Πέμπτη 8 Αυγούστου 2024

Πάλεψε αλλά δεν ήταν αρκετό ο Παναθηναϊκός εχασε 0 - 1 στο ΟΑΚΑ από τον Αγιαξ

 

Ο Παναθηναϊκός ήταν ανώτερος από τον Άγιαξ, σπατάλησε αρκετές ευκαιρίες, αλλά το τέρμα του Μπερχάους στο πρώτο ημίχρονο ήταν αρκετό για να δώσει προβάδισμα πρόκρισης στον Αίαντα με 1-0. Ανήμερα του δεκαπενταύγουστου η ρεβάνς στο Άμστερνταμ.

Θέλοντας να αιφνιδιάσουν μπήκαν οι Ολλανδοί στο παιχνίδι και μόλις στο τρίτο λεπτό απείλησαν με τον Άκπομ, με τον Ντραγκόφσκι να απομακρύνει με δυσκολία και να αποσοβεί τον

Ολυμπιακός – Νότιγχαμ Φόρεστ 3-4: «Φλόγες» μπροστά και «φθηνά» γκολ πίσω! / Συγκίνηση στο «Γ. Καραϊσκάκης» | Τα δύο ευρωπαϊκά τρόπαια του «Θρύλου» στον αγωνιστικό χώρο

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης με τα δύο ευρωπαϊκά τρόπαια του Ολυμπιακού στο Καραϊσκάκης: «Φέραμε τα κύπελλα εκεί που ανήκουν, στον ναό μας» 

 Ολυμπιακός – Νότιγχαμ Φόρεστ 3-4: «Φλόγες» μπροστά και «φθηνά» γκολ πίσω! 

 

Ο Ολυμπιακός γνώρισε την ήττα με 3-4 από το… ξαδερφάκι του, τη Νότιγχαμ Φόρεστ στο Καραϊσκάκη, δεχόμενος τέσσερα γκολ – παραδείγματα προς αποφυγήν και έχοντας επιθετικά σε καλή βραδιά τους σκόρερ Ζέλσον και Βέλντε που άφησαν ξανά τη σφραγίδα τους και μπόλικες υποσχέσεις για τα... προσεχώς! 

Με 4-3-3 πήγε ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ κόντρα στη Νότιγχαμ. Ο Τζολάκης στα γκολπόστ, οι Κοστίνια, Ρέτσος, Πιρόλα και Αποστολόπουλος στην τετράδα της άμυνας, οι Στάμενιτς (ντεμπούτο ο Νεοζηλανδός) και Έσε στα χαφ, ο Ζέλσον από τα δεξιά και ο Μασούρας από τα αριστερά, με τον Τσικίνιο πίσω από τον Κωστούλα.

Ο Ολυμπιακός μπήκε με σκοπό να πάρει εκείνος την κατοχή, όπως έκανε δηλαδή και στα προηγούμενα φιλικά. Η Νότιγχαμ, όμως, είχε αρκετές «απαντήσεις». Οι Άγγλοι κυκλοφορούσαν καλά την μπάλα, αντιδρούσαν σωστά στην πίεση που επιχειρούσαν να ασκήσουν οι

Πόσα χρήματα θα πάρει ο Μίλτος Τεντόγλου για το χρυσό μετάλλιο

 Πόσα χρήματα θα πάρει ο Μίλτος Τεντόγλου για το χρυσό μετάλλιο 

Ο Μίλτος Τεντόγλου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο μήκος στους Ολυμπιακούς αγώνες του Παρισιού και θα λάβει ένα σημαντικό ποσό γι' αυτή τη σπουδαία διάκριση. Ο Έλληνας αθλητής με καλύτερο άλμα στα 8,48 μέτρα ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου για δεύτερη διαδοχική διοργάνωση Ολυμπιακών αγώνων.

