Κυριακή 4 Αυγούστου 2024

Έκλεισαν οι κάλπες στη Χειμάρρα - «Θα είμαι νικητής» δηλώνει ο Πέτρος Γκικουρία

 himara3 

Εκλεισαν οι κάλπες στη  Χειμάρρα και ο τελικός αριθμός των ψηφοφόρων ανήλθε στους 8.690. Πρόκειται για τον υψηλότερο αριθμό που έχει καταγραφεί στο δήμο Χειμάρρας μετά την διοικητική διαίρεση του 2015.

Συγκεκριμένα, το 2015 με 4 υποψηφίους δημάρχους, είχαν ψηφίσει 8.661 δημότες, το 2019 με μοναδικό υποψήφιο τον Γκόρο 4.165 ενώ το 2023 με υποψήφιους τον Μπελέρη και τον Γκόρο ψήφισαν 7.821.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το himara.gr, αυτή τη στιγμή οι εφορευτικές επιτροπές σφραγίζουν τις κάλπες για να μεταφερθούν στο γήπεδο ποδοσφαίρου της Χειμάρρας όπου θα ξεκινήσει η καταμέτρηση η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί τις πρώτες πρωινές ώρες.

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Χρυσό και παγκόσμιο ρεκόρ στα 4Χ100μ. μικτή ομαδική γυναικών για τις ΗΠΑ

 Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Χρυσό και παγκόσμιο ρεκόρ στα 4Χ100μ. μικτή ομαδική γυναικών για τις ΗΠΑ 

Η τελευταία κούρσα της κολύμβησης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, που θα έκρινε και την πρωτιά στον πίνακα μεταλλίων, προβλεπόταν να εξελιχθεί σε μεγάλη μάχη μεταξύ ΗΠΑ και Αυστραλίας.

Κάτι τέτοιο όμως δεν συνέβη ποτέ, αφού οι Αμερικανίδες ήταν εντυπωσιακές και, όχι απλά πήραν τη νίκη, αλλά κατέρριψαν και το παγκόσμιο ρεκόρ, τερματίζοντας σε 3:49.63. Η Αυστραλία έμεινε περίπου 3,5 δευτερόλεπτα πίσω από τις ΗΠΑ και οριακά κράτησε τη δεύτερη θέση με 3:53.11, μπροστά από την Κίνα (3:53.23). 

Ο Λευτέρης Πετρούνιας κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στους κρίκους στους Ολυμπιακούς Αγώνες

 Ο Λευτέρης Πετρούνιας κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στους κρίκους στους Ολυμπιακούς Αγώνες 

Ο Λευτέρης Πετρούνιας έγραψε ιστορία στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι. Ο Έλληνας πρωταθλητής κατέκτησε την τρίτη θέση στον τελικό των κρίκων και ανέβηκε για τρίτη σερί φορά στο βάθρο, μετά την πρώτη θέση στο Ρίο και την τρίτη θέση στο Τόκιο.

Έναν αιώνα μετά την οριστική ένταξή τους στο Ολυμπιακό πρόγραμμα, στους προηγούμενους Αγώνες του Παρισιού το 1924, οι κρίκοι ήταν το μοναδικό από τα έξι όργανα της ενόργανης ανδρών στο οποίο δεν είχε υπάρξει ποτέ αθλητής με τρία Ολυμπιακά μετάλλια στην συλλογή του. Πλέον υπάρχει και δεν είναι άλλος από τον θρυλικό Λευτέρη Πετρούνια. 

Χειμάρρα: Καταγγελίες για νοθεία και εκβιασμούς στις επαναληπτικές δημοτικές εκλογές

  

Εν μέσω σωρείας καταγγελιών για νοθεία και εκβιασμών από την κυβέρνηση του Έντι Ράμα πραγματοποιούνται σήμερα Κυριακή (4.8.24) οι επαναληπτικές εκλογές για την ανάδειξη νέου δημάρχου στη Χειμάρρα, μετά την απόφαση για ακύρωση της εκλογής του προφυλακισμένου Φρέντι Μπελέρη.