Παρασκευή 3 Μαΐου 2024

ΔΕΡΒΕΝΙ ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΠΡΙΝ 29 ΧΡΟΝΙΑ ( 21 - 4 - 1995) video

  

 



Μεγάλη Παρασκευή: Η ζωή εν τάφω – Τι γιορτάζουμε, ποια η σημασία της ημέρας

 Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Η Εκκλησία θυμίζει και βιώνει την πορεία του Ιησού προς τον Σταυρό και τον θάνατο, την ταφή του και, εν τέλει, την πλήρη επικράτηση του κακού επί του καλού, μέχρι το δεύτερο να θριαμβεύσει ξανά με την Ανάσταση.

Τα 12 Ευαγγέλια που διαβάζονται την Μεγάλη Πέμπτη το βράδυ και τα 5 την Μεγάλη Παρασκευή το πρωί μας παρουσιάζουν τα δραματικά γεγονότα από όλους τους Ευαγγελιστές.
Με τον τρόπο αυτό ζούμε την προδοσία και τη σύλληψη, την ανάκριση και τους εξευτελισμούς, την θανατική καταδίκη από τους Αρχιερείς και τον Πιλάτο, την άρνηση και τη μετάνοια του Πέτρου, την πορεία προς το Γολγοθά, τη Σταύρωση, το Θάνατο, την Αποκαθήλωση, την ταφή και τη σφράγιση του μνημείου.

Τα Εγκώμια της Μεγάλης Παρασκευής ( Βίντεο)


 

Τα ΕΓΚΩΜΙΑ της Μ. Παρασκευής με την χορωδία Ελληνικής Παραδοσιακής Μουσικής. Χοράρχης ο αείμνηστος  Ηλίας Γιουρούκος.

Conference League Άστον Βίλα-Ολυμπιακός 2-4: Τρέλανε την Ευρώπη και ετοιμάζεται για τελικό

 Άστον Βίλα-Ολυμπιακός 2-4: Τρέλανε την Ευρώπη και ετοιμάζεται για τελικό 

Ένας Ολυμπιακός βγαλμένος από τα πιο τρελά όνειρα των οπαδών του «κατάπιε» την Άστον Βίλα μέσα στο «Βίλα Παρκ». Η ομάδα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ νίκησε με σκορ 4-2 τους «χωριάτες» και έκανε ένα πολύ μεγάλο βήμα για να βρεθεί στον τελικό του Conference League που θα γίνει στη Νέα Φιλαδέλφεια. Οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν το τέλειο ματς στο Μπέρμιγχαμ κόντρα στην τέταρτη ομάδα της Premier League και πήραν μία πολύ μεγάλη νίκη που τους δίνει τεράστιο προβάδισμα πρόκρισης, ενόψει της ρεβάνς που θα γίνει σε μία εβδομάδα στο Φάληρο.

Πέμπτη 2 Μαΐου 2024

Και τώρα ελάτε στο ΟΑΚΑ - Με ηγέτη τον ρέκορντμαν Σλούκα και τον μυθικό Ναν το 2-2 οι Πράσινοι

Πάσχα: Πώς θα λειτουργήσουν τα μέσα μαζικής μεταφοράς 

Τα μέσα μαζικής μεταφοράς θα κινηθούν και φέτος με ειδικά δρομολόγια από τη Μεγάλη Παρασκευή ως και την Τετάρτη του Πάσχα.

Όπως κάθε χρόνο, τα μέσα θα ολοκληρώσουν τα δρομολόγιά τους πριν τις 23:00 το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου, ενώ το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής δεν θα ισχύει η παράταση του ωραρίου λειτουργίας με τα μέσα μαζικής μεταφοράς να κυκλοφορούν ως τα μεσάνυχτα. 

Δρομολόγια λεωφορείων και τρόλεϊ

Μακάμπι Τελ Αβίβ – Παναθηναϊκός 88-95 : Μπρέικ και η σειρά επιστρέφει στο ΟΑΚΑ

  

Σ'ένα παιχνίδι-θρίλερ το τριφύλλι επιβίωσε στο Game 4 με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, πήρε τη νίκη με 88-95 και πλέον το γεμάτο ΟΑΚΑ, καλείται να κάνει τη δουλειά του και να στείλει την ελληνική ομάδα στο Final 4 της Euroleague.

Εκπληκτικοί για τον Παναθηναϊκό ήταν ο Κέντρικ Ναν με 27 πόντους και ο Κώστας Σλούκας με 20 πόντους, 8 ριμπάουντ και 6 ασίστ, ενώ οι Λεσόρ και Μήτογλου κράτησαν τη ρακέτα προστατευμένη στα τελευταία τρία λεπτά και το 2-2 είναι γεγονός.

ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ: Έρχεται το Φεστιβάλ ”Αριστοναύτες” / | Έκθεση ζωγραφικής για μαθητές Δημοτικού

 Έρχεται το Φεστιβάλ ”Αριστοναύτες” του Ξυλοκάστρου Κορινθίας 

Το Ξυλόκαστρο ετοιμάζεται  για το μεγάλο Φεστιβάλ ” Αριστοναύτες ”. Το γνωστό φεστιβάλ, θα γίνει για 3η συνεχόμενη χρονιά. Τα δρώμενα θα πραγματοποιηθούν από τις 20 έως και τις 23 Ιουνίου 2024. Η θεματική της φετινής διοργάνωσης είναι ”Ή Ελευθερία της Όρχησης”.

Σύμφωνα με την ανάρτηση του δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, το πρόγραμμα περιλαμβάνει, όπως κάθε χρόνο, συναυλίες, εικαστικές εκθέσεις, προβολές, ημερίδες και εκπαιδευτικά εργαστήρια.

Οι δράσεις θα γίνουν σε διάφορα σημεία της πόλης του Ξυλοκάστρου.

 

Το Φεστιβάλ ΑΡΙΣΤΟΝΑΥΤΕΣ 2024 απευθύνει πρόσκληση σε σχολεία του Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης για συμμετοχή των μαθητών τους στην έκθεση ζωγραφικής που θα παρουσιαστεί στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών δράσεων της φετινής του διοργάνωσης.

Συλλήψεις σε Κορινθία και Αρκαδία για κροτίδες και αυτοσχέδια πυροτεχνήματα

 Συλλήψεις σε Αρκαδία και Κορινθία για κροτίδες και αυτοσχέδια πυροτεχνήματα

Στο πλαίσιο διενέργειας ελέγχων, ενόψει των Εορτών του Πάσχα, για την αντιμετώπιση της παράνομης κατοχής, εμπορίας και χρήσης κροτίδων, φωτοβολίδων, βεγγαλικών και λοιπών πυροτεχνικών ειδών, συνελήφθησαν σε τρεις ξεχωριστές περιπτώσεις, τρία άτομα σε Κορινθία και Αρκαδία .

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για τα – κατά περίπτωση – αδικήματα της παράβαση της νομοθεσίας περί φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων και για τα ναρκωτικά. 

Ειδικότερα:

Στην αγορά του Αμαρουσίου ο Κ. Μητσοτάκης -Πάσχα στην Τήνο και έναρξη περιοδειών για τις ευρωεκλογές

Στην αγορά του Αμαρουσίου ο Κ. Μητσοτάκης -Πάσχα στην Τήνο και έναρξη περιοδειών για τις ευρωεκλογές   

Η ακρίβεια παραμένει το σημαντικότερο πρόβλημα της κοινωνίας και αποτελεί ένα από τα κεντρικά σημεία της προεκλογικής αντιπαράθεσης. Δεν είναι τυχαίο ότι οι πολιτικοί αρχηγοί σήμερα επέλεξαν να επισκεφθούν κεντρικές αγορές της Αθήνας για να σχηματίσουν μια εικόνα της αγοραστικής κίνησης. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε στην αγορά του Αμαρουσίου και συνομίλησε με καταναλωτές και εμπόρους, επαναλαμβάνοντας πως η κυβέρνηση στέκεται δίπλα στους πολίτες. 

Άνοιξε το Αρχαιολογικό Μουσείο στην Αρχαία Φενεό

 Άνοιξε το Αρχαιολογικό Μουσείο στην Αρχαία Φενεό 

Μετά από χρόνια, άνοιξε την πύλη του εκ νέου το Αρχαιολογικό Μουσείο στην Αρχαία Φενεό.

Αυτό, γνωστοποίησε, με ανάρτησή του, ο Χρίστος Δήμας, υφυπουργός Πολιτισμού και βουλευτής Κορινθίας.

Το Μουσείο, θα λειτουργεί καθημερινά, από τις 8.30 το πρωί μέχρι και τις 3.30 το μεσημέρι, εκτός από τις Τρίτες.

Όποιες εκκρεμότητες υπάρχουν στις εργασίες θα ολοκληρωθούν σύντομα, όπως τονίζει ο υφυπουργός.

Το εν λόγω Μουσείο φιλοξενεί σπουδαία εκθέματα (γλυπτά, ψηφιδωτά, αγγεία) και φυσικά, το μοναδικό μαρμάρινο κεφάλι της Θεάς Υγείας, το οποίο είναι έργο του γλύπτη Αττάλου Λαχάρου.