ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου διοργανώνει
Σεμινάριο με τίτλο: “
Καινοτόμα Επιχειρηματικότητα στον Αγροδιατροφικό τομέα ” που θα πραγματοποιηθεί
την Δευτέρα 22
Απριλίου 2019 και ώρα
10:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Αρκαδίας
(Οδός 25ης Μαρτίου και Πανός 21).
Το σεμινάριο απευθύνεται κυρίως σε μικρομεσαίες
επιχειρήσεις, νεοφυείς επιχειρήσεις (start ups) και παραγωγούς του
Αγροδιατροφικού τομέα της Περιφέρειας Πελοποννήσου που ενδιαφέρονται να
εντάξουν στην επιχείρησή τους νέες τεχνολογίες και καινοτόμες διαδικασίες όπως
νέες τάσεις, νέες τεχνολογίες, ανάπτυξη νέων καινοτόμων προϊόντων, καινοτόμες
καλλιέργειες, αξιοποίηση παραπροϊόντων
βιομηχανίας τροφίμων, αειφορία, λειτουργικά τρόφιμα κλπ.
Το σεμινάριο ειδικότερα, απευθύνεται σε
επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους παρακάτω τομείς:
- Φρούτα – Ρόδι - Χυμοί
- Ελιά - Ελαιόλαδο
- Σταφίδα – Αμπέλι - Οίνος
- Γαλακτοκομικά προϊόντα
Το πλαίσιο του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες θα
εκπαιδευτούν σε θέματα σχετικά με διεργασίες ξήρανσης και εγκλεισμού,
καλλιέργεια στέβιαs (stevia), περιβαλλοντικό αποτύπωμα, καλλιέργεια προϊόντων
χωρίς γλουτένη (gluten free).
Το σεμινάριο θα διεξαχθεί στο πλαίσιο του έργου
«FOCUS - Ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων (ΜΜΕ)
του αγροδιατροφικού τομέα μέσω υλοποίησης διακρατικών συνεργατικών σχημάτων/
Συστάδων (Clusters)» που συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΤΠΑ) και
από Εθνικούς Πόρους στο πλαίσιο του Προγράμματος Balkan-Med.
Οι θέσεις είναι περιορισμένες. Εάν σας ενδιαφέρει
να συμμετέχετε στο σεμινάριο σας παρακαλούμε όπως στείλετε σχετικό email με τα
στοιχεία σας στο ilampropoulou@mou.gr υπόψη κας.
Ιωάννας Λαμπροπούλου έως Πέμπτη 18/04/2019.
Για περισσότερες πληροφορίες: Περιφέρεια
Πελοποννήσου: κα. Ιωάννα Λαμπροπούλου (Τηλ.: 2713-601380, email: ilampropoulou@mou.gr).
ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ:
|
|
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Δευτέρα 22 Απριλίου 2019, Αίθουσα Εκδηλώσεων
του Επιμελητηρίου Αρκαδίας,
25ης Μαρτίου & Πανός 21, Τρίπολη
10:00 – 10:15
|
Προσέλευση - Εγγραφές
|
10:15 – 10:30
|
Χαιρετισμός: κ. Ιωάννης Τρουπής, Πρόεδρος του
Επιμελητηρίου Αρκαδίας
Χαιρετισμός: κ. Γεώργιος Μπακούρης, Περιφερειακός
Σύμβουλος Αρκαδίας, Εντεταλμένος Σύμβουλος σε θέματα Αγροτικής Οικονομίας και
Μεταποίησης Αγροτικών Προϊόντων, χωρικής αρμοδιότητας Περιφέρειας
Πελοποννήσου
Καλωσόρισμα κα Ιωάννα Λαμπροπούλου, Project Manager FOCUS, Περιφέρεια Πελοποννήσου
|
10:30
|
Έναρξη Σεμιναρίου
|
ΕΝΟΤΗΤΑ:
“ΚΑΙΝΟΤΟΜΑ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΟΝ ΑΓΡΟΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟ ΤΟΜΕΑ”
|
|
10:30 – 11:15
|
Καταγραφή περιβαλλοντικού
αποτυπώματος, αξιολόγηση των διεργασιών και βελτιστοποίησή τους, κ. Σοφία Κάρμα, Μέλος ΕΔΙΠ ΕΜΠ, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο
|
11:15 – 12:00
|
Καλλιέργεια στέβιαs για
παραγωγή γλυκαντικών ουσιών, κ. Αντιγολένα Φωλίνα, Υποψ. Διδάκτωρ, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
|
12:45 – 13:30
|
Καλλιέργειες για gluten
free προϊόντα,
κ. Δημήτριος Μπιλάλης,
Καθηγητής Βιολογικής Γεωργίας, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Τμήμα Επιστήμης
Φυτικής Παραγωγής
|
13:30 – 14:15
|
Σύγχρονες τεχνικές
αλυσιδωτής αντίδρασης πολυμεράσης (polymerase chain reaction-PCR) για την ανίχνευση και
ποσοτικοποίηση βιολογικών αντικειμένων στην ανάλυση τροφίμων και πρώτων υλών, κ. Mariana Petkova, Επίκουρος
Καθηγήτρια, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Plovdiv της Βουλγαρίας, Τμήμα
Μικροβιολογίας και Περιβαλλοντικής Βιοτεχνολογίας
|