Κυριακή 28 Ιουλίου 2024

Το πρόγραμμα των Ελλήνων στην 2η μέρα των Ολυμπιακών Αγώνων

  

Έντονο ελληνικό χρώμα έχει το πρόγραμμα της Κυριακής (28/7) στην 33η Ολυμπιάδα, καθώς αγωνίζονται πολλοί αθλητές μας σε έξι διαφορετικά σπορ.

Το πρόγραμμα των Ελλήνων αθλητών και αθλητριών στη 2η μέρα των Ολυμπιακών Αγώνων περιέχει Μαρία Σάκκαρη, Στέφανο Τσιτσιπά, Παναγιώτη Γκιώνη κι όχι μόνο, ενώ στη “μάχη” μπαίνει και η Εθνική Πόλο Ανδρών. 

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Θάνατος λουόμενης στην παραλία της Λυκοποριάς

 Θάνατος λουόμενης στην παραλία της Λυκοποριάς Κορινθίας 

Άλλη μία απώλεια ανθρώπινης ζωής, στις παραλίες του δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, αυτή τη φορά.

Πρόκειται για ηλικιωμένη γυναίκα.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος, μία 80χρονη ημεδαπή, ανασύρθηκε, χωρίς τις αισθήσεις της απ’ την παραλία της Λυκοποριάς Κορινθίας.

Η 80χρνη, διακομίστηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Ξυλοκάστρου, όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Για το περιστατικό, είχε ενημερωθεί η Λιμενική Αρχή του Κιάτου.

Απ’ το Δ Λιμενικό Τμήμα του Κιάτου, του Λιμεναρχείου Κορίνθου, που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας και νεκροτομής.

Η νεκροψία και νεκροτομή, θα γίνει στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πατρών.

Το δυσάρεστο περιστατικό, συνέβη βραδινές ώρες του Σαββάτου, 27 Ιουλίου 2024.

Παράταση κατάστασης έκτακτης ανάγκης Πολιτικής Προστασίας σε πυρόπληκτους δήμους Κορινθίας και Αρκαδίας.

Πελοπόννησος: Παράταση κατάστασης έκτακτης ανάγκης Πολιτικής Προστασίας σε πυρόπληκτους δήμους

Παρατάσεις στην έκτακτη ανάγκη Πολιτικής Προστασίας, δόθηκαν σε διάφορους δήμους της Πελοποννήσου, με αφορμή ζημιές που έγιναν από πρόσφατες δασικές και αγροτοδασικές πυρκαγιές, αλλά και με αφορμή τα φαινόμενα έντονης λειψυδρίας.

Πιο συγκεκριμένα, παράταση στην κήρυξη της έκτακτης ανάγκης, δόθηκε για έξι ακόμα μήνες, μέχρι και τις 17 Ιανουαρίου του 2025, δηλαδή, στην έκτακτη ανάγκη που αφορά Λουτράκι, Περαχώρα, Ίσθμια και Αγίους Θεοδώρους, με αφορμή την πυρκαγιά της 17ης Ιουλίου 2023.

Πυρκαγιές: Πολύ αυξημένος ο κίνδυνος για αύριο Δευτέρα 29 Ιουλίου - Σε Κορινθία και Αργολίδα, θα ισχύσουν καθολικές απαγορεύσεις.

  

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς προβλέπεται για αύριο Δευτέρα (29/7) για την περιφέρεια Αττικής και περιοχές της Στερεάς Ελλάδας και της Πελοποννήσου, σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr).

Συγκεκριμένα πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς προβλέπεται αύριο για τις εξής περιοχές: 

• Περιφέρεια Αττικής

• Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Εύβοιας, ΠΕ Φθιώτιδας)

• Περιφέρεια Πελοποννήσου (ΠΕ Κορινθίας, ΠΕ Αργολίδας)

Η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, η ΓΓΠΠ συνιστά στους πολίτες να είναι