Σάββατο 31 Αυγούστου 2024

Καιρός: Σε Σποράδες, Εύβοια και Πελοπόννησο η περισσότερη βροχή - Πάνω από 50.000 κεραυνοί Περιορίζεται η αστάθεια την Κυριακή

 astrapes-arthrou 

Σημαντικές βροχές και καταιγίδες εκδηλώθηκαν το Σάββατο (31/8), κυρίως στις Σποράδες, την Εύβοια και την Πελοπόννησο.

Σύμφωνα με τις καταγραφές του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών το μεγαλύτερο αθροιστικό ύψος υετού, έως τις 18:00 περίπου, καταγράφηκε στην Αλόννησο και ήταν ίσο με 59 χιλιοστά. Στον σχετικό πίνακα παρουσιάζονται οι 8 σταθμοί του δικτύου που κατέγραψαν τα μεγαλύτερα ύψη βροχής έως τις 18:00 περίπου του Σαββάτου.

Καιρός - Λαγουβάρδος: Το Σάββατο ήταν η δεύτερη πιο δροσερή μέρα του καλοκαιριού

 May be an image of map, tornado and text 

O διευθυντής Ερευνών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Κώστας Λαγουβάρδος με αφορμή την τελευταία μέρα του καλοκαιριού παρουσίασε νέα στοιχεία για τις θερμοκρασίες.

Όπως τόνισε το Σάββατο (31/8) ήταν η δεύτερη πιο δροσερή μέρα όλου του καλοκαιριού όσον αφορά στις μέγιστες θερμοκρασίες. Η πιο δροσερή μέρα του καλοκαιριού ήταν η 4η Ιουλίου, με μέση μέγιστη θερμοκρασία στη χώρα ίση με 28.1 βαθμούς.

Παράλληλα, όπως τονίζει σε ανάρτησή του οι υψηλές θερμοκρασίες θα επανέλθουν σύντομα.

Δείτε την ανάρτηση του κ. Λαγουβάρδου: 

Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ έμαθαν το αναλυτικό τους πρόγραμμα στη League Phase του Europa League

Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ έμαθαν το αναλυτικό τους πρόγραμμα στη League Phase του Europa League 

Η UEFA γνωστοποίησε το αναλυτικό πρόγραμμα του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ στη League Phase του Europa League.

Ένα 24ωρο μετά την κλήρωσή τους στη League Phase του Europa League, Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ έμαθαν το αναλυτικό πρόγραμμα που θα έχουν στην ανανεωμένη διοργάνωση της UEFA.

Ο Ολυμπιακός ξεκινάει την προσπάθειά του από την έδρα της Λιόν, στις 26 Σεπτεμβρίου. Εκτός έδρας και ο ΠΑΟΚ την πρώτη αγωνιστική, παίζοντας κόντρα στην Γαλατάσαραϊ.

Φινάλε για τον Ολυμπιακό στη League Phase στο “Καραϊσκάκης”, κόντρα στην Καραμπάγκ, ενώ ο ΠΑΟΚ θα παίξει στην έδρα της Ρεάλ Σοσιεδάδ. 

Το πρόγραμμα του Ολυμπιακού

Άρης – Αστέρας 1-1: «Τσίμπησαν» βαθμό…οι Αρκάδες στο «Βικελίδης»

 Άρης – Αστέρας Τρίπολης 1-1: Άφησαν βαθμούς οι Αρκάδες στο «Βικελίδης» 

Ο Αστέρας Τρίπολης τα πηγαίνει καλύτερα μακριά από την Αρκαδία φέτος, αφού μετά τη νίκη επί του Παναθηναϊκού κατάφερε να πάρει την ισοπαλία με σκορ 1-1-από τον Άρη στη Θεσσαλονίκη για την 2η αγωνιστική της Super League. Από την άλλη πλευρά οι «κίτρινοι» στο άδειο λόγω τιμωρίας «Κλεάνθης Βικελίδης» δεν είχαν φρεσκάδα και καλή κυκλοφορία της μπάλας με συνέπεια να έχουν την πρώτη απώλεια βαθμών στο πρωτάθλημα.

Στο πρώτο μέρος οι γηπεδούχοι ήταν εκείνοι που είχαν τις περισσότερες ευκαιρίες, καθώς εκμεταλλεύονταν την καλή τους λειτουργία στις αντεπιθέσεις και έβγαιναν σε θέσεις βολής, αλλά οι επιθετικοί τους δεν μπορούσαν να βρουν στόχο.

Λαμία-Ολυμπιακός 0-3: Πήρε μπρος ο Ελ Κααμπί και τρία στα τρία

 Λαμία-Ολυμπιακός 0-3: Πήρε μπρος ο Ελ Κααμπί και τρία στα τρία 

Τον πρώτο του στόχο ο Ολυμπιακός τον πέτυχε, αφού έκανε το τρία στα τρία στο φετινό πρωτάθλημα επικρατώντας με σκορ 3-0 της Λαμίας. Η ομάδα του Πειραιά είχε πολύ καλά διαστήματα σε αυτό το ματς, δημιούργησε αρκετές ευκαιρίες και έφτασε τελικά σε μία άνετη νίκη που θα μπορούσε να την έχει εξασφαλίσει πολύ νωρίτερα. Για τον Ολυμπιακό άνοιξε λογαριασμό τη φετινή σεζόν ο Ελ Κααμπί με δύο γκολ (41’, 79’), ενώ το τρίτο το σημείωσε ο Ζέλσον στο 82’ που ήταν από τους κορυφαίους νίκης στη Φθιώτιδα. Η Λαμία πάλεψε το ματς και στο δεύτερο ημίχρονο έψαξε την ισοφάριση, ενώ κορυφαίος της παίκτης ήταν ο Κόστιτς.

Η λειψυδρία χτυπά τις σοδειές στην Κορινθία

 

«Στέγνωσαν» οι σοδειές της ελληνικής γης λόγω της λειψυδρίας, οδηγώντας σε πρωτοφανή μείωση της παραγωγής, που φτάνει ακόμα και το 80% σε ορισμένες καλλιέργειες, και προαναγγέλλοντας νέο γύρο ανατιμήσεων στα ράφια.

 Η έλλειψη νερού κυρίως στη Nότια Ελλάδα και τα ελληνικά νησιά, σε συνδυασμό με τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες, έχει επηρεάσει την παραγωγή σταφυλιών, τόσο επιτραπέζιων όσο και οινοποιήσιμων, ελαιολάδου, βερίκοκων, καθώς και εσπεριδοειδών. Σημαντικά όμως είναι τα προβλήματα και στην κτηνοτροφία, λόγω της κατανάλωσης υφάλμυρου νερού από τα ζώα, που μεσοπρόθεσμα μπορεί να απειλήσει σοβαρά την υγεία τους. Εκπρόσωποι του κλάδου, κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για ελλείψεις στην αγορά, φαινόμενα νοθείας, αλλά και αισχροκέρδειας και προειδοποιούν για εγκατάλειψη της υπαίθρου.

Επιτραπέζια

Κακοκαιρία: Εστάλη μήνυμα από το 112 στην Πελοπόννησο για επικίνδυνα φαινόμενα μετά το μεσημέρι

 Καιρός 

Βροχές και καταιγίδες αναμένονται σήμερα το Σάββατο 31 Αυγούστου, τρίτη ημέρα της καιρικής αστάθειας που ενισχύεται από την παρουσία ψυχρής λίμνης, το κέντρο της οποίας εντοπίζεται πλέον στα βορειοανατολικά τμήματα της χώρας μας.

Μάλιστα λίγο μετά τις 12:00 χτύπησε το 112 στην Πελοπόννησο καθώς όπως αναγράφεται σε αυτό, «από τις μεσημβρινές ως τις πρώτες βραδινές ώρες θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Να είστε προσεκτικοί στις μετακινήσεις σας κατά τη διάρκεια των φαινομένων».

 

 

 

Super League 2: Στις 9 Σεπτεμβρίου η κλήρωση

Super League 2: Στις 9 Σεπτεμβρίου η κλήρωση 

Η Super League 2 ανακοίνωσε πως την Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου και ώρα 21:00 θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση του νέου πρωταθλήματος.

Η ανακοίνωση της Super League 2:

Σας ενημερώνουμε ότι τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2024 και ώρα 19:00 θα πραγματοποιηθεί η Κλήρωση του Πρωταθλήματος Super League 2 2024-2025, στο Holiday Inn Athens Airport Hotel.

Στην εκδήλωση θα βραβευθούν οι καλύτεροι της αγωνιστικής περιόδου 2023-2024, όπως αυτοί ψηφίστηκαν από τις συμμετέχουσες στο περυσινό πρωτάθλημα ομάδες. Ειδικό βραβείο θα παραλάβει ο Αλέξανδρος Καλογέρης για το ρεκόρ συνεχούς και αδιάλειπτης παρουσίας στη δεύτερη τη τάξει επαγγελματική κατηγορία.

Ταξίδι Ολυμπιακού και παιχνίδι ουραγών στην τρίτη αγωνιστική

 Ολυμπιακός-Athens Καλλιθέα 2-1: Τον λύτρωσε ο Γιάρεμτσουκ 

Η Super League επιστρέφει με τρεις αναμετρήσεις το Σάββατο, με τους "ερυθρόλευκους" να αντιμετωπίζουν την Λαμία, ενώ ο Παναιτωλικός με τον Πανσερραϊκό δίνουν το πρώτο κρίσιμο τεστ της χρονιάς, καθώς βρίσκονται στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας.

ΠΑΣ Λαμία – Ολυμπιακός

 Εικόνα

Μετά το δύσκολο παιχνίδι και την νίκη επί της Athens Kallithea, ο Ολυμπιακός επιστρέφει στην δράση της Super League με αντίπαλο την Λαμία. Η ομάδα της Φθιώτιδας απέδρασε από την OPAP Arena με τον βαθμό μετά την ισοπαλία με 1-1 επί της ΑΕΚ και ελπίζει σε μια ακόμα έκπληξη την φετινή σεζόν. Οι Πειραιώτες θέλουν το 3/3 και να παραμείνουν στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Η προετοιμασία του Ολυμπιακού για το παιχνίδι με τη Λαμία ολοκληρώθηκε με τη χθεσινή προπόνηση που έγινε στον Ρέντη. Για την ομάδα του Πειραιά δεν προέκυψε κάποιο πρόβλημα στην τελευταία προπόνηση και όπως ήταν αναμενόμενο ο Παναγιώτης Ρέτσος έμεινε εκτός αποστολής. Ο Έλληνας αμυντικός των «ερυθρόλευκων» ακόμα έχει αρκετό χρόνο μπροστά του για να επιστρέψει στη δράση.

Κατά τα άλλα κανονικά στην αποστολή του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκε ο Νταβίντ Κάρμο, ο οποίος μάλιστα αναμένεται να παίξει και βασικός. Από τους πιτσιρικάδες στην αποστολή του Ολυμπιακού είναι μόνο οι Μουζακίτης, Κωστούλας. Μπακούλας, Κουτσίδης και Παπακανέλλος έμειναν εκτός.

Μία ακόμη προσθήκη στον Αστέρα ΔερΒενίου ο Θεόφιλος Πανάγου

 Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα, γένι και κείμενο

⚪🔵Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΑΣΤΕΡΑ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ είναι στην ευχάριστη θέση ν' ανακοινώσει ακόμια μία μεταγραφή για την ομάδα μας, αυτή του Θεόφιλου Πανάγου!
Ο Θεοφίλος αγωνίζεται στην αριστερή πλευρά και ξεκίνησε την καριέρα του από τις ακαδημίες της ΑΕΚ ενώ έχει αγωνιστεί σε όμαδες της Γ' Εθνικής και της Superleague2 όπως Αετός Οφρυνίου, Κέρκυρα και ΑΟ Πόρου.
💪Τον καλωσορίζουμε στην οικογένεια του ΑΣΤΕΡΑ και του ευχόμαστε μια χρονιά με υγεία!

Αστέρας Δερβενίου

Παρασκευή 30 Αυγούστου 2024

Γ. Ψυχογιός: Στη Βουλή το αίτημα για στήριξη των κτηνοτρόφων της Κορινθίας από την πανώλη μέσω ΚΑΠ 2023-2027.

  

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

30/8/2024

Με κοινοβουλευτική Αναφορά προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων μεταφέρει ο Βουλευτής Κορινθίας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γ. Ψυχογιός, την ανάγκη στήριξης των κτηνοτρόφων της Κορινθίας μετά από επιστολή του Δημάρχου Σικυωνίων, Σπ. Σταματόπουλου,όπως του κοινοποιήθηκε.

Πιο συγκεκριμένα, μετά την επέλαση της πανώλης των μικρών μηρυκαστικών και την Κορινθία, ζητείται να συμπεριληφθούν ο Δήμος Σικυωνίων και οι πληττόμενες περιοχές στα κριτήρια επιλογής και χρηματοδότησης, τόσο για τις  προσκλήσεις που αφορούν στην Παρέμβαση «Βελτίωση πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις» όσο και στην Παρέμβαση «Υποδομές εγγείων βελτιώσεων» του ΣΣ ΚΑΠ 2023-2027, τονίζοντας πως η υλοποίηση των έργων αυτών θα διευκολύνει  τις συνθήκες πρόσβασης των παραγωγών και των κτηνοτρόφων στις εκμεταλλεύσεις τους, την σωστή διαχείριση του νερού στη γεωργία και την κτηνοτροφία, ενώ αποτελεί την ελάχιστη ανακούφιση που  μπορούν να λάβουν για τις ολέθριες ζημιές που έχουν ήδη υποστεί.

Ο κ. Ψυχογιός με την παρέμβασή του συντάσσεται με το ως άνω αίτημα και ζητά από το αρμόδιο Υπουργείο άμεσες απαντήσεις και να ενημερωθεί σχετικά.

 

Ακολουθεί αναλυτικά  η Αναφορά όπως κατατέθηκε: