Το ζήτημα των θέσεων του νέου Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Δ.Παπαδημητρίου σχετικά με την πορεία της ελληνικής οικονομίας, αναδεικνύει με ερώτηση του ο βουλευτής Κορινθίας Χρίστος Δήμας. Παρά το γεγονός, ότι μέσα σε δύο γραμμές κατά τη συνέντευξη Τύπου της διαδικασίας παραλαβής του Υπουργείου, ο ίδιος ο κ. Παπαδημητρίου απαρνείται την επιστημονική του δραστηριότητα και την πρόσφατη αρθρογραφία του (μόλις τον περασμένο Σεπτέμβριο έγραφε για την ανάγκη η χώρα να υιοθετήσει ένα παράλληλο νόμισμα), η παρουσία του σε μία κορυφαία θέση για την ελληνική οικονομία, δημιουργεί πολλά ερωτηματικά σχετικά με τις προθέσεις του.
Εύλογα λοιπόν, το ερώτημα που προκύπτει είναι πως ο Πρωθυπουργός κ.Τσίπρας επιλέγει για για μια τόσο κορυφαία θέση και υπό τις παρούσες συνθήκες ένα πρόσωπο με τέτοιες τις θέσεις. Προφανώς ο κ.Τσίπρας δεν έχει μάθει από τα λάθη του και το αποτέλεσμα της «περήφανης» διαπραγμάτευσης του Γ.Βαρουφάκη που μας κόστισε 86 δισ.
Επιπλέον, οι θέσεις του νέου Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας σήμερα και την πορεία της τα επόμενα χρόνια, έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τις υπεραισιόδοξες προβλέψεις του Προσχεδίου του Κρατικού Προϋπολογισμού για το 2017, γεγονός που δημιουργεί σημαντικά ζητήματα προγραμματισμού για την Κυβέρνηση.
Για το λόγο αυτό, ο κ. Δήμας κατέθεσε ερώτηση στο νέο Υπουργό, ζητώντας απαντήσεις σε 5 επιμέρους θέματα, μεταξύ των οποίων η θέση του για την εφαρμογή παράλληλου νομίσματος στη χώρα, το πόσο ρεαλιστικός είναι ο στόχος της Κυβέρνησης για θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης +2.7% το 2017 αλλά και το εάν ο ίδιος στο παρελθόν είχε οποιαδήποτε εμπλοκή ή συμμετοχή σε συζητήσεις με αξιωματούχους της ελληνικής Κυβέρνησης σχετικά με την πιθανότητα εφαρμογής ενός παράλληλου νομίσματος στην Ελλάδα.
Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης: