Στο όχι και τόσο μακρινό παρελθόν της ελληνικής επικράτειας, μπαίνοντας το φθινόπωρο, δεν υπήρχε σπίτι χωρίς μούστο και μουσταλευριά. Αυτό το γλύκισμα με την γλυκιά γεύση, την κρεμώδη υφή που θυμίζει πλούσια κρέμα και το έντονο άρωμά, γεμάτο από τη φρεσκάδα του σταφυλιού και των μπαχαρικών, αποτελεί αναπόσπαστη μνήμη των παιδικών μας χρόνων.
Τρόπος παρασκευής
Παραδοσιακά, η μουσταλευριά παρασκευαζόταν μετά τον τρύγο, όταν τα σταφύλια ήταν φρέσκα και