύντομα θα είσαι και οριστικά εκτός φυλακής, να κλείσει πια αυτό το επώδυνο κεφάλαιο για όλους μας, για να προχωρήσουμε, να κοιτάξουμε μπροστά.

Φρέντι Μπελέρης: Πρόεδρε, να σας ευχαριστήσω και από κοντά που όλο αυτόν τον καιρό με στηρίξατε. Θα τιμήσω την εμπιστοσύνη που μου δώσατε βάζοντάς με στο ευρωψηφοδέλτιο. Θεωρώ ότι δεν είναι αυτονόητο για τη χώρα όπου ζούμε το κράτος δικαίου, το δικαίωμα στο εκλέγειν και εκλέγεσθαι. Θέλω να βοηθήσω σε αυτά. Να βοηθήσω και την Ελληνική Εθνική Μειονότητα να σταθεί στις πατρογονικές εστίες, αλλά και το κράτος αυτό να πλησιάσει και να γίνει μέλος της ευρωπαϊκής οικογένειας.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Αυτό θέλουμε κι εμείς και να ξέρεις -εξάλλου, νομίζω το έχω αποδείξει έμπρακτα αυτό- ότι στέκομαι δίπλα στον λαό της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας. Έχουμε κάθε λόγο και εμείς να θέλουμε μία Αλβανία η οποία κάνει πρόοδο στα ζητήματα αυτά, η οποία έρχεται πιο κοντά στην Ευρώπη, τηρώντας όμως απαρέγκλιτα τις ευρωπαϊκές της δεσμεύσεις. Αυτός νομίζω ότι είναι ένας κοινός στόχος για τον οποίο όλοι θέλουμε να εργαστούμε.

Μετά τη συνάντησή του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο Φρέντι Μπελέρης έφυγε για το «Ελ. Βενιζέλος», προκειμένου να επιβιβαστεί στην πτήση του για το Στρασβούργου.

Συγκινημένος και υπερήφανος

Στις πρώτες του δηλώσεις επί ελληνικού εδάφους ο Φρέντι Μπελέρης δήλωσε συγκινημένος και υπερήφανος για την εκλογή του ως ευρωβουλευτής, εκφράζοντας τις ευχαριστίες του στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την εμπιστοσύνη που του έδειξε. «Θέλω να ευχαριστήσω τον Έλληνα πρωθυπουργό για την εμπιστοσύνη, για την επιλογή του. Απέδειξε ότι είναι ο ηγέτης όλου του Ελληνισμού και προστατεύει τους Έλληνες όπου κι αν βρίσκονται», τόνισε.

«Έγιναν οι απαραίτητες ενέργειες από την κυβέρνηση για να λάβει άδεια και να ορκιστεί ο Φρέντι Μπελέρης. Δεν μπορούμε να πανηγυρίζουμε εμείς από την πρώτη στιγμή χωρίς καμία περέκκλιση από την θέση μας αυτή στηρίξαμε τον αυτονόητο αγώνα του για μια δίκαιη δίκη. Η υποψηφιότητά του συμβολίζει αυτά τα αιτήματα. Ένας άνθρωπος που δοκιμάστηκε και άντεξε θα ορκιστεί ευρωβουλευτής και θα δώσει τις μάχες του με ειλικρίνεια για το κράτος δικαίου», υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.