Δευτέρα 8 Ιουλίου 2024

Περιφερειακό Συμβούλιο Νέων επιθυμεί να συσταθεί στην Πελοπόννησο ο Δημήτρης Πτωχός

 Περιφερειακό Συμβούλιο Νέων επιθυμεί να συσταθεί στην Πελοπόννησο ο Δημήτρης Πτωχός 

Εκπροσώπους του Ευρωπαικού Συμβουλίου Νέων Ελλάδας συνάντησε στην Τρίπολη, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός.

Στο περιθώριο της συνάντησης, ο Δημήτρης Πτωχός, αποκάλυψε, ότι, επιθυμεί να δημιουργηθεί και Περιφερειακό Συμβούλιο Νέων στην Περιφέρεια της Πελοποννήσου.

Μαθητές και μαθήτριες από σχολεία της Περιφέρειας Πελοποννήσου, μαζί με συνοδούς καθηγητές και

καθηγήτριες, βρέθηκαν στην Τρίπολη και είχαν συζήτηση με την Περιφερειακή Αρχή, για τα όργανα των νέων στην Ευρωπαική Ένωση, για το Ευρωπαικό Συμβούλιο Νέων της χώρας μας, για τις επιτροπές των νέων, για τους διαγωνισμούς και για τις δυνατότητες που έχουν τα παιδιά να συμμετέχουν σε δομές και δράσεις της Ευρωπαικής Ένωσης.

Τα όργανα αυτά, στόχο έχουν να προωθήσου τον πολιτισμό, τα γράμματα, τις τέχνες, την εκπαίδευση, τον αθλητισμό, την επιχειρηματικότητα , την πολιτική και τις λοιπές σύγχρονες ανάγκες της εποχής.

Τα παιδιά που βρέθηκαν στην Τρίπολη, συμμετείχαν τον περασμένο Απρίλιο, στην συνδιάσκεψη επιλογής του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου Νέων Ελλάδας, που έγινε στην Αθήνα.

Η Μαρία Πουλουπάτη απ’ το 3ο ΓΕΛ Καλαμάτας και ο Άγγελος Κολλάρας απ’ το 2ο ΓΕΛ Τρίπολης, κατάφεραν και διακρίθηκαν, σε διάφορες παρουσίες τους στην Ευρώπη.

Η Περιφερειακή Αρχή, βράβευσε τα παιδιά που συμμετείχαν στην συνδιάσκεψη και τους ζήτησε να συνεργαστούν με την Περιφέρεια και να προτείνουν δράσεις και πράξεις, πάνω σε διάφορα επίπεδα.