Κυριακή 28 Ιουλίου 2024

Ολυμπιακός - Ναϊμέγκεν 2-0: Ωραίος και με πολλές υποσχέσεις

 Ολυμπιακός - Ναϊμέγκεν 2-0: Ωραίος και με πολλές υποσχέσεις

 Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του στην Ολλανδία με το φιλικό παιχνίδι κόντρα στη Ναϊμέγκεν την οποία και νίκησε με σκορ 2-0. Ζέλσον και Μασούρας πέτυχαν τα δύο τέρματα της ομάδας του Πειραιά, ενώ από ένα δοκάρι είχαν Αποστολόπουλος και Παπακανέλλος. Η εικόνα των «ερυθρόλευκων» ήταν άκρως ικανοποιητική στο τέταρτο φιλικό παιχνίδι που έπαιξαν στην Ολλανδία και έβγαλαν στο χορτάρι ξανά θετικά στοιχεία, ενώ θα μπορούσε να έχουν σκοράρει κι άλλες φορές. Σε μεγάλα κέφια είχε ο Ολυμπιακός τον Ζέλσον που ήταν μόνιμη πηγή κινδύνου για την άμυνα της Ναϊμέγκεν. 

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ παρέταξε τον Ολυμπιακό στο φιλικό με τη Ναϊμέγκεν έχοντας στο δεξί άκρο της άμυνας τον Ροντινέι και αριστέρα τον Αποστολόπουλο. Πιρόλα και Κουτσίδης ήταν οι στόπερ με τον Μπιανκόν να παίζει χαφ μαζί με τον Μπακούλα και τον Παπακανέλλο πιο μπροστά τους. Μασούρας, Ζέλσον και Κωστούλας συνέθεσαν την τριάδα της επίθεσης. Οι Πειραιώτες δεν μπήκαν στο γήπεδο όπως είχαν κάνει στα προηγούμενα φιλικά παιχνίδια. Έδειξαν να ψάχνονται για να βρουν τα πατήματα τους και με τη Ναϊμέγκεν μέχρι το 20’ να είναι πολύ δραστήρια και να δημιουργεί καταστάσεις στην άμυνα της ομάδας του Πειραιά.

Από το 20’ και μετά ο Ολυμπιακός κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο. Ήταν σαν να μην έχει αντίπαλο βγάζοντας πίεση από ψηλά και προκαλώντας σοβαρά προβλήματα στην ανάπτυξη των Ολλανδών. Οι «ερυθρόλευκοι» πίεσαν πολύ και κυκλοφόρησαν πολύ ωραία τη μπάλα. Σε ακόμα ένα φιλικό ματς έδειξαν ότι είναι μία ομάδα που έχει αρκετές αρετές και μπορεί να δημιουργεί φάσεις. Στο 29’ ο Ολυμπιακός είχε δοκάρι με τον Αποστολόπουλο και στο 31’ ο Ζέλσον έκανε το 1-0 σε μία φάση που δημιουργήθηκε από την πίεση που άσκησε η ομάδα ψηλά. Στο 36’ οι Πειραιώτες πέτυχαν και δεύτερο γκολ χάρη στη σωστή πίεση που έβγαλε ο Κωστούλας από την οποία ευνοήθηκε ο Μασούρας που έκανε το 2-0. 

Με μοναδική αλλαγή τον Τζολάκη ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός που συνέχισε με τον ίδιο ρυθμό και την ίδια ένταση που είχε στα πρώτα 45 λεπτά. Οι ποδοσφαιριστές του Μεντιλίμπαρ πίεσαν ψηλά την αντίπαλο τους και δεν της επέτρεπαν να αναπτυχθεί και να κυκλοφορήσει τη μπάλα. Οι «ερυθρόλευκοι» έβγαζαν συντονισμένη πίεση ψηλά και η Ναϊμέγκεν δεν μπορούσε να απειλήσει τον Ολυμπιακό.

Η ομάδα του Πειραιά είχε σε μεγάλα κέφια τον Ζέλσον που ήταν μέσα σε σχεδόν όλες τις επιθέσεις του Ολυμπιακού. Στο δεύτερο ημίχρονο εκείνο που έλειψε από την ομάδα του Πειραιά ήταν το γκολ. Στο 70’ ο Παπακανέλλος είχε δοκάρι σε σουτ που έκανε μέσα από την περιοχή, ενώ στο 77’ ο Ζέλσον βρέθηκε απέναντι από τον Φαν Γκάσελ και προσπάθηε να περάσει τη μπάλα πάνω από το κεφάλι του. Η ομάδα του Πειραιά απειλούσε διαρκώς τη Ναϊμέγκεν, η οποία από την πλευρά της δεν είχε τη δυνατότητα να φτιάξει φάσεις. Από το 75’ και μετά ο Μεντιλίμπαρ προχώρησε σε αρκετές αλλαγές στην ενδεκάδα του, αλλά χωρίς να επηρεάζεται η εικόνα του Ολυμπιακού που κάπως έτσι ολοκλήρωσε νικηφόρα τις υποχρεώσεις του στην Ολλανδία.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Αναγνωστόπουλος (46’ Τζολάκης), Μπιανκόν (85’ Ρέτσος), Κουτσίδης, Πιρόλα (73’ Άμπι), Αποστολόπουλος (73’ Μουζακίτης), Μπακούλας, Παπακανέλλος (82’ Τσικίνιο), Ροντινέι, Μασούρας (63’ Ορτέγκα), Ζέλσον (82’ Μπιέλ), Κωστούλας (63’ Κοστίνια)

ΝΑΪΜΕΓΚΕΝ: Φαν Γκάσελ, Φαν Ρολ, Νάιτνικ, Μάρκες, Βέρντονκ, Πρόπερ, Χεντεμέκερς, Γκονζάλες, Ουάλσα, Σάνο, Ονάλ.