Δευτέρα 15 Ιουλίου 2024

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε Κορινθία, Αργολίδα , Λακωνία, Δυτική Αχαΐα και Ηλεία.

Καιρικό: Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε Κορινθία, Αργολίδα και Λακωνία 

Μία άκρως επικίνδυνη για εκδήλωση πυρκαγιών θα είναι και η Τρίτη στην Περιφέρεια της Πελοποννήσου. Όπως γνωστοποίησε η Πολιτική Προστασία, η Αργολίδα,  η Ηλεία και ένα μεγάλο μέρος της Κορινθίας, της Λακωνίας και της Αχαΐας , θα είναι στο ”πορτοκαλί ” την Τρίτη, 16 Ιουλίου 2024.

Όλες οι άλλες περιοχές θα είναι στο ”κίτρινο”.

Χρειάζεται μεγάλη προσοχή, όλες σχεδόν τις ώρες, ώστε, να αποφευχθούν εκδηλώσεις πυρκαγιών.

Με αφορμή τον πολύ υψηλό και τον υψηλό κίνδυνο, θα ισχύσουν οι γνωστές απαγορεύσεις.

Αξίζει να τονιστεί, ότι, οι υψηλές θερμοκρασίες, τα μελτέμια και η ξηρασία, δημιουργούν επικίνδυνες προυποθέσεις για την εκδήλωση αγροτοδασικών, περιαστικών και δασικών πυρκαγιών.

Σύνδεσμος Φιλολόγων Κορινθίας: "Νέες προσεγγίσεις στη διδασκαλία των φιλολογικών μαθημάτων": ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΕΡΙΛΗΨΕΩΝ

 

Κόρινθος, 18-20 Οκτωβρίου 2024

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΕΡΙΛΗΨΕΩΝ

 

Αγαπητά μέλη και φίλοι/ες του Συνδέσμου Φιλολόγων Νομού Κορινθίας (ΣΦΝΚ),

 

Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Κορινθίας και η Σύμβουλος Φιλολόγων Κορινθίας, Δρ. Ο. Χασούρα, σας προσκαλούν να δηλώσετε το ενδιαφέρον σας προκειμένου να συμμετέχετε με σύντομη προφορική ανακοίνωση στο Συνέδριο με τίτλο «Νέες προσεγγίσεις στη διδασκαλία των φιλολογικών μαθημάτων» το οποίο θα λάβει χώρα στην Κόρινθο στο διάστημα 18-20 Οκτωβρίου 2024.

Κυβερνητικό κλιμάκιο στην πυρόπληκτη Στιμάγκα .

 Κυβερνητικό κλιμάκιο στην πυρόπληκτη Στιμάγκα της Κορινθίας 

Υψηλόβαθμο κυβερνητικό κλιμάκιο θα βρεθεί στη Στιμάγκα , για να δρομολογηθούν οι άμεσες λύσεις, πάνω στα θέματα της καταστροφής που προκάλεσε η πυρκαγιά.

Αυτό, γνωστοποίησε, με ανάρτησή του, ο δήμαρχος Βέλου Βόχας, Θανάσης Μανάβης.

Το κλιμάκιο θα είναι στη Στιμάγκα στις 6 το απόγευμα της Πέμπτης 18 Ιουλίου 2024.

Στο κλιμάκιο θα συμμετέχουν ο Υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Χρίστος Δήμας, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιώργος Στρατάκος και ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ Ανδρέας Λυκουρέντζος.

Στην περιοχή θα βρεθεί ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, καθώς και άλλοι αυτοδιοικητικοί παράγοντες.

Μητσοτάκης-Μπελέρης: «Να κλείσει το επώδυνο κεφάλαιο για όλους μας» - Τι συζήτησαν οι δύο άνδρες

 Μητσοτάκης-Μπελέρης: «Να κλείσει το επώδυνο κεφάλαιο για όλους μας» - Τι συζήτησαν οι δύο άνδρες [βίντεο] 

Σε θερμό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον ευρωβουλευτή, Φρέντι Μπελέρη, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο Φρέντι Μπελέρης λίγο μετά τη μία πέρασε την πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου όπου και είχε συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό για περίπου σαράντα λεπτά. Κατά την έναρξη της συνάντησής τους είχαν τον παρακάτω διάλογο:

 

EuroLeague: Το πλήρες πρόγραμμα του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού


 EuroLeague: Το πλήρες πρόγραμμα του Ολυμπιακού 

Γνωστό έγινε το πρόγραμμα της EuroLeague για τη νέα αγωνιστική περίοδο. Ο Ολυμπιακός θα κάνει πρεμιέρα την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου στην έδρα της Φενέρμπαχτσε.

Μία εβδομάδα μετά θα δώσει το πρώτο του εντός έδρας ματς κόντρα στη Ζαλγκίρις Κάουνας. Στις 8 Νοεμβρίου θα κληθεί να αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, ενώ ο επαναληπτικός στο ΣΕΦ θα γίνει στις 14 Μαρτίου. 

