Πέμπτη 18 Μαΐου 2023

Κουτσούμπας από Σύνταγμα: Η ψήφος του ΚΚΕ δεν παζαρεύεται

 ΚΚΕ, Συνταγμα, Εκλογες 2023, Δημητρης ΚουτσουμπαςΚουτσούμπας από Σύνταγμα: Η ψήφος του ΚΚΕ δεν παζαρεύεται 

«ΚΚΕ δυνατό για να είναι δυνατός ο λαός». Αυτό ήταν το μήνυμα που έστειλε από την κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Σύνταγμα ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.
«Το ΚΚΕ με την πολιτική του πρόταση δίνει διέξοδο και προοπτική στο λαό», υποστήριξε.

«Όλο και περισσότεροι ξέρουν πως μία νέα αντιλαϊκή κυβέρνηση ετοιμάζεται να φτιαχτεί από τους άλλους. Μπορεί να το καθυστερήσουν λίγο αλλά θα φτιαχτεί από τα κόμματα που μοιράζονται τους στόχους του κεφαλαίου.Γι’ αυτό και έχουν κοινό κυβερνητικό πρόγραμμα. Αυτό πια είναι τελειωμένη υπόθεση. Όπως έκαναν και στο παρελθόν όταν το ΠΑΣΟΚ πήγε με τη Νέα Δημοκρατία. Και όλοι μαζί πρώτα πήγαν με το ΛΑΟΣ και μετά με τη ΔΗΜΑΡ», συμπλήρωσε. Αναφέρθηκε στους εργατικούς-λαϊκούς αγώνες της περασμένης τετραετίας και στις κατακτήσεις και επιμέρους νίκες εργαζομένων και νεολαίας, τονίζοντας ότι αυτά δεν έγιναν "υπερψηφίζοντας το 50% των νόμων της ΝΔ, όπως έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ ή το 70%, όπως έκανε το ΠΑΣΟΚ, ούτε περιμένοντας "να ωριμάσουν οι συνθήκες" και να έρθει μια άλλη "μούφα" δήθεν προοδευτική κυβέρνηση που θα καταργήσει αυτούς τους νόμους, όπως έκανε, δήθεν, και με τα μνημόνια". "Αυτά βλέπουν και σήμερα πρώην ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ, τον εγκαταλείπουν και προσβλέπουν στο ΚΚΕ. Δεν χρειάζεται άλλη απόδειξη. Έχει κολλήσει τις τελευταίες βδομάδες η βελόνα στο 1950. Στο "τι Πλαστήρας, τι Παπάγος" που επαναλαμβάνει μονότονα ο Τσίπρας για να επιτεθεί στο ΚΚΕ. Μάλλον, ο κ. Τσίπρας τηρουμένων των ιστορικών αναλογιών, διεκδικεί να είναι ο συνεχιστής του Πλαστήρα.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας τόνισε επίσης πως «Το ξέρετε! Η ψήφος στο ΚΚΕ μένει στο ΚΚΕ, δεν μεταλλάσσεται, δεν εξαργυρώνεται, δεν παζαρεύεται. Η κάθε ψήφος στο ΚΚΕ, την επόμενη μέρα, θα κατατεθεί σε κάθε χώρο δουλειάς, για να αυξηθεί το μεροκάματο, για να μη γίνει καμιά απόλυση, για να υπογραφεί συλλογική σύμβαση. Η κάθε ψήφος στο ΚΚΕ προσθέτει και έναν κρίκο στην ανθρώπινη αλυσίδα του αγώνα, για την επιβίωση του αυτοαπασχολούμενου επαγγελματία, του βιοπαλαιστή αγρότη. Μεγαλώνει την ανθρώπινη αλυσίδα της αλληλεγγύης, για να μην χάσει το σπίτι της η λαϊκή οικογένεια, για να έχουν τα παιδιά της όλα τα απαραίτητα, την μόρφωσή τους, την ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη, την άθλησή τους, τον πολιτισμό τους».