Δευτέρα 24 Ιουνίου 2024

Euro 2024: Κορυφή με Φίλκρουγκ η Γερμανία, νίκη για την Ουγγαρία με τον Τσόμποτ και ελπίζει σε πρόκριση στους 16

 Η Γερμανία με γκολ του Φίλκρουγκ στο 92’ «σφράγισε» την πρώτη θέση στον 1ο όμιλο του Euro 2024 καθώς αναδείχτηκε ισόπαλη 1-1 με την Ελβετία, η οποία πέρασε στους «16» ως δεύτερη από το γκρουπ. Στο άλλο ματς, η Ουγγαρία νίκησε 1-0 την Σκωτία.

Η ομάδα του Γιούλιαν Νάγκελσμαν κατάφερε να ισοφαρίσει στα τελευταία λεπτά την μαχητική Ελβετία και να πάρει την πρώτη θέση στον πρώτο όμιλο του EURO 2024.

Η ομάδα του Μουράτ Γιακίν έκανε την έκπληξη στο “Deutsche Bank Park” της Φρανκφούρτης, νίκησε τη Γερμανία με 1-0 και κατετάγη 1η στον Α’ Όμιλο του Euro2024.

Ο επιθετικός της Μπορούσια Ντόρτμουντ πέτυχε ένα… χρυσό γκολ στο 90’+1′ στο “Deutsche Bank Park” της Φρανκφούρτης και χάρισε στη χώρα του την ισοπαλία (1-1) κόντρα στην Ελβετία.

Οι Γερμανοί μπήκαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και πήραν σχετικά εύκολα την κατοχή. Μάλιστα, δημιούργησαν από νωρίς αρκετές επικίνδυνες στιγμές για την εστία του Ζόμερ. Μία από αυτές ήρθε στο 17′ με τον Άντριχ να πιάνει ένα φανταστικό σουτ και να νικάει τον Ελβετό από τα 20+ μέτρα. Ωστόσο, η φάση ακυρώθηκε μετά από παρέμβαση του VAR, για φάουλ του Μουσιάλα νωρίτερα. Έντεκα λεπτά αργότερα οι τυπικά γηπεδούχοι… πάγωσαν τη Φρανκφούρτη, όταν ο Ντόι τελείωσε υποδειγματικά μετά το γύρισμα του Φρέιλερ κι άνοιξε το σκορ. Στο 31′ ο σκόρερ βγήκε απέναντι από τον Νόιερ και παραλίγο να βρει ξανά δίχτυα, αλλά το πλασέ του πέρασε πολύ οριακά άουτ. 

Στο δεύτερο μέρος οι Γερμανοί μπήκαν με διάθεση να πιέσουν και να… ρισκάρουν. Μόλις στο πρώτο 10λεπτο είχαν δύο καλές στιγμές, καμία εξ αυτών όμως δεν κατέληξε στην εστία. Στο 70′ ο Κίμιχ βρέθηκε σε θέση βολής αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει, ενώ στη συνέχεια της φάσης ο Μπάιερ άργησε να εκτελέσει. Τα “πάντσερ” πλέον είχαν κλείσει τους Ελβετούς στα καρέ του Ζόμερ, αλλά δεν μπορούσαν να ισοφαρίσουν. Στο 88′ οι παίκτες του Γιακίν απείλησαν για τρίτη φορά στο παιχνίδι, με τον Νόιερ να διώχνει εντυπωσιακά μετά από ένα μακρινό σουτ του Τσάκα. Στο 90’+1′ ήρθε το γκολ της ισοφάρισης για τους παίκτες του Νάγκελσμαν, με κεφαλιά του Φίλκρουγκ μετά από σέντρα του Ράουμ.

Ελβετία (Μουράτ Γιακίν): Ζόμερ, Βίντμερ, Ακάνζι, Εμπολό (65′ Ντουά), Φρέιλερ, Τσάκα, Ροντρίγκες, Ντόι (65′ Αμντούνι), Άμπισερ, Σαρ, Ρίντερ (65′ Βάργκας)

Γερμανία (Γιούλιαν Νάγκελσμαν): Νόιερ, Ρούντιγκερ, Τα (61′ Σλότερμπεκ), Κίμιχ, Χάβερτς, Κρόος, Μουσιάλα (76′ Φίλκρουγκ), Βιρτς (76′ Σανέ), Μίτελστεντ (61′ Ράουμ), Γκουντογκάν, Άντριχ (65′ Μπάιερ)

  

Η ομάδα του Μάρκο Ρόσι πήρε μια τεράστια νίκη με 1-0 απέναντι στην Σκωτία και ελπίζει να βρεθεί στην επόμενη φάση, παρά τους 3 βαθμούς που έχει.

