Παρασκευή 3 Μαΐου 2024

Αδειάζει η Αττική για το Πάσχα: Κίνηση για γερά νεύρα σε Αττική Οδό και Αθηνών - Κορίνθου - Γεμάτα τα πλοία, τα αεροπλάνα και τα ΚΤΕΛ

arthrou-diodia 

 Με κάθε μέσο εγκαταλείπουν οι Αθηναίοι την πρωτεύουσα για τις ημέρες του Πάσχα, με αποτέλεσμα η κίνηση να είναι ιδιαίτερα αυξημένη από νωρίς το πρωί στις εθνικές οδούς.

Με σύμμαχο τον καλο καιρό, όπως προβλέπεται για τη Μεγάλη Παρασκευή και το Μεγάλο Σάββατο, φεύγουν κατά χιλιάδες από τις εθνικές οδούς και από τα λιμάνια, σε μία από τις μεγαλύτερες εξόδους των τελευταίων ετών.

Η κίνηση στις εθνικές οδούς είναι ιδιαιτέρως αυξημένη, ενώ στο 100% βρίσκεται η πληρότητα των πλοίων που αναχωρούν από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου.

ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ: Πρόγραμμα - Πρόσκληση Περιφοράς Επιταφίου Ιερού Ναού Αγίου Βλασίου & Εορτασμού Αναστάσεως 2024

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
ΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΕΠΙΤΑΦΙΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΟΥ ΒΛΑΣΙΟΥ
& ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ 2024

 

03 Μαΐου Μ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Ώρα 10:00        ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ – ΑΠΟΚΑΘΗΛΩΣΗ
Οι οδηγοί θα σχηματίσουν διάδρομο στο Ναό. Οι Αρχές και οι Κανηφόροι Οδηγοί θα λάβουν θέση αριστερά και δεξιά του ΕΠΙΤΑΦΙΟΥ.

Ώρα 19:00        ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΙΕΡΟΥ ΕΠΙΤΑΦΙΟΥ

Ώρα 20:15        ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΑΡΧΩΝ
Ώρα 21:00        ΕΞΟΔΟΣ & ΠΕΡΙΦΟΡΑ ΕΠΙΤΑΦΙΟΥ
Τμήμα οδηγών θα κλείσει με παράταξη την πομπή, στην οποία θα λάβουν θέση ως εξής: Η Φιλαρμονική, οι Ιεροψάλτες, οι ιερείς, ο ΕΠΙΤΑΦΙΟΣ και οι Αρχές. Τον ΕΠΙΤΑΦΙΟ θα πλαισιώσουν Κανηφόροι Οδηγοί. Η πομπή του ΕΠΙΤΑΦΙΟΥ θα ακολουθήσει την οδό Αγ. Βλασίου, Π. Τσαλδάρη, Νικολοπούλου, Ι. Ιωάννου, Αγ. Μακαρίου, Ηρώων (σε περίπτωση δυσμενών καιρικών συνθηκών θα γίνει συντομότερη διαδρομή).
Ώρα 21:45        ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΠΙΤΑΦΙΩΝ Αγίου Βλασίου & Αγίου Μακαρίου στο Ηρώο των Πεσόντων, όπου θα ψαλεί δέηση. Ο ΕΠΙΤΑΦΙΟΣ του Αγίου Βλασίου θα λάβει θέση στο Βόρειο Τμήμα του Ηρώου & του Αγίου Μακαρίου στο Νότιο Τμήμα. Μετά τη δέηση οι δύο ΕΠΙΤΑΦΙΟΙ από την οδό Π. Τσαλδάρη θα επανέλθουν στους Ναούς με διαχωρισμό στη συμβολή των οδών Π. Τσαλδάρη – Λ. Φραντζή – Βαγενά.

04 Μαΐου Μ. ΣΑΒΒΑΤΟ

Ναύπακτος: Με κατάνυξη η συνάντηση των Επιταφίων στο Ενετικό λιμάνι

 Ναύπακτος: Με κατάνυξη η συνάντηση των Επιταφίων στο Ενετικό λιμάνι 

Ο κρότος και ο θόρυβος των πυροτεχνημάτων το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής στο λιμάνι της Ναυπάκτου αποτυπώνει το σπάσιμο των Πυλών του Άδη με την κάθοδο του Ιησού. Σύμφωνα με το έθιμο, στο Ενετικό λιμάνι της πόλης ανάβουν οι δάδες στις πολεμίστρες,τα φαναράκια μέσα στο νερό και ένας φλεγόμενος αιωρούμενος σταυρός στην είσοδο του λιμανιού.

