Δευτέρα 1 Ιουλίου 2024

Γαλλία - Βέλγιο 1-0: Πέρασε ο λιγότερος κακός...

 Γαλλία - Βέλγιο 1-0: Πέρασε ο λιγότερος κακός... (highlights) 

Έστω και αν χρειάστηκε ένα αυτογκόλ πέντε λεπτά πριν από την ολοκλήρωση των 90, η Γαλλία πήρε αυτό που ήθελε στο νοκ άουτ ματς της Δευτέρας (1/7) με αντίπαλο το Βέλγιο και πλέον περιμένει τον νικητή του αγώνα ανάμεσα σε Πορτογαλία και Σλοβενία για να μάθει αντίπαλο στα προημιτελικά του Euro 2024.

Oι Γάλλοι είχαν την κατοχή και τη μεγάλη πλειονότητα των τελικών προσπαθειών στο παιχνίδι, με τους Βέλγους να είναι υπερβολικά παθητικοί μεν, αλλά να έχουν τις τρεις μεγαλύτερες ευκαιρίες του αγώνα. Η τελευταία τους, μάλιστα, καταγράφηκε ένα τρίλεπτο πριν δεχθούν το -μοιραίο γι' αυτούς- γκολ με δράστη τον Ντε Μπρόινε. Τη λύση για τους «μπλε» έδωσε τελικά η μοναδική αλλαγή του Ντιντιέ Ντεσάν στο παιχνίδι, ο Ράνταλ Κολο Μουανί, ο οποίος στο 85' έκανε ένα γύρισμα και ο Βερτόνγκεν άλλαξε εντελώς την πορεία της μπάλας, που ξεγέλασε τον Καστέλς και κατέληξε στα δίχτυα για το τελικό 1-0!

ΓΑΛΛΙΑ (Ντιντιέ Ντεσάν): Μενιάν, Κουντέ, Ουπαμεκανό, Σαλιμπά, Ερναντέζ, Καντέ, Τσουαμενί, Ραμπιό, Γκριεζμάν, Τουράμ (62’ Κολό Μουανί), Εμπαπέ.

ΒΕΛΓΙΟ (Ντομένικο Τεντέσκο): Καστέλς, Καστάν (88’ Ντε Κετελάρε), Φαές, Βερτόνγκεν, Τεάτ, Ντε Μπρόινε, Ονανά, Καρασκό (88’ Λουκεμπάκιο), Οπεντά (63’ Μανγκαλά), Ντοκού, Λουκάκου.

 


Κοινή εμφάνιση και ομιλίες του Αντώνη Σαμαρά και του Κώστα Καραμανλή στο Πολεμικό Μουσείο - Αντώνης Σαμαράς: Καλώ τον πρωθυπουργό να αποφασίσει άμεσα την αλλαγή της ακολουθούμενης εξωτερικής πολιτικής / Ολομέτωπη επίθεση Σαμαρά για γάμους ομόφυλων, εθνικά θέματα και ΦΠΑ – Καραμανλής: Ώρα επείγοντος συναγερμού.

 

 Στην παρουσίαση του βιβλίου του δημοσιογράφου Μανώλη Κοττάκη «Οι Απόρρητοι Φάκελοι Καραμανλή» που πραγματοποιείται στο Πολεμικό Μουσείο, μιλούν οι πρώην πρωθυπουργοί Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς, το βράδυ της Δευτέρας (1.7.24).

 Εφ' όλης της ύλης επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Αντώνης Σαμαράς στην κοινή του εμφάνιση με τον Κώστα Καραμανλή στο Πολεμικό Μουσείο. Ο πρώην πρωθυπουργός αντιτάχθηκε στο νόμο για την ισότητα στο γάμο, στην διεύρυνση της ΝΔ, στην ακολουθούμενη οικονομική πολιτικήαλλά και στην εξωτερική πολιτική. 

Euro 2024: Το ματς των σταρ και... η έμπειρη με την πρωτάρα

Euro 2024: Το ματς των σταρ και... η έμπειρη με την πρωτάρα   

Το πρώτο καρέ των αγώνων της φάσης των 16 στο Euro2024 είχε μια μεγάλη χαμένη (Ιταλία) και τρεις παραδοσιακές δυνάμεις, που βρήκαν εύκολα ή δύσκολα τον τρόπο να προχωρήσουν. Πιο άνετα η Ισπανία, πιο… VAR η Γερμανία, δια πυρός και σιδήρου η Αγγλία.

Τίποτα δεν χαρίζεται στις νοκ αναμετρήσεις, είναι ξεκάθαρο αυτό. Η ταμπέλα του φαβορί μάλλον κακό κάνει σε αυτόν που την κρατάει παρά διευκολύνει την κατάσταση.

Προσέξτε: στα δυο από τα τέσσερα παιχνίδια του Σαββατοκύριακου πρώτοι γκολ έβαλαν αυτοί που τελικά αποκλείστηκαν. Δηλαδή, οι Σλοβάκοι στους Άγγλους και οι Γεωργιανοί στους Ισπανούς. Ακόμη και η Δανία σκόραρε πρώτη στον αγώνα με την Γερμανία, όμως το… 1/3 του ποδιού του Ντιλέινι εντοπίστηκε από το VAR και το γκολ δεν μέτρησε.

Γαλλία: «Σοκ, γαλλική τραγωδία, μπούμερανγκ στον Μακρόν» - Πώς υποδέχτηκε ο Τύπος το αποτέλεσμα των εκλογών

 macron-le-pen-arthroy 

Τα πρωτοσέλιδα στον γαλλικό Τύπο και γενικότερα τα σχόλια των ΜΜΕ στέκονται στην παταγώδη αποτυχία του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, να προκηρύξει πρόωρες εκλογές, οι οποίες του γύρισαν μπούμερανγκ, αναδεικνύοντας στον πρώτο γύρο νικητή το κόμμα της σταρ της ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν, Εθνική Συσπείρωση.

Όπως μεταδίδει το γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο BFMTV, ο ημερήσιος Τύπος της Γαλλίας αναλύει λεπτομερώς την επόμενη ημέρα, κυρίως όμως την έκκληση για ένα «ρεπουμπλικανικό μέτωπο».

Αποχωρεί από την ενεργό πολιτική ο Δημήτρης Παπαδημούλης

  

 

Την αποχώρησή του από την ενεργό πολιτική «μετά από δέκα συνεχόμενα χρόνια ως εκλεγμένος Αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου», ανακοίνωσε μέσω ανάρτησης στο Twitter ο Δημήτρης Παπαδημούλης. «Θα συνεχίσω, μακριά από αιρετά αξιώματα ως ενεργός πολίτης» αναφέρει μεταξύ άλλων ο Παπαδημούλης.

«Μετά από δέκα συνεχόμενα χρόνια ως εκλεγμένος Αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου με μεγάλες πλειοψηφίες - μόνος Έλληνας και μόνος από την Αριστερά - και τρεις θητείες ως ευρωβουλευτής (2004-2009, 2014-2019, 2019-2024), αποχωρώ από την ενεργό πολιτική. Θα συνεχίσω, μακριά από αιρετά αξιώματα, να υπηρετώ τις ίδιες αξίες ως ενεργός πολίτης» λέει στην ανάρτησή του. Παράλληλα, προσθέτει και ένα σύνδεσμο με τον δημόσιο απολογισμό του.