Η αναμέτρηση στην Στουτγκάρδη ξεκίνησε με πολλές μονομαχίες στον χώρο του κέντρου, με τις δυο ομάδες να μην έχουν πολλές στιγμές στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης. Η Σκωτία πήρε την μπάλα στην κατοχή της, με τους Ούγγρους να περιμένουν στο δικό τους μισό, θέλοντας να χτυπήσουν στην αντεπίθεση. Οι Ούγγροι προσπάθησαν να σταματήσουν τον ρυθμό τον Σκωτσέζων, κάνοντας σκληρά φάουλ στον χώρο του κέντρου. Η Σκωτία είχε κυριευθεί από το άγχος, ενώ στο άλλο ματς του ομίλου η Ελβετία είχε το προβάδισμα κόντρα στην Γερμανία. Στο 40ο λεπτό η Ουγγαρία βγήκε μπροστά με ένα φάουλ του Σομποσλάι, εκτελώντας το στο δεύτερο δοκάρι ο Όρμπαν πήρε μια κεφαλιά η οποία βρήκε και το δοκάρι του Γκαν, με το σκορ να μην αλλάζει, με τις δυο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με την λευκή ισοπαλία.

Στο δεύτερο μέρος οι φάσεις ήταν και πάλι μετρημένες. Η πρώτη ουσιαστική στιγμή στο δεύτερο ημίχρονο, έγινε στο 65ο λεπτό με τον Ντάρνταϊ να παίρνει την κεφαλιά και εκείνη να καταλήγει πάνω από τα δοκάρια της Σκωτία. Στο 69ο λεπτό το στάδιο πάγωσε μετά τον σοβαρό τραυματισμό του Βάργκα, ο οποίος αποχώρησε με φορείο από το γήπεδο μετά την σύγκρουση με τον Γκαν. Η Ουγγαρία ήταν αρκετά μουδιασμένη στην αναμέτρηση, με τον τραυματισμό του παίκτη της Φερεντσβάρος να την επισκιάζει ακόμα περισσότερο. Όλη η δράση του παιχνιδιού εξελίχθηκε στα τελευταία 10 λεπτά, με το Σομποσλάι να είναι αυτός που σε δυο περιπτώσεις στο 90+1′ προσπάθησε να χρηστεί σκόρερ, αλλά ο Γκαν αρνήθηκε. Οι τυπικά φιλοξενούμενοι δεν κατάφεραν να πάρουν την νίκη με τις τεράστιες ευκαιρίες του Σαλάι. Το σκορ δεν άλλαξε μέχρι το τέλος της αναμέτρησης με την Ουγγαρία να αποχαιρετά την διοργάνωση και η Σκωτία να ελπίζει σε ένα θαύμα με σκοπό να προκριθεί ως μια από τις καλύτερες τρίτες ομάδες του EURO 2024, εξαιτίας της μεγάλης συγκομιδής τερμάτων που είχε εις βάρος της.

 

Σκωτία (Στιβ Κλαρκ): Γκαν, Χάνλεϊ, Χέντρι, ΜακΚένα, Ρόμπερτσον, Ράλστον (83′ ΜακΛίν), ΜακΤόμινεϊ, Γκίλμουρ (83′ Κρίστι), ΜακΓκρέκορ, ΜακΓκίν (76′ Άρμστρονγκ), Άνταμς (76′ Σάνκλαντ)

Ουγγάρια (Μάρκο Ρόσι): Γκουλάτσι, Όρμπαν, Ντάρνταϊ (74′ Σαλάι), Μπότκα, Στάιλς (61′ Νάγκι), Μπόλα, Σέιφερ, Κέρκεζ, Σομποσλάι, Σαλάι, Βάργκα (74′ Άνταμ)

Τα αποτελέσματα και η βαθμολογία του Α’ Ομίλου:

Παρασκευή 14 Ιουνίου

Γερμανία – Σκωτία 5-1

Σάββατο 15 Ιουνίου

Ουγγαρία – Ελβετία 1-3

Τετάρτη 19 Ιουνίου

Γερμανία – Ουγγαρία 2-0
Σκωτία – Ελβετία 1-1

Κυριακή 23 Ιουνίου

Ελβετία – Γερμανία 1-1
Σκωτία – Ουγγαρία 0-1

1. Γερμανία 7β. (8-2)
2. Ελβετία 5β. (5-3)
3. Ουγγαρία 3β. (2-5)
4. Σκωτία 1β. (2-6)

*Στην περίπτωση ισοβαθμίας, το 1ο κριτήριο που καθορίζει την τελική κατάταξη είναι οι αγώνες μεταξύ των ομάδων. Το 2ο κριτήριο είναι τα συνολικά τέρματα./