Τρίτη 2 Ιουλίου 2024

Η μάχη του Λάλα: Όταν οι Έλληνες έδιωξαν από τον Μοριά τους Αλβανούς

lala-0 

Όσες και όσοι έχουν διαβάσει ελληνική ιστορία, έστω και ελάχιστη πέρα από τα σχολικά βιβλία, στο κεφάλαιο «Επανάσταση 1821», θα έχουν συναντήσει αναφορές στους περιβόητους Λαλαίους. Βέβαια οι αναφορές είναι μεμονωμένες και έχουν να κάνουν κυρίως με τη σκληρότητα και τις πολεμικές ικανότητες των Λαλαίων χωρίς όμως περισσότερες λεπτομέρειες.

Στο σημερινό μας άρθρο θα δούμε αναλυτικά ποιοι ήταν οι Λαλαίοι, ποια ήταν η δράση τους κυρίως από τα Ορλοφικά ως την Επανάσταση του 1821 και πώς κατάφεραν Επτανήσιοι και Ηλείοι κυρίως, να τους αναγκάσουν να φύγουν για πάντα απ’ τον Μοριά απαλλάσσοντας τον Αγώνα από έναν πολύ επικίνδυνο αντίπαλο.

Λάλας Ηλείας - Πώς εποικίστηκε από Αλβανούς

Euro: «Κλειδώνουν» οι 8 των προημιτελικών / Στις 19:00 Ρουμανία-Ολλανδία και στις 22:00 Αυστρία-Τουρκία.

 Ρουμανία – Ολλανδία και Αυστρία – Τουρκία με ενισχυμένες αποδόσεις* από το Πάμε Στοίχημα

 Τα δύο τελευταία παιχνίδια της φάσης των «16» διεξάγονται σήμερα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Στις 19:00 αρχίζει το ματς Ρουμανία-Ολλανδία και στις 22:00 ο αγώνας Αυστρία-Τουρκία. 

Η φάση των «16» του Euro 2024 ολοκληρώνεται σήμερα (2/7) με τη Ρουμανία να θέλει να γράψει ένα νέο κεφάλαιο στην Ιστορία της ποδοσφαιρικής της σχέσης με την Ολλανδία και την Τουρκία να ελπίζει να σβήσει τη μνήμη της τελευταίας της συνάντησης με την Αυστρία.

Δημοσιονομική βιωσιμότητα με κοινωνική συμμετοχή

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δημοσιονομική βιωσιμότητα με κοινωνική συμμετοχή

Στις εργασίες της 16ης  Ετήσιας Συνάντησης της Ομάδας Εργασίας των στελεχών των Γραφείων Προϋπολογισμού των Κοινοβουλίων και των Ανεξάρτητων Δημοσιονομικών Θεσμών των χωρών-μελών του ΟΟΣΑ εστιάζει το αφιέρωμα του νέου 78ου  τεύχους του Περιοδικού της Βουλής των Ελλήνων «Επί του... περιστυλίου!». 

Αντικείμενο εργασιών της εν λόγω  Συνάντησης, που διεξήχθησαν για πρώτη φορά στην ελληνική Βουλή το διήμερο 17 και 18 Ιουνίου, ήταν το