Τρίτη 20 Αυγούστου 2024

Καταρράκτης Μεσορρούγι: Ο πανέμορφος προορισμός του καλοκαιριού

 Καταρράκτης Μεσορρούγι: Ο πανέμορφος προορισμός του καλοκαιριού 

Το Μεσορρούγι Αχαΐας είναι ορεινό χωριό στο όρος Χελμός και προσφέρει μία καλοκαιρινή απόδραση χαλάρωσης στην αγκαλιά της φύσης.

Ο καταρράκτης Μεσορρούγι είναι κοντά στο χωριό και τον επισκέπτεται πολύς κόσμος για μία ανάσα δροσιάς σε πολύ ιδιαίτερη και εναλλακτική τοποθεσία για τους θερινούς μήνες.

Μάλιστα, στην περιοχή γίνονται βαφτίσεις με το «αθάνατο νερό», το οποίο κατά τη μυθολογία ήταν αυτό, στο οποίο η Θέτιδα βούτηξε τον Αχιλλέα μικρό, κρατώντας τον απ’ τη φτέρνα για να τον κάνει αθάνατο.

11 χρόνια συμπληρώνει το φεστιβάλ «Οινοξένεια» της Αιγιάλειας

 11 χρόνια συμπληρώνει το φεστιβάλ «Οινοξένεια» της Αιγιάλειας 

Τα «Οινοξένεια» είναι ένα πολυδιάστατο και εντελώς βιωματικό φεστιβάλ, αφιερωμένο κυρίως στο κρασί. Ο σκοπός και η έννοια του φεστιβάλ περιγράφονται από την ίδια την λέξη Οινοξένεια, ένα γλωσσικό ταίριασμα της λέξης «οίνος» και της κατάληξης –ξενία η οποία αναφέρεται στην λέξη φιλοξενία.

Οι πρωτεργάτες του φεστιβάλ «Οινοξένεια» εμπνεύστηκαν από την ίδια την Αιγιάλεια και από τα βασικά χαρακτηριστικά της ευρύτερης περιοχής.

Όπως ανέφερε στην ΕΡΤ3 και την εκπομπή «Περίμετρος» ο οινοποιός, Αναστάσιος Τσίτσας «Γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια από πολλά οινοποιία και πολλές επιχειρήσεις της περιοχής να την αναδείξουμε ποιοτικά εξού και το δίκτυο και η συνεργασία με τον δήμο Αιγιαλείας για το φεστιβάλ, στο οποίο συμμετέχει όλη η πόλη με μεγάλο ενθουσιασμό».

Πυρκαγιά σε δασική έκταση στο Ζεμενό από κεραυνό

 Πυρκαγιά σε δασική έκταση στο Ζεμενό Κορινθίας 

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, όταν ξέσπασε πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Ζεμενό Κορινθίας. Στο σημείο επιχειρούν 20 πυροσβέστες, υποστηριζόμενοι από μία ομάδα πεζοπόρου της 9ης ΕΜΟΔΕ και 6 πυροσβεστικά οχήματα.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς έχουν επίσης κινητοποιηθεί ένα πυροσβεστικό αεροσκάφος και ένα ελικόπτερο, τα οποία πραγματοποιούν ρίψεις νερού για τον περιορισμό της φωτιάς. Οι προσπάθειες συνεχίζονται για να τεθεί υπό έλεγχο η πυρκαγιά και να αποτραπεί η εξάπλωσή της.

Μητσοτάκης από Πεντέλη: Είμαστε εδώ για να επουλώσουμε πολύ γρήγορα τις πληγές - Τα μέτρα για τους πληγέντες

 Φωτιά στην Αττική: Αυτά είναι τα μέτρα της αρωγής για τους πυρόπληκτους - Το σχέδιο 10 σημείων 

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προήδρευσε σε ευρεία σύσκεψη με τους συναρμόδιους Υπουργούς και εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης όπου παρουσιάστηκαν οι δράσεις για την αποκατάσταση των περιοχών που επλήγησαν από την πυρκαγιά της 11ης Αυγούστου στη βορειοανατολική Αττική και τα αποτελέσματα των αυτοψιών που έχουν διενεργηθεί. 

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Κατάστημα Πεντέλης, ο Πρωθυπουργός έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Μαρία Μπράνιας Μορέρα: Πέθανε ο γηραιότερος άνθρωπος στον κόσμο σε ηλικία 117 ετών

Η υπεραιωνόβια Ισπανίδα Μαρία Μπράνιας, ο γηραιότερος άνθρωπος στον κόσμο, πέθανε σήμερα σε ηλικία 117 ετών στο Όλοτ στη βορειοανατολική Ισπανία, ανακοίνωσε η οικογένειά της στον λογαριασμό της στην πλατφόρμα X.

Η Μπράνιας είχε επιβιώσει της πανδημίας της ισπανικής γρίπης το 1918, δύο παγκοσμίων πολέμων, του ισπανικού Εμφυλίου, όπως και της COVID-19, από την οποία είχε προσβληθεί το 2020 λίγο μετά τα γενέθλια για τα 113 της χρόνια, και από την οποία ανέρρωσε σε μερικές μέρες.