Τα φώτα σβήνουν και ανάβουν οι φωτιές των ψαράδων στο κάστρο χαρίζοντας ένα φαντασμαγορικό θέαμα. Ψάλλονται εκκλησιαστικοί ύμνοι.Η πομπή των Επιταφίων των δύο κεντρικών Ενοριών, του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Δημητρίου και του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής, συνοδεία της Παπαχαραλαμπείου Δημοτικής Φιλαρμονικής, θα καταλήξει στο Λιμάνι της πόλης.

Φέτος, η διεθνούς φήμης Σοπράνο, Σόνια Θεοδωρίδου θα ερμηνεύσει το αριστουργηματικό έργο του σπουδαίου συνθέτη Σταύρου Κουγιουμτζή «Ύμνοι Αγγέλων σε ρυθμούς ανθρώπων». Συμμετέχουν η Μικτή Χορωδία Ναυπάκτου και η Xορωδία της Πάτρας “CANTELENA” υπό τη διεύθυνση της μαέστρου Ελένης Παπαδοπούλου-Αραβαντινού. Μουσική συνοδεία: Ηλίας Καλούδης και Γιώργος Κονής. Στην αφήγηση και την απαγγελία θα είναι ο ηθοποιός Λεωνίδας Κακούρης.

Συλλήψεις δύο ατόμων - Έκλεβαν σπίτια και αυτοκίνητα σε Κορινθία, Αργολίδα και Αττική

 Κρίσεις στην ΕΛ.ΑΣ: Πού τοποθετούνται/μετακινούνται οι ταξίαρχοι |  Xalkidiki Politiki

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας είχαν διαπράξει ουκ ολίγες κλοπές.

Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθησαν 2 άτομα, μέλη της εν λόγω οργάνωσης.

Σχηματίστηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση και για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, η οποία περιλαμβάνει και άλλα 2 άτομα.

Απ’ την εν λόγω δράση τους, είχαν αποκομίσει, παράνομο περιουσιακό όφελος, που ξεπερνά τις 34.000 ευρώ.

Η οργάνωση εξαρθρώθηκε, μετά από ενδελεχή και εμπεριστατωμένη έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Κορίνθου, εγκληματική οργάνωση τα μέλη της οποίας είχαν διαπράξει πλήθος κλοπών στην ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας, καθώς και στην Αργολίδα και την Αττική.

ΔΕΡΒΕΝΙ ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΠΡΙΝ 29 ΧΡΟΝΙΑ ( 21 - 4 - 1995) video

  

 



Μεγάλη Παρασκευή: Η ζωή εν τάφω – Τι γιορτάζουμε, ποια η σημασία της ημέρας

 Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Η Εκκλησία θυμίζει και βιώνει την πορεία του Ιησού προς τον Σταυρό και τον θάνατο, την ταφή του και, εν τέλει, την πλήρη επικράτηση του κακού επί του καλού, μέχρι το δεύτερο να θριαμβεύσει ξανά με την Ανάσταση.

Τα 12 Ευαγγέλια που διαβάζονται την Μεγάλη Πέμπτη το βράδυ και τα 5 την Μεγάλη Παρασκευή το πρωί μας παρουσιάζουν τα δραματικά γεγονότα από όλους τους Ευαγγελιστές.
Με τον τρόπο αυτό ζούμε την προδοσία και τη σύλληψη, την ανάκριση και τους εξευτελισμούς, την θανατική καταδίκη από τους Αρχιερείς και τον Πιλάτο, την άρνηση και τη μετάνοια του Πέτρου, την πορεία προς το Γολγοθά, τη Σταύρωση, το Θάνατο, την Αποκαθήλωση, την ταφή και τη σφράγιση του μνημείου.

Τα Εγκώμια της Μεγάλης Παρασκευής ( Βίντεο)


 

Τα ΕΓΚΩΜΙΑ της Μ. Παρασκευής με την χορωδία Ελληνικής Παραδοσιακής Μουσικής. Χοράρχης ο αείμνηστος  Ηλίας Γιουρούκος.

