Μελέτες αποδεικνύουν ότι η ζάχαρη είναι πιο επικίνδυνη για τους υπερτασικούς ακόμη κι από το αλάτι
Τα «πρωτεία» στην πρόκληση υπέρτασης φαίνεται πως… κλέβει η ζάχαρη, εκτοπίζοντας στη δεύτερη θέση το αλάτι… Έρευνα που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Open Heart δείχνει ότι τα πρόσθετα σάκχαρα (ζάχαρη από διάφορες τροφές) μάλλον παίζουν μεγαλύτερο ρόλο από το διαιτητικό νάτριο (αλάτι από διάφορες τροφές) στον κίνδυνο της υπέρτασης και των καρδιαγγειακών παθήσεων.