Από την Μυρσίνη Λαμπράκη
Η Μυρσίνη Λαμπράκη προτείνει νόστιμες, γρήγορες και υγιεινές συνταγές με βάση το μέλι.
Υλικά
1 κιλό αρνί μπούτι κομμένο σε μερίδες
4-5 κομμάτια αστεροειδή γλυκάνισο
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 μεγάλα ψιλοκομμένα κρεμμύδια
2 ½ φλιτζ. σέλινο ψιλοκομμένο
1 καρότο κομμένο σε ροδέλες
1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένο
4 φλιτζ. ζωμό κοτόπουλου
1 φλιτζ. φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
1 1/2 κουταλιά της σούπας μέλι
1 μικρό κομμάτι φλούδα πορτοκαλιού
Αλάτι & πιπέρι
Διαδικασία
Σοτάρετε το αρνί στο ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσει ελαφρά από όλες τις
πλευρές. Προσθέτετε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και το ζωμό από το
κοτόπουλο. Σκεπάζετε και σιγοψήνετε για 35-60 λεπτά.
Τσιμπάτε το κρέας για να διαπιστώσετε αν έχει μαλακώσει αρκετά.
Τότε ρίχνετε το σέλινο, την φλούδα και τον χυμό πορτοκαλιού, το μέλι, το
καρότο, τον γλυκάνισο, αλάτι και πιπέρι.
Ανακινείτε ελαφρά την κατσαρόλα, σκεπάζετε και συνεχίζετε το ψήσιμο για τουλάχιστον 30-35 λεπτά.
Τα τελευταία 10 λεπτά αφήνετε την κατσαρόλα ανοικτή για να εξατμιστεί το περίσσιο νερό. Σερβίρετε με ρύζι ή πράσινη σαλάτα.
Ανακινείτε ελαφρά την κατσαρόλα, σκεπάζετε και συνεχίζετε το ψήσιμο για τουλάχιστον 30-35 λεπτά.
Τα τελευταία 10 λεπτά αφήνετε την κατσαρόλα ανοικτή για να εξατμιστεί το περίσσιο νερό. Σερβίρετε με ρύζι ή πράσινη σαλάτα.
e-typos.com/