Σάββατο 3 Αυγούστου 2024

Ρόμα – Ολυμπιακός 1-1: Ολοένα και καλύτερος

Ρόμα - Ολυμπιακός 1-1: Υποσχέσεις Βέλντε, άξιζε κάτι παραπάνω 

Στο πιο δυνατό του τεστ ο Ολυμπιακός έδειξε χαρακτήρα και στοιχεία του παιχνιδιού του και έμεινε στο 1-1 με τη Ρόμα στο Ριέτι. Η ομάδα του Πειραιά βρέθηκε πίσω στο σκορ από πέναλτι του Πελεγκρίνι στο 17’ και ισοφάρισε στο 21’ με πέναλτι του Ροντινέι. Η ομάδα του Πειραιά είχε πολύ καλή εικόνα βγάζοντας πίεση ψηλά και δημιουργώντας αρκετές καταστάσεις στην αντίπαλη εστία. Οι «ερυθρόλευκοι» θα μπορούσαν να έχουν φύγει και νικητές από το Ριέτι, αλλά στο 74’ ο εξαιρετικός Βέλντε είχε δοκάρι και στο 80’ ο επίσης πολύ καλός Μπιέλ δεν μπόρεσε να σκοράρει σε τετ α τετ.

Συναγερμός στον Κορινθιακό Κόλπο: Αγωνία για τον σκίπερ ιστιοφόρου που έπεσε στη θάλασσα κοντά στο Διακοπτό.

 limeniko_arhro 

Σε εξέλιξη είναι οι έρευνες του Λιμενικού για τον εντοπισμό ατόμου που έπεσε, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, στη θάλασσα από ιστιοφόρο σκάφος.

Το σκάφος έπλεε στην περιοχή του Κορινθιακού Κόλπου, βορειοανατολικά του Αιγίου, κοντά στο Διακοπτό. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, πρόκειται για τον σκίπερ του σκάφους, στο οποίο επέβαιναν άλλα τέσσερα άτομα. 

Στην επιχείρηση εντοπισμού του ατόμου μετέχουν δύο σκάφη του Λιμενικού Σώματος, δύο ιδιωτικά σκάφη και ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας. Στην περιοχή πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι έντασης 4 μποφόρ.

Οικογένεια στη Ναύπακτο γλίτωσε για δευτερόλεπτα από δέντρο που έπεσε πάνω στο αυτοκίνητό της

 final-696x522 

Τα χειρότερα γλίτωσε μια οικογένεια που έκανε τη βόλτα της στο κάστρο της Ναυπάκτου, όταν ξαφνικά είδε ένα τεράστιο πεύκο να πέφτει στη μέση του δρόμου.

Στο βίντεο από κάμερα ασφαλείας φαίνεται η οικογένεια – με τα δύο ανήλικα παιδιά – να έχει σταματήσει στην άκρη του δρόμου στο κάστρο της Ναυπάκτου και να συνομιλεί. Ξαφνικά φαίνονται σαν να ακούν κάποιον περίεργο ήχο, καθώς σταματούν και στρέφουν τα κεφάλια τους δεξιά και αριστερά.  Οι ήχοι γίνονται πιο έντονη και οι πέντε τους αρχίζουν να τρέχουν.


 

Δευτερόλεπτα μετά το τεράστιο πεύκο πέφτει στο σημείο που βρίσκονταν. Αυτοκίνητα που βρίσκονταν στο σημείο υπέστησαν ζημιές.


 

Σημειώνεται ότι στήθηκε μεγάλη επιχείρηση της πυροσβεστικής για να απομακρυνθεί το δέντρο.

nafpaktianews

Ελαιόλαδο: Οι προβλέψεις για την παραγωγή και την τιμή του φέτος

  

Από μέτρια έως καλή αναμένεται να είναι η φετινή παραγωγή ελαιολάδου στην χώρα μας, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα προβλέψεις.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, η παραγωγή θα κυμανθεί μεταξύ 250 – 280.000 τόνων, όπως τόνισε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Πρόεδρος της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Ελαιολάδου (ΕΔΟΕ), Μανώλης Γιαννούλης.

Όμως προκειμένου για να καταστεί αυτό δυνατό, θα πρέπει τα καιρικά φαινόμενα να είναι ήπια, να μην υπάρχουν έντονες θερμοκρασίες και αντίθετα να πέσουν κάποιες βροχές.

«Προϋπόθεση για να συμβεί αυτό, είναι να υπάρξει μια ομαλή εξέλιξη των καιρικών φαινομένων μέχρι την περίοδο της συγκομιδής, η οποία είναι σε τέσσερις μήνες από σήμερα» τόνισε προσθέτοντας ότι «οι υψηλές θερμοκρασίες και η ανομβρία προκαλούν μια ανησυχία στους παραγωγούς».