Τετάρτη 14 Αυγούστου 2024

Ρεάλ Μαδρίτης – Αταλάντα 2-0: Κατέκτησε το ιστορικό 6ο UEFA Super Cup και έγινε πολυνίκης του θεσμού

 Ρεάλ Μαδρίτης – Αταλάντα 2-0: Κατέκτησε το ιστορικό 6ο UEFA Super Cup και έγινε πολυνίκης του θεσμού 

Υπερπρωταθλήτρια Ευρώπης η Ρεάλ Μαδρίτης! Η “βασίλισσα” και κάτοχος του Champiopns League νίκησε με 2-0 την Αταλάντα στον τελικό της Βαρσοβίας, κατέκτησε το 6ο UEFA Super Cup της ιστορίας της και έγινε πολυνίκης του θεσμού, παίρνοντας την σχετική “κορυφή” και πηγαίνοντας στο… +1 από Μπαρτσελόνα και Μίλαν. Ντεμπούτο και παρθενικό γκολ ο Εμπαπέ με τους “μερένγκες”.

Ιδανική εκκίνηση στη νέα σεζόν! Η Ρεάλ Μαδρίτης νίκησε την Αταλάντα στον τελικό του UEFA Super Cup και έγινε η πρώτη ομάδα με έξι ευρωπαϊκά UEFA Super Cup, σε μια ιστορική βραδιά για την ομάδα στη Βαρσοβία. 

Με κατάνυξη και λαμπρότητα ο εορτασμός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου – Επίκεντρο η Τήνος

 Με κατάνυξη και λαμπρότητα ο εορτασμός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου – Επίκεντρο η Τήνος 

Δεκαπενταύγουστος, την Πέμπτη, το Πάσχα του καλοκαιριού και χιλιάδες πιστοί προσέρχονται στους ναούς, σε κάθε γωνιά της χώρας. H καρδιά της Ορθοδοξίας όμως χτυπά στο νησί της Μεγαλόχαρης, στην Τήνο.

Η ατμόσφαιρα είναι κατανυκτική στον Ιερό Ναό της Ευαγγελίστριας στην Τήνο, μετέδωσε η απεσταλμένη του ΕΡΤΝews, Μαρία Σταθοπούλου. Ο Ιερός Ναός είναι σημαιοστόλιστος ενώ όπως ανέφερε η δημοσιογράφος στο δελτίο των 21:00 γονυπετείς ανεβαίνουν ακόμα και τώρα τη λεωφόρο της Μεγαλόχαρης πιστοί, εκπληρώνοντας κάποιο τάμα που έκαναν.

Γεμάτος αφιερώματα είναι ο Ιερός Ναός. Οι πιστοί προσέρχονται ευλαβικά και προσκυνούν την άγια εικόνα ευελπιστώντας να βρουν δύναμη, καταφύγιο, κουράγιο, παρηγοριά, λύτρωση.

Ακόμα και αν έχουν έρθει από τουριστική περιέργεια, δεν μπορούν να μην νιώσουν τη γλυκύτητα του χώρου και τη δύναμή του, βλέποντας τις αντιδράσεις των πιστών μετατρέπονται σε ικέτες, ευγνώμονες, ανέφερε η δημοσιογράφος της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

Αύριο (15/8) θα τελεστεί Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία και θα γίνει λιτάνευση της αγίας εικόνας, φόρος τιμής στην Παναγία. Φόρος τιμής όμως και στην «Έλλη», τη λαβωμένη «Έλλη», που κείτεται στα ανοιχτά του λιμανιού. 84 χρόνια πέρασαν από τον τορπιλισμό της από ιταλικό υποβρύχιο που παρέσυρε στον θάνατο 9 παλικάρια.

Τελέστηκε το απόγευμα επιμνημόσυνη δέηση, έγινε κατάθεση στεφάνων, προσκλητήριο νεκρών, ενώ αύριο θα γίνει ρίψη στεφάνων στον υγρό της τάφο από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας που εκπροσωπεί τον Πρωθυπουργό και την κυβέρνηση στις εορταστικές εκδηλώσεις.

 

Ολυμπιακοί Αγώνες - Μητροπολίτης Καλαβρύτων Ιερώνυμος: Μας έδειξαν τον Εωσφόρο στην τελετή λήξης

 olympiakoi-agwnes-teleti-liksis 

Η τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων κάθε άλλο παρά απαρατήρητη πέρασε από τον Μητροπολίτη Καλαβρύτων & Αιγιαλείας Ιερώνυμο, ο οποίος φέρεται να είδε τον... Εωσφόρο στο στάδιο του Παρισιού.

