Κυριακή 18 Αυγούστου 2024

ΑΕΚ – ΟΦΗ 3-0: Ξεμπέρδεψε σε ένα τρίλεπτο…

  

Η "Ένωση" έδειξε να αφήνει πίσω της το σοκ του αποκλεισμό από το Coneference League και με μια κυριαρχική εμφάνιση επικράτησε του ΟΦΗ με 3-0 στην πρεμιέρα της στην Super League.

Η ΑΕΚ δέχθηκε ένα ισχυρό πλήγμα την Πέμπτη από την Νόα, ωστόσο φάνηκε να το ξεπερνάει, καθώς με μια μεστή εμφάνιση κόντρα στον ΟΦΗ ξεκίνησε με το δεξί τις υποχρεώσεις της στο ελληνικό πρωτάθλημα, επικρατώντας με 3-0 στην άδεια από κόσμο “OPAP Arena”.

Καιρός: Απότομη αλλαγή με βροχές, καταιγίδες και κεραυνούς τα επόμενα 24ωρα – Πού θα χτυπήσουν τα φαινόμενα

 Καιρός: Απότομη αλλαγή με βροχές, καταιγίδες και κεραυνούς τα επόμενα 24ωρα – Πού θα χτυπήσουν τα φαινόμενα 

Τα πάνω – κάτω θα φέρει ο καιρός από τη Δευτέρα 19 Αυγούστου. Το παρατεταμένο καλοκαιρινό σκηνικό θα διαδεχτούν βροχές και καταιγίδες.

Χαλάει σε μεγάλο μέρος της χώρας ο καιρός από τη Δευτέρα (19.08.2024) έως το επόμενο Σαββατοκύριακο 24 και 25 Αυγούστου, με βροχές και καταιγίδες, τοπικά ισχυρές. 

Όπως εξηγεί, σε ανάρτησή του, ο διευθυντής της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ), Θόδωρος Κολυδάς, αναμένονται:

Τη Δευτέρα, βροχές και καταιγίδες,

Στο Μαύρο Όρος Κορινθίας, χαμηλά.


  

«Ορεινό συγκρότημα στη ΒΔ. πλευρά του νομού Κορινθίας, σύνορα με το Ν. Αχαΐας. Η αρχαία ονομασία του βουνού ήταν Χελυδόρεα, ονομασία που αναφέρεται και σήμερα σε πολλά κείμενα. Έχει αναφερθεί και ως Μαυρονόρος. Εκτείνεται στα βόρεια της Κυλλήνης (Ζήριας), από την οποία χωρίζεται με τον αυχένα / διάβαση (1.350 μ.) του Γέρου, τον Όλβιο ποταμό (που καταλήγει στην πόλη του Φενεού) και το ρέμα της Φόνισσας (που καταλήγει στον Κορινθιακό κόλπο). Από τις απολήξεις του Χελμού (Τούρλα / Λιβαδάκι και Μαρμάτι) στα δυτικά χωρίζεται με τον αυχένα /διάβαση (1.370 .μ.) του Βελατουριού και τον ποταμό Κριό, ενώ ανατολικά χωρίζεται από το βουνό Δραγουνέρα (Πιτσαδέϊκο Βουνό) με τον

αυχένα (930 μ.) των Σοφιανών και το ρέμα Σκουπαίϊκο. Τα υψώματα του Σαραντάπηχου και της Εβροστίνας (ή Ζάχολης) δεν μπορούν να θεωρηθούν ξεχωριστά βουνά (όπως αναφέρονται σε πολλά βιβλία και άρθρα) γιατί δεν υπάρχουν σαφή γεωγραφικά και ορεογραφικά όρια, που να τα ξεχωρίζουν από το συγκρότημα του Μαύρου Όρους. Τα πετρώματά του είναι κροκαλοπαγή και ασβεστόλιθοι. Η ψηλότερη κορυφή του είναι ο Προφήτης Ηλίας (τοπική ονομασία,) ύψους 1.756 μ. Άλλες ψηλές του κορφές είναι Αετορράχη, 1.223 μ., Αργαλιοί, 1.267 μ., Γαϊδουρόρραχη 1.500 – 1.580 μ., Εβροστίνα ή Βροστίνα ή Ευρωστίνα, 1.208 μ., Κάρκαρα 1.471 μ., Καψάλα 1.416 μ., Κορακοφωλιά 1.473 μ., Κουβέλι 1.425 μ., Μικρόν Όρος 1.609 μ., Παρατηρητήριον ή Βελατούρι 1.460 μ., Προφήτης Ηλίας 1.278 μ., Σκούφια 1.636 μ., Τουρλή 1.143 μ., Ψηλή Ράχη 1.37 μ. και Ψήλωμα 1.112 μ. Στη βόρεια πλευρά και κοντά στη Μονή του Προφήτη Ηλία, σε ύψ. 830 μ. περίπου, βρίσκεται το μικρό δίδυμο σπήλαιο του Αγίου Νεκταρίου Σοπωτού Εβροστίνας, διαστάσεων 20Χ10 μ. Το Σαραντάπηχο (1.250 μ.) λόγω και της τουριστικής του υποδομής (πριν από τον Β΄Π.Π., προσήλκυε ορειβάτες –χιονοδρόμους, που επιδίδονταν στις χιονοδρομίες, ενώ εκεί έγιναν και οι χιονοδρομικοί αγώνες (3ο πανελλήνιο πρωτάθλημα) του 1934. Ανάβαση στην κορυφή μπορεί να γίνει από το διάσελο, 1.540 μ., απ’ όπου περνά ο ορεινός δρόμος Σοφιανά – Καρυά σε 0300ω. περίπου» (Νέζη Νίκου 2010:65)
Οι Νεραϊδόκηποι (στο Γελλήνι, δήμου Τρικάλων νομού Κορινθίας)

Ο εορτασμός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Ορεινό Χελυδόρι

Μπορεί να είναι εικόνα 12 άτομα

Σήμερα τελέστηκε  Θεία Λειτουργία (άπαξ του έτους), στο Ερημοκκλήσι της Παναγίας (Ι. Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου), στο Ορεινό Χελυδορι ( Κούτος), κάτω από την αιωνόβια βελανιδια

Μπορεί να είναι εικόνα 5 άτομαΔεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία. 

Μπορεί να είναι εικόνα 7 άτομα και Angel Oak treeΜπορεί να είναι εικόνα 10 άτομα και δέντρο  

Μπορεί να είναι εικόνα 7 άτομαΜπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα

Ποιες υποδομές τρέχουν προσεχώς στην Ελλάδα

  

Αρκετά σημαντικές παρεμβάσεις γίνονται το προσεχές διάστημα στον τομέα των υποδομών, καθώς ισχυρή πολιτική βούληση της ηγεσίας του αρμόδιου υπουργείου αποτελεί η εκτέλεση μίας σειράς μεγάλων αλλά και μικρότερων σύγχρονων έργων ανά την επικράτεια, προκειμένου να βελτιωθεί ουσιαστικά η καθημερινότητα των πολιτών.

Ταυτόχρονα προωθείται ο σχεδιασμός μίας σειράς νέων «πράσινων» έργων, η ενίσχυση, αλλά και συντήρηση υφιστάμενων υποδομών. Και όπως έχει επισημάνει ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας συλλογικά έχουν γίνει σημαντικές