Τετάρτη 7 Αυγούστου 2024

ΔΕΡΒΕΝΙ: Κινηματογράφος «ΤΟ ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ» | Πρόγραμμα Ταινιών

  

Τετάρτη 7 Αυγούστου | 2 προβολές 21:00 & 23:00

Μικρά πρόστυχα γράμματα (Wicked Little Letters)


 

Μαύρη Κωμωδία | 2023, Διάρκεια: 100' 

 Αγγλία 1920, στη μικρή πόλη του Λίτλχαμπτον. Μια πόλη γεμάτη με ιδιότυπους ανθρώπους και σφιχτό κουτσομπολιό. Εκεί ζει και η Ιντιθ, κόρη ενός αυστηρού, συντηρητικού, στην πορεία κακοποιητικού πατέρα και μιας υποταγμένης μητέρας, και αγωνίζεται να τα κάνει όλα σωστά και ηθικά για να μην προκαλεί την οργή των γονιών της. Όταν, στο διπλανό σπίτι, μετακομίσει η ελευθέρων ηθών, ατίθαση Ιρλανδή Ρόουζ, μητέρα μιας μικρής αεικίνητης κόρης, παρέα με τον μαύρο σύντροφό της, το χωριό θα βρει το νέο αντικείμενο κουτσομπολιών αλλά η Ιντιθ θα βρει για πρώτη φορά μια φίλη. Καθώς, ωστόσο, η Ιντιθ και άλλοι κάτοικοι θ' αρχίσουν να λαμβάνουν ανώνυμα γράμματα εκρηκτικής βωμολοχίας και... δημιουργικών προσβολών, οι (αβάσιμες, αλλά ποιος νοιάζεται), υποψίες θα στραφούν αμέσως στη νεοφερμένη γυναίκα

Σκηνοθεσία: Τέα Σάροκ

Ηθοποιοί: Ολίβια Κόλμαν, Τζέσι Μπάκλεϊ, Τίμοθι Σπολ, Τζέμα Τζόουνς



Πέμπτη 8 & Παρασκευή 9 Αυγούστου | 21:30

Fly me to the moon 


 

Ρομαντική Κομεντί | 2024, Διάρκεια: 132'

Η ταινία διαδραματίζεται τη δεκαετία του ΄60 και επικεντρώνεται στην προετοιμασία της αποστολής του Apollo 11 στη Σελήνη. Το είχε υποσχεθεί ο Τζον Φ. Κένεντι, η Αμερική θα έφτανε στο φεγγάρι ως το τέλος εκείνης της δεκαετίας. Το ορκίστηκε κι ο Ρίτσαρντ Νίξον, ώστε αμερικανικό όνειρο να μη μείνει ανεκπλήρωτο. Όμως η χρονιά είναι το 1969 και η NASA υποφέρει από... κατάθλιψη, από την τραγωδία του Apollo 1 κι από έλλειψη χρημάτων. Τι χρειάζεται; Κατά τον μυστικό πράκτορα της Κυβέρνησης χρειάζεται την Κέλι Τζόουνς, μια ρηξικέλευθη μαρκετίστα, διατεθειμένη να υποδυθεί κάθε ρόλο, προκειμένου να πετύχει τον στόχο της. Όταν, ωστόσο, η Κέλι αναλαμβάνει το φρεσκάρισμα της εικόνας της NASA και της διαδρομής προς την προσσελήνωση, ο διευθυντής του προγράμματος εκτόξευσης, Κόουλ Ντέιβις, είναι ο μόνος που θα προβάλλει αντιστάσεις στην εμπορευματικοποίηση της επιστήμης - όχι, βέβαια, και στη γοητεία της ίδιας της Κέλι η οποία λαμβάνει εντολή να οργανώσει μια ψεύτικη, εφεδρική προσεδάφιση στο φεγγάρι και η αντίστροφη μέτρηση αρχίζει πραγματικά.

Σκηνοθεσία: Γκρεγκ Μπερλάντι

Ηθοποιοί: Σκάρλετ Γιόχανσον, Τσάνινγκ Τέιτουμ, Γούντι Χάρελσον

Ρουμανία: 17 θάνατοι ασθενών σε ΜΕΘ μέσα σε 4 ημέρες – Συνελήφθησαν δύο γιατροί ως ύποπτοι για δολοφονία

 Ρουμανία: 17 θάνατοι ασθενών σε ΜΕΘ μέσα σε 4 ημέρες – Συνελήφθησαν δύο γιατροί ως ύποπτοι για δολοφονία 

Οι ρουμανικές αρχές συνέλαβαν δύο νοσοκομειακούς γιατρούς που πιστεύεται ότι δολοφόνησαν έναν ασθενή μειώνοντας τα φάρμακα που λάμβανε για την αρτηριακή πίεση, ωστόσο η υπόθεση αφορά συνολικά τους θανάτους 17 ανθρώπων.

Ένας εργαζόμενος στα επείγοντα του Νοσοκομείου Άγιος Παντελεήμων του Βουκουρεστίου είχε καταγγείλει δημοσίως τον Απρίλιο ότι 17 άνθρωποι πέθαναν μέσα σε τέσσερις ημέρες ενώ νοσηλεύονταν στην εντατική επειδή τους στέρησαν τα φάρμακά τους. Τότε, το υπουργείο Υγείας και ο ιατρικός σύλλογος απάντησαν ότι ο μεγάλος αριθμός των θανάτων είναι κάτι το αφύσικο αλλά δεν μπορούσαν να βρουν αποδείξεις ιατρικής αμέλειας.

Φωτιά στο Ρέθυμνο: Μάχη με τις φλόγες σε τρία μέτωπα - Δασοκομάντος από την Αθήνα στο νησί

 Ρέθυμνο: Πάνε ενισχύσεις από Αθήνα για τη μεγάλη φωτιά που καίει ανεξέλεγκτη 

Σε πλήρη εξέλιξη τα πύρινα μέτωπα στο νότιο Ρέθυμνο με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να ενισχύονται και από την Αθήνα. Ειδικότερα, αναχώρησαν αεροπορικώς 32 δασοκομάντος, ενώ, λίγο πριν τις 21.00 επιχειρούσαν 190 πυροσβέστες με 43 οχήματα, 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και μέχρι το τελευταίο φως της ημέρας δύο αεροσκάφη και πέντε ελικόπτερα.

Αυξημένες είναι οι δυνάμεις στον οικισμό της Αγίας Παρασκευής, δήμου Αγίου Βασιλείου, ενώ πυροσβέστες βρίσκονται και σε άλλα μέτωπα τα οποία όμως βρίσκονται μακριά από κατοικημένες περιοχές. 

Διορισμοί εκπαιδευτικών: 2.538 δάσκαλοι και καθηγητές σε κενές οργανικές θέσεις – Όλα τα ονόματα

 Το σχολείο μας | ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ

Τους μόνιμους διορισμούς 2.538 εκπαιδευτικών σε κενές οργανικές θέσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, Γενικής Εκπαίδευσης, καθώς και Μουσικών Σχολείων, ανακοίνωσε σήμερα (07.08.2024) το υπουργείο Παιδείας.

Οι εκπαιδευτικοί που διορίζονται θα ενημερωθούν άμεσα για τις ημερομηνίες κατά τις οποίες οφείλουν να παρουσιαστούν για ορκωμοσία και ανάληψη υπηρεσίας.

 

Μετά την ολοκλήρωση της υποβολής αιτήσεων, το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε ότι διορίζονται:

Τρεις σεισμοί από 4,1 έως 4,8 Ρίχτερ μέσα σε 25 λεπτά ταρακούνησαν την Κρήτη

 crete-seismos- 

Συχνές σεισμικές δονήσεις καταγράφονται από νωρίς το πρωί της Τετάρτης στα ανοιχτά της Κρήτης, και συγκεκριμένα στη θαλάσσια περιοχή νότια του Ηρακλείου, προκαλώντας ανησυχία στους κατοίκους. Μέχρι και αυτή την ώρα, ωστόσο, δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές ή τραυματισμούς. 

Συγκεκριμένα: 

Κόρινθος: Ενεργειακή αναβάθμιση σε πέντε σχολεία

Κόρινθος: Ενεργειακή αναβάθμιση σε πέντε σχολεία 

Από το 8ο δημοτικό σχολείο της Κορίνθου ξεκίνησε η υλοποίηση της ενεργειακής αναβάθμισης των πέντε δημοτικών σχολείων της πόλης, τα οποία έχει εντάξει σε σχετικό πρόγραμμα ο Δήμος Κορινθίων.

Ομάδα μηχανικών μελετητών από την Αθήνα επισκέφθηκε το σχολείο στην Αγιάννα, παρουσία του αντιδημάρχου Πολεοδομίας Βασίλη Πανταζή, προκειμένου να συνεχίσει τις μετρήσεις και να ολοκληρώσει την μελέτη της ενεργειακής αναβάθμισης του σχολείου. Οι εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν το νέο έτος.

 

Συνάντηση Δ. Πτωχού – Χ. Στυλιανίδη για την διάβρωση των ακτών στην Πελοπόννησο

Δερβένι: Συνεχίζεται το έργο αντιμετώπισης της διάβρωσης των ακτών  (εικόνες) | Loutraki 365 

Η αντιμετώπιση της διάβρωσης των ακτών και τα ακόλουθα προβλήματα που δημιουργούνται βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης εργασίας του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχού, με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Χρήστο Στυλιανίδη, που πραγματοποιήθηκε στον Πειραιά, την Πέμπτη 1η Αυγούστου.

Ειδικότερα, δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην περιοχή του Κορινθιακού κόλπου, όπου το φαινόμενο προκαλεί σοβαρά ζητήματα. Μεταξύ

Νηστεία Δεκαπενταύγουστου: Τι τρώμε και γιατί ονομάζουμε «Πάσχα του καλοκαιριού» την Κοίμηση της Θεοτόκου

 Ερμηνεία της Εικόνας της Κοιμήσεως της Θεοτόκου | xristianos.gr 

Ο Δεκαπενταύγουστος ή καλύτερα η Κοίμηση της Θεοτόκου, που ονομάζεται επίσης και «Πάσχα του Καλοκαιριού», έχει ιδιαίτερη θέση στην Χριστιανοσύνη, γι’ αυτό και οι πιστοί επιδίδονται σε αυστηρή νηστεία.

Ο Δεκαπενταύγουστος αποτελεί την μεγαλύτερη Θεομητορική εορτή του Ορθόδοξου εορτολογίου για την Πλατυτέρα των Ουρανών, με νηστεία από την 1η Αυγούστου μέχρι τις 14 Αυγούστου, καθώς και Εκείνη νήστευσε πριν την Κοίμηση Της.

Το πρόγραμμα των Ελλήνων στην 12η μέρα των Ολυμπιακών Αγώνων

  

Οι αγωνιστικές υποχρεώσεις των αθλητών που εκπροσωπούν τη χώρα μας συνεχίζονται στο Παρίσι, με έξι συμμετοχές, έναν -τουλάχιστον- τελικό και έναν σπουδαίο προημιτελικό.



Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Κ. Μητσοτάκης: Ο Μίλτος Τεντόγλου γράφει τη δική του μοναδική ιστορία, κάνοντας όλους εμάς υπερήφανους

 Κ. Μητσοτάκης: Ο Μίλτος Τεντόγλου γράφει τη δική του μοναδική ιστορία, κάνοντας όλους εμάς υπερήφανους 

Στην κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου από το Μίλτο Τεντόγλου, αναφέρθηκε με ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως αναφέρει ο πρωθυπουργός: «Μυθικός Μίλτος Τεντόγλου στην κορυφή για ακόμα μια φορά! Χρυσός Ολυμπιονίκης και στο Παρίσι, γράφει τη δική του μοναδική ιστορία, κάνοντας όλους εμάς υπερήφανους.

Πρώτο χρυσό για την Ελλάδα μας. Μίλτο, συγχαρητήρια. Σε ευχαριστούμε»!