Conference League Άστον Βίλα-Ολυμπιακός 2-4: Τρέλανε την Ευρώπη και ετοιμάζεται για τελικό

 Άστον Βίλα-Ολυμπιακός 2-4: Τρέλανε την Ευρώπη και ετοιμάζεται για τελικό 

Ένας Ολυμπιακός βγαλμένος από τα πιο τρελά όνειρα των οπαδών του «κατάπιε» την Άστον Βίλα μέσα στο «Βίλα Παρκ». Η ομάδα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ νίκησε με σκορ 4-2 τους «χωριάτες» και έκανε ένα πολύ μεγάλο βήμα για να βρεθεί στον τελικό του Conference League που θα γίνει στη Νέα Φιλαδέλφεια. Οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν το τέλειο ματς στο Μπέρμιγχαμ κόντρα στην τέταρτη ομάδα της Premier League και πήραν μία πολύ μεγάλη νίκη που τους δίνει τεράστιο προβάδισμα πρόκρισης, ενόψει της ρεβάνς που θα γίνει σε μία εβδομάδα στο Φάληρο.

Πέμπτη 2 Μαΐου 2024

Και τώρα ελάτε στο ΟΑΚΑ - Με ηγέτη τον ρέκορντμαν Σλούκα και τον μυθικό Ναν το 2-2 οι Πράσινοι

Πάσχα: Πώς θα λειτουργήσουν τα μέσα μαζικής μεταφοράς 

Τα μέσα μαζικής μεταφοράς θα κινηθούν και φέτος με ειδικά δρομολόγια από τη Μεγάλη Παρασκευή ως και την Τετάρτη του Πάσχα.

Όπως κάθε χρόνο, τα μέσα θα ολοκληρώσουν τα δρομολόγιά τους πριν τις 23:00 το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου, ενώ το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής δεν θα ισχύει η παράταση του ωραρίου λειτουργίας με τα μέσα μαζικής μεταφοράς να κυκλοφορούν ως τα μεσάνυχτα. 

Δρομολόγια λεωφορείων και τρόλεϊ

Μακάμπι Τελ Αβίβ – Παναθηναϊκός 88-95 : Μπρέικ και η σειρά επιστρέφει στο ΟΑΚΑ

  

Σ'ένα παιχνίδι-θρίλερ το τριφύλλι επιβίωσε στο Game 4 με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, πήρε τη νίκη με 88-95 και πλέον το γεμάτο ΟΑΚΑ, καλείται να κάνει τη δουλειά του και να στείλει την ελληνική ομάδα στο Final 4 της Euroleague.

Εκπληκτικοί για τον Παναθηναϊκό ήταν ο Κέντρικ Ναν με 27 πόντους και ο Κώστας Σλούκας με 20 πόντους, 8 ριμπάουντ και 6 ασίστ, ενώ οι Λεσόρ και Μήτογλου κράτησαν τη ρακέτα προστατευμένη στα τελευταία τρία λεπτά και το 2-2 είναι γεγονός.

ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ: Έρχεται το Φεστιβάλ ”Αριστοναύτες” / | Έκθεση ζωγραφικής για μαθητές Δημοτικού

 Έρχεται το Φεστιβάλ ”Αριστοναύτες” του Ξυλοκάστρου Κορινθίας 

Το Ξυλόκαστρο ετοιμάζεται  για το μεγάλο Φεστιβάλ ” Αριστοναύτες ”. Το γνωστό φεστιβάλ, θα γίνει για 3η συνεχόμενη χρονιά. Τα δρώμενα θα πραγματοποιηθούν από τις 20 έως και τις 23 Ιουνίου 2024. Η θεματική της φετινής διοργάνωσης είναι ”Ή Ελευθερία της Όρχησης”.

Σύμφωνα με την ανάρτηση του δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, το πρόγραμμα περιλαμβάνει, όπως κάθε χρόνο, συναυλίες, εικαστικές εκθέσεις, προβολές, ημερίδες και εκπαιδευτικά εργαστήρια.

Οι δράσεις θα γίνουν σε διάφορα σημεία της πόλης του Ξυλοκάστρου.

 

Το Φεστιβάλ ΑΡΙΣΤΟΝΑΥΤΕΣ 2024 απευθύνει πρόσκληση σε σχολεία του Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης για συμμετοχή των μαθητών τους στην έκθεση ζωγραφικής που θα παρουσιαστεί στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών δράσεων της φετινής του διοργάνωσης.

Συλλήψεις σε Κορινθία και Αρκαδία για κροτίδες και αυτοσχέδια πυροτεχνήματα

 Συλλήψεις σε Αρκαδία και Κορινθία για κροτίδες και αυτοσχέδια πυροτεχνήματα

Στο πλαίσιο διενέργειας ελέγχων, ενόψει των Εορτών του Πάσχα, για την αντιμετώπιση της παράνομης κατοχής, εμπορίας και χρήσης κροτίδων, φωτοβολίδων, βεγγαλικών και λοιπών πυροτεχνικών ειδών, συνελήφθησαν σε τρεις ξεχωριστές περιπτώσεις, τρία άτομα σε Κορινθία και Αρκαδία .

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για τα – κατά περίπτωση – αδικήματα της παράβαση της νομοθεσίας περί φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων και για τα ναρκωτικά. 

Ειδικότερα:

Στην αγορά του Αμαρουσίου ο Κ. Μητσοτάκης -Πάσχα στην Τήνο και έναρξη περιοδειών για τις ευρωεκλογές

Στην αγορά του Αμαρουσίου ο Κ. Μητσοτάκης -Πάσχα στην Τήνο και έναρξη περιοδειών για τις ευρωεκλογές   

Η ακρίβεια παραμένει το σημαντικότερο πρόβλημα της κοινωνίας και αποτελεί ένα από τα κεντρικά σημεία της προεκλογικής αντιπαράθεσης. Δεν είναι τυχαίο ότι οι πολιτικοί αρχηγοί σήμερα επέλεξαν να επισκεφθούν κεντρικές αγορές της Αθήνας για να σχηματίσουν μια εικόνα της αγοραστικής κίνησης. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε στην αγορά του Αμαρουσίου και συνομίλησε με καταναλωτές και εμπόρους, επαναλαμβάνοντας πως η κυβέρνηση στέκεται δίπλα στους πολίτες. 

Άνοιξε το Αρχαιολογικό Μουσείο στην Αρχαία Φενεό

 Άνοιξε το Αρχαιολογικό Μουσείο στην Αρχαία Φενεό 

Μετά από χρόνια, άνοιξε την πύλη του εκ νέου το Αρχαιολογικό Μουσείο στην Αρχαία Φενεό.

Αυτό, γνωστοποίησε, με ανάρτησή του, ο Χρίστος Δήμας, υφυπουργός Πολιτισμού και βουλευτής Κορινθίας.

Το Μουσείο, θα λειτουργεί καθημερινά, από τις 8.30 το πρωί μέχρι και τις 3.30 το μεσημέρι, εκτός από τις Τρίτες.

Όποιες εκκρεμότητες υπάρχουν στις εργασίες θα ολοκληρωθούν σύντομα, όπως τονίζει ο υφυπουργός.

Το εν λόγω Μουσείο φιλοξενεί σπουδαία εκθέματα (γλυπτά, ψηφιδωτά, αγγεία) και φυσικά, το μοναδικό μαρμάρινο κεφάλι της Θεάς Υγείας, το οποίο είναι έργο του γλύπτη Αττάλου Λαχάρου.

Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα 92-58: Μεγαλείο Θρύλου στο ΣΕΦ Επιβλητική νίκη και στο 2-2 η σειρά των πλέι οφ της Euroleague

Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα 92-58: Μεγαλείο Θρύλου στο ΣΕΦ

Ο εκπληκτικός Ολυμπιακός μπήκε στο ΣΕΦ με... το μαχαίρι στα δόντια. Έπαιξε τρομερό μπάσκετ, πραγματοποίησε καταπληκτική εμφάνιση και διέλυσε τη Μπαρτσελόνα με το επιβλητικό σκορ 92-58. Έκανε το 2-2 στα playoffs και έστειλε τη σειρά σε 5ο και τελευταίο παιχνίδι στη Βαρκελώνη, το οποίο θα διεξαχθεί την ερχόμενη Τετάρτη (8/5). Σπουδαία εμφάνιση από τον κορυφαίο Σακίλ ΜακΚίσικ, ο οποίος έκανε τη διαφορά στο ματς, επέστρεψε δυναμικά ο αρχηγός Κώστας Παπανικολάου

ΠΑΣΧΑΛΙΑΤΙΚΕΣ ΕΥΧΕΣ από την ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ

 https://scontent.fath4-2.fna.fbcdn.net/v/t39.30808-1/271156591_445612260524965_2672876554977051864_n.jpg?stp=c0.29.200.200a_dst-jpg_p200x200&_nc_cat=110&ccb=1-7&_nc_sid=5f2048&_nc_ohc=4rKrZdOe1asQ7kNvgEG_bmB&_nc_ht=scontent.fath4-2.fna&oh=00_AfBo-AO4wlKz3JTUQgQMjLCWFs0ltLrgdRD8Gl7iOr8sUg&oe=6639B366

  

Η Διοίκηση, το τεχνικό επιτελείο και οι ποδοσφαιριστές της Ακαδημίας Ευρωστίνης εύχονται σε όλο τον κόσμο, 

 Χρόνια Πολλά, Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα!