Πέμπτη 4 Ιουλίου 2024

Ελλάδα – Αίγυπτος 93-71: Γαλανόλευκη προπόνηση και τώρα Σλοβενία

 Ελλάδα – Αίγυπτος 93-71: Γαλανόλευκη προπόνηση και τώρα Σλοβενία 

Δίχως να συναντήσει ιδιαίτερα προβλήματα και χωρίς να χρειαστεί να ανεβάσει ιδιαίτερα στροφές, η Εθνική Ελλάδας επικράτησε άνετα της Αιγύπτου με 93-71 στο ΣΕΦ, έκανε το 2/2 στη φάση των ομίλων του προολυμπιακού τουρνουά και προκρίθηκε ως πρώτη στα ημιτελικά, όπου θα αντιμετωπίσει το απόγευμα του Σαββάτου (17:30, 6/7) τη Σλοβενία του Λούκα Ντόντσιτς.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ξεκουράστηκε, ο αδερφός του, Κώστας, αποχώρησε με ενοχλήσεις στο γόνατο στη δεύτερη περίοδο, με τον Καλάθη, τον Παπαγιάννη και τον Παπανικολάου να βγαίνουν μπροστά και να “καθαρίζουν” τους Αιγύπτιους.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με τους πρωταθλητές Ευρώπης του 2004 – Η ατάκα στον Ρεχάγκελ και η αναμνηστική φανέλα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με τους πρωταθλητές Ευρώπης του 2004 – Η ατάκα στον Ρεχάγκελ και η αναμνηστική φανέλα 

 

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε σήμερα (4/7), με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 20 ετών από την ανάδειξη της Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου ως Πρωταθλήτριας Ευρώπης 2004, με τους μεγάλους πρωταγωνιστές που έγραψαν τη «χρυσή» σελίδα του ελληνικού ποδοσφαίρου στα γήπεδα της Πορτογαλίας.

«Είκοσι χρόνια μετά, μας κάνετε υπερήφανους», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον ομοσπονδιακό προπονητή Ότο Ρεχάγκελ, τον βοηθό του Γιάννη Τοπαλίδη και τους παίκτες της ομάδας που, σαν σήμερα πριν από ακριβώς 20 χρόνια, κατέκτησε την κορυφή του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Ο Πρωθυπουργός ανέδειξε τον ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν σήμερα οι ποδοσφαιριστές της Πρωταθλήτριας Ευρώπης 2004 για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της νέας γενιάς σε μια σειρά σημαντικών θεμάτων.

Βράβευση μαθητών και μαθητριών για τον διαγωνισμό Ανακύκλωσης

 Ημέρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Ανακύκλωσης  

Στο πλαίσιο της Ημέρας Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Ανακύκλωσης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Νίκος Παπαθανάσης, είχε τη χαρά να βραβεύσει μαθητές και μαθήτριες των σχολείων του Δήμου Αθηναίων για τη συμμετοχή τους στο διαγωνισμό ανακύκλωσης που διοργάνωσε η ΤΕΧΑΝ, αλλά και να συνομιλήσει με τους δημοσιογράφους  Χριστίνα Κοραή και Δημήτρη Τάκη στον ραδιοφωνικό σταθμό των Παραπολιτικών που εξέπεμπε απευθείας από την Πλατεία Συντάγματος. 

 “Είναι ιδιαίτερα αισιόδοξο να βλέπεις ότι οι νέες και οι νέοι είναι ευαισθητοποιημένοι σε θέματα που σχετίζονται με την κλιματική κρίση και τις επιπτώσεις που έχει στο περιβάλλον. Ως Κυβέρνηση τα θέματα πράσινης μετάβασης, αειφορίας και περιβαλλοντικής προστασίας αποτελούν βασική προτεραιότητα. Με συγκεκριμένες πολιτικές και τη συμβολή των χρηματοδοτικών εργαλείων ενισχύουμε την ενεργειακή ασφάλεια της χώρας και παραδίδουμε ένα καλύτερο περιβάλλον στις επόμενες γενιές”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαθανάσης.

10.000 νέοι μόνιμοι διορισμοί στη δημόσια Παιδεία

  

Δελτία Τύπου 

Το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, το Υπουργείο Εσωτερικών και το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, στο πλαίσιο της αναβάθμισης της ποιότητας της παρεχόμενης δημόσιας Παιδείας και της ενίσχυσης της συμπεριληπτικής εκπαίδευσης, ανακοινώνουν 10.000 νέους μόνιμους διορισμούς όλων των ειδικοτήτων σε όλες τις βαθμίδες σχολικής εκπαίδευσης πριν την έναρξη του σχολικού έτους 2024-2025.

Οι 10.000 νέες θέσεις μόνιμων διορισμών από τους οριστικούς πίνακες του ΑΣΕΠ διαρθρώνονται ως ακολούθως:

Οι έφηβοι βουλευτές πρωταγωνιστές στη σημερινή συνεδρίαση της Ολομέλειας της ΚΗ΄ Συνόδου της Βουλής των Εφήβων

 

Αθήνα, 4 Ιουλίου 2024

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


«Η ευθύνη είναι μία πολύ γοητευτική διάσταση της ζωής μας και σας καλώ να την απολαύσετε, γιατί όταν ευθύνεσαι για κάτι, σημαίνει ότι μπορείς και να το διαμορφώσεις».

Αυτό τόνισε ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Κωνσταντίνος Τασούλας, απευθυνόμενος στους 300 έφηβους βουλευτές από ολόκληρη την Ελλάδα, την Κύπρο και τον Απόδημο Ελληνισμό,  κατά την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης της Ολομέλειας της ΚΗ’ Συνόδου της Βουλής των Εφήβων: «Βήματα Δημοκρατίας – Κάνοντας πράξη τη συμμετοχή», με την οποία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Συνόδου.

Ο Πρόεδρος της Βουλής, προεδρεύοντας στην Ολομέλεια της φετινής Συνόδου, κεντρική θεματική της οποίας ήταν «Το + που διαμορφώνει τον δημοκρατικό κόσμο: Συμμετέχουμε, συνδιαλεγόμαστε, συμπράττουμε», αναφέρθηκε στη μακρά πορεία του προγράμματος της Βουλής των Εφήβων  που «ξεκίνησε το 1995-1996, επί προεδρίας της Βουλής του κ. Απόστολου Κακλαμάνη και συνεχίστηκε από όλους τους επόμενους Προέδρους της Βουλής», επισημαίνοντας ότι «είναι ένας θεσμός που έχει ιστορία και τα παιδιά που συμμετείχαν στο πρώτο Πρόγραμμα σήμερα αισίως είναι σαράντα τεσσάρων ή σαράντα πέντε χρονών».