Με αυτόν τον τρόπο, ο Μίλτος Τεντόγλου μπήκε στο πάνθεον του μήκους αφού έγινε ο -μόλις- δεύτερος αθλητής στην ιστορία, που θα έχει δύο διαδοχικά χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια στο αγώνισμα, μετά τον αξεπέραστο Αμερικανό, Καρλ Λιούις, ο οποίος ανέβηκε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου σε τέσσερις διαδοχικούς Ολυμπιακούς Αγώνες (1984, 1988, 1992, 1996).

Τραγωδία με 45χρονο νεκρό σε τροχαίο στον Πύργο – Ήταν τεχνικός αυτοκινήτων στη Ζαχάρω.

 Τραγωδία με 45χρονο νεκρό σε τροχαίο στον Πύργο – Ήταν τεχνικός αυτοκινήτων (video) 

Γνωστός στην Ηλεία και όχι μόνο, για τις γνώσεις του όσον αφορά τα αυτοκίνητα ήταν ο 45χρονος Γιάννης Σάσσαλος, από την Ζαχάρω, που έχασε τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα στην εθνική οδό Πατρών-Πύργου όταν για άγνωστο λόγο έχασε τον έλεγχο της BMW Z4 που οδηγούσε με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο να χτυπήσει σε δύο κολώνες πριν να καταλήξει στο πρανές του δρόμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες τοπικών μέσων ενημέρωσης από την σφοδρή πρόσκρουση ο 45χρονος εκτινάχθηκε από το αυτοκίνητο και διαμελίστηκε.

Όπως μεταδίδει το ilialive.gr ο Γιάννης Σάσσαλος ήταν γνωστός ως τεχνικός και προγραμματιστής αυτοκινήτων και μηχανών για να «στήνει» γρήγορα αυτοκίνητα και να τους δίνει τη μέγιστη δύναμη.

Xylotrechus chinensis: Έντομο από την Κίνα «τρώει» τις μουριές στην Αθήνα

 ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ / EUROKINISSI  

Άγνωστο πότε το έντομο Xylotrechus chinensis από την Κίνα έφτασε στην Ελλάδα. Ο δήμος Αθηναίων έχει ήδη ξεκινήσει τις ενέσεις στις μουριές για να προστατεύσει τα 8.000 δέντρα που απειλούνται.

Το έντομο, το οποίο έφτασε την Ελλάδα από την Κίνα λόγω ανεπαρκών ελέγχων, σύμφωνα με την ανακοίνωση του δήμου Αθηναίων, εξολοθρεύει τα τελευταία χρόνια τις μουριές, το «δέντρο του μεταξοσκώληκα».

Η εμφάνιση του Xylotrechus chinensis παρατηρήθηκε για πρώτη φορά στην πόλη το 2019-2020, προκαλώντας σοβαρές ζημιές και απώλειες 5.000 δέντρων μέχρι σήμερα, αναφέρει ο δήμος Αθηναίων.

Το πρόγραμμα των Ελλήνων στην 13η μέρα των Ολυμπιακών Αγώνων

 

Η δράση των αθλητών μας στους 33ους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες συνεχίζεται την Πέμπτη (8/8), με δύο συμμετοχές στην πάλη και στην υδατοσφαίριση γυναικών.

Στο άθλημα της πάλης, ο Νταουρέν Κουρουγκλίεβ θα κυνηγήσει τη διάκριση στα 86κ ελευθέρας ανδρών, ξεκινώντας από τη φάση των “16”, ενώ στο πόλο η Εθνική γυναικών ρίχνεται στην πισίνα για να κοντραριστεί με την Ουγγαρία σε αγώνα κατάταξης για τις θέσεις 5-8.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των ελληνικών συμμετοχών

Η Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης. 7/8/2024 (video)

 Δήμος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης | Facebook


Παραδοσιακό Γλέντι | Εξωραϊστικός & Πολιτιστικός Σύλλογος Ορεινού Σαρανταπήχου "Η Αναγέννηση"