Δευτέρα 5 Αυγούστου 2024

Τα παιδιά του χειμώνα (The Holdovers) Δευτέρα και Τρίτη στο Δημοτικό Κινηματογράφο του Δερβενίου «Το Διάλειμμα»

 


 

Για 18η συνεχή χρονιά και αυτό το καλοκαίρι ο Δημοτικός Κινηματογράφος Δερβενίου «Το Διάλειμμα» συνεχίζει τις προβολές του στους πιστούς σινεφίλ.

Σήμερα Δευτέρα 5 & αύριο Τρίτη 6 Αυγούστου | 21:30 προβάλετε η

Δραματική, Κομεντί | 2023, Διάρκεια: 133'

Τα παιδιά του χειμώνα (The Holdovers)

Σκηνοθεσία: Αλεξάντερ Πέιν

Ηθοποιοί: Πολ Τζιαμάτι, Ντα'Βάιν Τζόι Ράντολφ, Ντόμινικ Σέσα

Δεκέμβριος 1970: στην Ακαδημία Μπάρτον στη Μασαχουσέτη τα Χριστούγεννα προμηνύονται περίεργα. Ο Πολ Χάναμ, ο πιο δύστροπος και ιδιοσυγκρασιακός καθηγητής της Ακαδημίας, αναγκάζεται να μείνει στη σχολή ως υπεύθυνος των μαθητών που δεν θα φύγουν για τις γιορτές (οι «holdovers» του πρωτότυπου τίτλου). Ανάμεσά τους βρίσκεται και ο Άνγκους Τάλι, η μητέρα του οποίου τον εγκατέλειψε τελευταία στιγμή για να πάει μήνα του μέλιτος με τον νέο της σύζυγο. Το αταίριαστο αυτό δίδυμο θα συμπληρωθεί από την υπεύθυνη της καφετέριας της Ακαδημίας, Μέρι Λαμπ, η οποία θρηνεί για το χαμό του γιου της στον πόλεμο του Βιετνάμ. Οι τρεις τους θα αναγκαστούν να συνυπάρξουν, να δημιουργήσουν εορταστικό κλίμα κόντρα στις προβλέψεις της προσωπικής τους μη εορταστικής διάθεσης και, ξεπερνώντας ο καθένας τον εαυτό του, να αρχίσουν δειλά να φτιάχνουν από το τίποτα (ή από τα πάντα) μια νέα οικογένεια - αυτή που δεν έκανε ποτέ ο Πολ, αυτή που δεν γνώρισε ποτέ ο Άνγκους, αυτή που έχασε η Μέρι.

Πέντε υποψηφιότητες για Όσκαρ, φαβορί για τα Όσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου στον Πολ Τζιαμάτι και Β' Γυναικείου Ρόλου στη σαρωτική Ντα' Βάιν Τζόι Ράντολφ.