Μιλώντας στην «Πελοπόννησο», ο Μητροπολίτης έκανε λόγο για ορισμένους συμβολισμούς που αντιλήφθηκε τόσο στην τελετή έναρξης όσο και στην τελετή λήξης. «Ο κόσμος επιβάλλεται να είναι επιφυλακτικός μετά από τις ντροπιαστικές εικόνες που παρακολουθήσαμε όταν ξεκίνησαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Στην τελετή έναρξης είδαμε να βλασφημείται το πρόσωπο του Ιησού Χριστού και των μαθητών του και στην τελετή λήξης, μας έδειξαν τον Εωσφόρο να κατεβαίνει ολόχρυσος και μέσα σε φως, στο Στάδιο από τον ουρανό», είπε

Συναυλία με τίτλο «Ήχων Τόποι» στον Επικούριο Απόλλωνα υπό το φως της πανσελήνου

 Μεσσηνία: Συναυλία με τίτλο «Ήχων Τόποι» στον Επικούριο Απόλλωνα υπό το φως της πανσελήνου 

Μια μεγάλη συναυλία υπό το φως της Αυγουστιάτικης πανσελήνου θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα (19 Αυγούστου 2024), στις 21:00, στον αύλειο χώρο του Ναού του Επικουρίου Απόλλωνος.

Ο Δήμος Οιχαλίας στο πλαίσιο του πλούσιου Πολιτιστικού Καλοκαιριού υποδέχεται τέσσερις διακεκριμένους καλλιτέχνες, οι οποίοι θα ταξιδέψουν νοερά το κοινό σε μοναδικά, μουσικά μονοπάτια. Ο Σωκράτης Σινόπουλος, o Derya Türkan, ο Ταξιάρχης Γεωργούλης και η Σοφία Ευκλείδου θα παρουσιάσουν σε οργανική μορφή, έργα από την Μικρά Ασία, την Καππαδοκία και την Κωνσταντινούπολη, έργα από την παράδοση των Μεβλεβί δερβίσηδων και έργα που έχουν σημείο αναφοράς το ούτι και την πολίτικη λύρα.

ΠΟΥ: Κήρυξε «κατάσταση έκτακτης ανάγκης» για την παγκόσμια υγεία λόγω της «Ευλογιάς των Πιθήκων»

 ΠΟΥ: Κήρυξε «κατάσταση έκτακτης ανάγκης» για την παγκόσμια υγεία λόγω της «Ευλογιάς των Πιθήκων» 

Κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την παγκόσμια υγεία κήρυξε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας λόγω του ξεσπάσματος του ιού της Ευλογιάς των πιθήκων στην Αφρική.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συγκάλεσε την επιτροπή έκτακτης ανάγκης για τον ιό της Ευλογιάς των Πιθήκων καθώς πληθαίνουν οι φόβοι ότι ένα πιο θανατηφόρο στέλεχος του ιού, το Clade Ib, είχε φτάσει σε τέσσερις επαρχίες της Αφρικής οι οποίας δεν είχαν μέχρι τώρα πρόβλημα.

Το στέλεχος αυτό είχε προηγουμένως περιοριστεί στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό.

Καιρός - Δεκαπενταύγουστος: Ξανά 40άρια στη χώρα - Πώς θα γιορτάσουμε τις επόμενες ημέρες

 argia-dekapedaugustu 

Με ζέστη διαρκείας και υψηλές θερμοκρασίες θα κυλήσει ο καιρός την εβδομάδα του Δεκαπενταύγουστου.

Σήμερα προβλέπεται ηλιοφάνεια και μόνο το απόγευμα στα ορεινά θα συννεφιάσει τοπικά και πρόσκαιρα. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά Δ-ΒΔ 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά ΒΑ έως ΒΔ 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο κατά 1 με 2 βαθμούς.

Αύριο, ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου, υπάρχει μικρή πιθανότητα εκδήλωσης μεμονωμένων

Φωτιά στην Άνω Επίδαυρο - Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής

   

Συναγερμός σήμανε το μεσημέρι της Τετάρτης (14/8) στην Πυροσβεστική, έπειτα από φωτιά που ξέσπασε στην Άνω Επίδαυρο.

Στο σημείο επιχειρούν 50 πυροσβέστες με 13 οχήματα και 2 ομάδες πεζοπόρου τμήματος της 9ης ΕΜΟΔΕ. Στην κατάσβεση της πυρκαγιάς συνδράμουν και υδροφόρες ΟΤΑ. Από αέρος ρίψεις νερού πραγματοποιούν 5 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν απειλούνται κατοικίες.