Αναλυτικά το πρόγραμμα του Ολυμπιακού:

Εργολαβική σύμβαση για το μεγάλο αρδευτικό έργου του δυτικού Ξυλοκάστρου

 Εργολαβική σύμβαση για το μεγάλο αρδευτικό έργου του δυτικού Ξυλοκάστρου 

Εργολαβική σύμβαση για το μεγάλο αρδευτικό έργο του δυτικού Ξυλοκάστρου, υπογράφηκε πρόσφατα. Πρόκειται για έργο, ύψους 2,1 εκατ. ευρώ.

Το έργο, θα βοηθήσει αρκετά την αγροτική παραγωγή της περιοχής, αφού θα εξασφαλίσει την υποδομή για την ορθολογική διαχείριση των υδάτινων πόρων. Επίσης, η κατασκευή, θα επιτρέψει την καλύτερη άρδευση των καλλιεργειών, με ότι αυτό συνεπάγεται για τους παραγωγούς.

Έφτασε στην Αθήνα ο Μπελέρης: Είμαι αθώος, το λένε πλέον και οι Αλβανοί

 mpeleris-mak3 

«Δεν το υποστηρίζω εγώ ότι είμαι αθώος, το λένε πλέον και οι Αλβανοί», είπε στις δηλώσεις του εμφανώς συγκινημένος, από το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος ο Φρέντη Μπελέρης.

«Είμαι χαρούμενος και συγκινημένος που ξαναγκαλιάζω τους δικούς μου ανθρώπους. Είμαι περήφανος που πάω να αναλάβω τα καθήκοντά μου ως ευρωβουλευτής να πάω να παλέψω να υπερασπιστώ τα δικαιώματα της πατρίδας μας. Να ευχαριστήσω τον Έλληνα πρωθυπουργό για την εμπιστοσύνη για την επιλογή του απέδειξε ότι είναι ο ηγέτης όλου του ελληνισμού

Νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού - Καύσωνας με 43άρια μέχρι την Παρασκευή

 paralia9 

Την ώρα που οι θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα βρίσκονται σε υψηλά επίπεδα για ακόμη μια μέρα, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προειδοποιεί με την επικαιροποίηση του έκτακτου δελτίου για το παρατεταμένο κύμα ζέστης με χαρακτηριστικά καύσωνα.  

Σύμφωνα με την επικαιροποίηση του έκτακτου δελτίου, οι θερμές αέριες μάζες από τις ακτές της βόρειας Αφρικής προς την περιοχή μας συνεχίζουν να προκαλούν στη χώρα μας πολύ υψηλές θερμοκρασίες, οι οποίες θα διατηρηθούν μέχρι την Παρασκευή (19-7-2024).

Ολυμπιακός: Η Ρόμα ανακοίνωσε το φιλικό με τους κατόχους του Conference League στις 3 Αυγούστου!

 Ολυμπιακός: Η Ρόμα ανακοίνωσε το φιλικό με τους κατόχους του Conference League στις 3 Αυγούστου! 

Από το εξωτερικό ήρθαν τα νέα για τη διεξαγωγή φιλικού αγώνα του Ολυμπιακού.

Κι αυτό γιατί η Ρόμα ανακοίνωσε ότι μεταξύ των τριών φιλικών αναμετρήσεων που έχει προγραμματίσει, εν όψει της πρεμιέρας της για τη Serie A, κόντρα στην Κάλιαρι, στις 18 Αυγούστου, υπάρχει κι εκείνο με τον Ολυμπιακό στις 3 Αυγούστου στο γήπεδο «Μάνλιο Σκορπίνιο», του Ριέτι! Οι δύο ομάδες ήταν σε συζητήσεις από τον Ιούνιο για τη διεξαγωγή ενός δυνατού φιλικού επί ιταλικού εδάφους.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ολυμπιακός έχει προγραμματίσει ακόμη πέντε φιλικές αναμετρήσεις προετοιμασίας, μεταξύ των οποίων αυτές κόντρα στον Άγιαξ στις 19 Ιουλίου και απέναντι στη Νότιγχαμ στις 8 Αυγούστου.

Τα άλλα ματς είναι κόντρα σε Αλ Καντισίγια (26/7), Ναϊμέγκεν (27/7) και Άρη Λεμεσού (10/8).

Ισπανία – Αγγλία 2-1 : Πρωταθλητές Ευρώπης οι Ίβηρες και έγιναν πολυνίκες του θεσμού

 Ισπανία – Αγγλία 2-1 ΤΕΛΙΚΟ: Πρωταθλητές Ευρώπης οι Ίβηρες 

Πραγματικότητα έγινε το όνειρο της Ισπανίας για την επιστροφή της στον «θρόνο» της πρωταθλήτριας Ευρώπης.

Η «ρόχα» ήταν η μεγάλη θριαμβεύτρια στον τελικό του Euro 2024 κόντρα στην Αγγλία, καθώς κέρδισε 2-1 τα «λιοντάρια» στο Ολυμπιακό στάδιο του Βερολίνου και σήκωσε στον «ουρανό» της γερμανικής πρωτεύουσας το βαρύτιμο τρόπαιο. Ένα τρόπαιο που για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ήταν το πρώτο του στη διοργάνωση μετά το 2012, αλλά και τέταρτο συνολικά στην Ιστορία του. Έτσι, η Ισπανία έμεινε μόνη πρώτη στη λίστα των ομάδων με τις περισσότερες κατακτήσεις, αφήνοντας δεύτερη τη Γερμανία με τρεις επιτυχίες.