Δευτέρα 5 Αυγούστου 2024

Ολυμπιακοί Αγώνες: Χάλκινο μετάλλιο ο Εμμανουήλ Καραλής στο επί κοντώ

 Παρίσι 2024: Χάλκινος Ολυμπιονίκης ο Εμμανουήλ Καραλής στο επί κοντώ με 5.90μ.

Μεγάλη επιτυχία για την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες, καθώς ο Εμμανουήλ Καραλής με άλμα στα 5.90μ. κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Παρίσι στον τελικό του άλματος επί κοντώ.

Είναι το 31ο μετάλλιο που παίρνει ο ελληνικός στίβος στην Ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων και 128ο συνολικά.

Ο τελικός του άλματος επί κοντώ άρχισε με τον πήχη να βρίσκεται στα 5,50μ.. Ο Καραλής έκανε ένα καταπληκτικό άλμα περνώντας πολύ ψηλά. Ακούμπησε λίγο τον πήχη κατά την πτώση του αλλά παρέμεινε στους στηλοβάτες.

Όλοι οι άλτες πέρασαν τα 5,50μ. συνεχίζοντας τις προσπάθείες τους στα 5,70μ.. Κι εκεί ο Καραλής

Φωτιά: «Κίτρινος» συναγερμός την Τρίτη για 15 περιοχές

 Εικόνα 

Σε υψηλό κίνδυνος για εκδήλωση φωτιάς θα βρίσκονται αύριο (05.08.2024) Αττική, περιοχές της Στερεάς και Δυτικής Ελλάδας, τμήματα της Θεσσαλονίκης και της Πελοποννήσου, η μισή Κρήτη, τα νησιά του Ιονίου, του Βορείου Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Η Πολιτική Προστασία έθεσε τις 15 περιοχές στην κατηγορία τύπου 3 (υψηλός κίνδυνος) για την πιθανότητα εκδήλωσης φωτιάς. Αν και η θερμοκρασία έχει «πέσει» ελαφρά, ο κίνδυνος υπάρχει ακόμη.

Οι αρχές συνιστούν στους πολίτες προσοχή. Μόνο το τελευταίο 24ωρο εκδηλώθηκαν 52 φωτιές σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Οι περιοχές που θα βρίσκονται αύριο σε υψηλό κίνδυνο:

Αργολίδα: Κρίσιμη έλλειψη στα αποθέματα αίματος – “Μαζί μπορούμε!”

 Αργολίδα: Κρίσιμη έλλειψη στα αποθέματα αίματος – “Μαζί μπορούμε!” 

Kρίσιμη έλλειψη στα αποθέματα αίματος, η οποία καθιστά δυσχερή τη μεταγγισιοθεραπεία των ασθενών που το έχουν πραγματικά ανάγκη, αντιμετωπίζει η αιμοδοσία του Γενικού Νοσοκομείου Άργους.

“Οι ανάγκες σε αίμα είναι συνεχώς αυξανόμενες και η δική σας προσφορά μπορεί να κάνει τη διαφορά. Σας παρακαλούμε θερμά, όσοι μπορείτε, να αφιερώσετε λίγο από το χρόνο σας και να προσέλθετε για να αιμοδοτήσετε στις επόμενες ημέρες. Η συμμετοχή σας είναι πολύτιμη και μπορεί να σώσει ζωές” αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Δεσμοί Αίματος.

Στο Κιβέρι σήμερα, Δευτέρα 5 Αυγούστου, από τις 17:00 – 19:00 θα πραγματοποιηθεί αιμοδοσία στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου και καθημερινά το ωράριο αιμοληψιών στο Τμήμα Αιμοδοσίας είναι: Δευτέρα έως και Παρασκευή από 09:00 – 13:00.

“Η αλληλεγγύη και η προσφορά σας προς τον συνάνθρωπο είναι ανεκτίμητες και εκτιμώνται βαθύτατα. Κάθε φορά που αιμοδοτείτε, δίνετε μια δεύτερη ευκαιρία ζωής σε κάποιον που το έχει ανάγκη. Σας ευχαριστούμε για την υποστήριξή σας και σας καλούμε να σταθείτε αρωγοί στην προσπάθειά μας να εξασφαλίσουμε τις αναγκαίες ποσότητες αίματος. Μαζί μπορούμε να καλύψουμε τις ανάγκες των ασθενών και να χαρίσουμε ελπίδα και ζωή” αναφέρει ο σύλλογος.

Για την Αιμοδοσία δεν απαιτείται ραντεβού. Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 2751360197, 2751360136.

Πελοπόννησος: Αναδεικνύονται οι φυσικές ομορφιές και η πολιτιστική κληρονομιά

 Πελοπόννησος: Αναδεικνύονται οι φυσικές ομορφιές και η πολιτιστική κληρονομιά 

Για την αξιοποίηση σημαντικών τουριστικών και πολιτιστικών πόρων της Περιφέρειας, καθώς επίσης και για την αξιοποίηση δομών και εκτάσεων συζήτησε τις προηγούμενες ημέρες με στελέχη του Υπερταμείου, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός.
Συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Χωρικού Σχεδιασμού και Διαχείρισης Ακίνητης Περιουσίας, Σπύρο Τζινιέρη, ενημερώθηκαν για την πρόοδο και τις προκλήσεις της διαδικασίας αξιοποίησης του αεροδρομίου της Καλαμάτας.
Στη συνάντηση συμμετείχαν ο κ. Γρηγόρης Δημητριάδης, Διευθύνων Σύμβουλος του Υπερταμείου, η κ. Ηρώ Χατζηγεωργίου, Διευθύνουσα Σύμβουλος της ΕΤΑΔ, ο κ. Στέφανος Γιουρέλης, Αναπληρωτής Διευθύνοντος Συμβούλου, ο κ. Βασίλης Αλεβιζάκος, Επικεφαλής της Ανώνυμης Εταιρείας Διώρυγας Κορίνθου (ΑΕΔΙΚ) και η κα. Μάχη Βάνη, Διευθύντρια Στρατηγικού Σχεδιασμού.

Με ένα ασημένιο και 3 χάλκινα επέστρεψαν από την 7η Διεθνή Ολυμπιάδα Οικονομικών του Χονγκ Κονγκ οι Έλληνες μαθητές

 Με ένα ασημένιο και 3 χάλκινα επέστρεψαν από την 7η Διεθνή Ολυμπιάδα Οικονομικών του Χονγκ Κονγκ οι Έλληνες μαθητές 

Μεγάλη επιτυχία της Ελλάδας – Τους 4 μαθητές που εκπροσώπησαν τη χώρας μας συνόδευσαν καθηγητές του Οικονομικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Με επιτυχία και μετάλλια για τους Έλληνες μαθητές έκλεισε η 7η Διεθνής Ολυμπιάδα Οικονομικών (ΙΕΟ), με φιλοξενούσα περιοχή το Χονγκ Κονγκ. Η Ολυμπιάδα φέτος υποδέχθηκε όσες χώρες επιθυμούσαν να συμμετάσχουν με φυσική παρουσία, το πλήθος των οποίων έφτασε τις 27, ενώ εξ αποστάσεως συμμετείχαν 25 επιπλέον χώρες. Έτσι ο συνολικός αριθμός των 52 χωρών αποτέλεσε νέο ρεκόρ συμμετοχών.

Αμφισβητεί το αδιάβλητο των Εκλογών στη Χειμάρρα, η Αθήνα

  

Διπλωματικές πηγές στην Αθήνα, μετά τις καταγγελίες για νοθεία και αλλοίωση του εκλογικού αποτελέσματος στη Χειμάρρα, αμφισβητούν ευθέως το αποτέλεσμα και εγείρουν σοβαρές αμφιβολίες για το αδιάβλητο της της διαδικασίαs.

Οι καταγγελίες που διατυπώθηκαν από μέλη της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας στην Αλβανία σχετικά με τις συνθήκες διεξαγωγής των επαναληπτικών δημοτικών εκλογών στο Δήμο Χειμάρρας, ιδίως περί πληθυσμιακής αλλοίωσης του εκλογικού σώματος και άρνησης του συνταγματικού δικαιώματος της ψήφου σε χιλιάδες πολίτες της Χειμάρρας με την πρόφαση της λήξης ισχύος των Δελτίων Ταυτότητάς τους, εγείρουν σοβαρές αμφιβολίες για το αδιάβλητο της διαδικασίας.

Η δημοκρατική αρχή και το ευρωπαϊκό κεκτημένο επιβάλλουν στις αλβανικές αρχές να αξιολογήσουν και να απαντήσουν όλες τις αναφορές που σχετίζονται με την ακεραιότητα των χθεσινών εκλογών.

 

Ο ιός του υπερτουρισμού χτυπάει και την πόρτα μας

  

Όπως είναι γνωστό τοις πάσι ο τουρισμός είναι ένας από τους πυλώνες της οικονομίας και στηρίζουν συνολικά τη χώρα, εξασφαλίζοντας κάθε χρόνο έσοδα που ξεπερνούν τα τελευταία χρόνια τα 20 δισεκατομμύρια ευρώ.

Της Ευαγγελίας Τζαβάρα

Οπότε πολύ λογικά κάποιος άνθρωπος θα σκεφθεί ότι ο τουρισμός είναι ευλογία για τον τόπο. Ισχύει όμως αυτό, ή έχουμε μπει στην περιπέτεια κι εμείς με τον υπερτουρισμό, όπως κι άλλες χώρες της Μεσογείου, ανταγωνιστικές προς εμάς. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην Ισπανία τα τουριστικά θέρετρα, όπως οι Βαλεαρίδες Νήσοι, ή τα Κανάρια Νησιά, ή και η Βαρκελώνη, που βλέπουμε καθημερινά τους μόνιμους κατοίκους να θέλουν να διώξουν τους τουρίστες από τις πόλεις τους και τα χωριά τους.

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΑΣ, κ.ΦΛΩΡΙΔΗ

 


Της Λέττας Καλαμαρά

Ως Ελληνίδα πολίτης και δημοσιογράφος κατέθεσα μία μήνυση το καλοκαίρι του 2023 στο ΑΤ Αγίων Αναργύρων - Καματερού.

Το πολύπαθο ΑΤ Αγίων Αναργύρων - Καματερού, που ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης ως Υπουργός ΠΡΟΠΟ είχε επισκεφτεί λίγες ημέρες πριν το τραγικό γεγονός της 1ης Απριλίου 2024 που συντάραξε το Πανελλήνιο και μετέπειτα άλλαξε τη διοίκησή του, έπραξε το καθήκον του και απέστειλε σχεδόν άμεσα τη μήνυσή μου στις 11.09.2023 (!) στα δικαστήρια της  Σχολής Ευελπίδων, με τη συστημένη επιστολή υπ.αριθμ. RE20217062019GR .

Επί έναν χρόνο η απάντηση που ελάμβανα ως

Οι αντίπαλοι του ΠΑΟΚ

  

Δύσκολη κλήρωση για τον ΠΑΟΚ στα play-off για τα προκριματικά του Champions League  

Με το νικητή του ζευγαριού Σπάρτα Πράγας-Στεάουα Βουκουρεστίου θα παίξει ο ΠΑΟΚ στην επόμενη φάση για τα προκριματικά του Champions League εφόσον περάσει το εμπόδιο της Μάλμε.

Η πρώτη αναμέτρηση αναμένεται να γίνει στην Τούμπα στις 20 με 21 Αυγούστου, ενώ η ρεβάνς έχει προγραμματιστεί για τις 27 με 28 του ίδιου μήνα.

Τους πιθανούς αντιπάλους του έμαθε ο ΠΑΟΚ στο Europa League, σε περίπτωση που δεν καταφέρει να αποκλείσει την Μάλμε στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League.

Μετά την κλήρωση που έγινε σήμερα, ο «δικέφαλος» έμαθε ότι θα βρει στον δρόμο του το νικητή του ζευγαριού Τσέλιε - Σάμροκ Ρόβερς στα playoffs του Europa League. Το πρώτο παιχνίδι θα διεξαχθεί στην Τούμπα στις 22 Αυγούστου, ενώ η ρεβάνς στις 29 Αυγούστου.