Κυριακή 11 Αυγούστου 2024

Φωτιές στην Αττική: Μηνύματα του 112 για εκκένωση σε Βαρνάβα και Νέο Μάζι στα Μέγαρα

 Φωτιές στην Αττική: Μηνύματα του 112 για εκκένωση σε Βαρνάβα και Νέο Μάζι στα Μέγαρα 

Συναγερμός σήμανε στην πυροσβεστική το μεσημέρι της Κυριακής για φωτιά στην περιοχή Νέο Μαζί στα Μέγαρα, ενώ σοβαρή είναι και η φωτιά στον Βαρνάβα καθώς βρίσκεται πολύ κοντά στον οικισμό.

Η φωτιά είναι δυτικά του οικισμού του Βαρνάβα και βρίσκεται κοντά σε σπίτια. Ενώ, στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρότατες δυνάμεις της Πυροσβεστικής. Συγκεκριμένα, επιχειρούν 165 Πυροσβέστες με 8 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο για τον συντονισμό τους.

Στον Βάρναβα ήχησε και το 112 με το μήνυμα που στάλθηκε να αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στην περιοχή Βαρνάβα Αττικής, απομακρυνθείτε προς Γραμματικό και Καπανδρίτι»

Φωτιά στα Μέγαρα

Την ίδια ώρα, στα Μέγαρα, έχει ξεσπάσει φωτιά σε δασική έκταση στην περιοχή Νέο Μάζι. Στη φωτιά στα Μέγαρα επιχειρούν 56 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρου της 1ης ΕΜΟΔΕ, 16 οχήματα. Στην επιχείρηση κατάσβεσης συνδράμουν 4 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα και εθελοντές.

Λίγο μετά τις 3 εστάλη μήνυμα του 112, το οποίο ανέφερε ότι όσοι βρίσκονται στην περιοχή Νέο Μάζι να εκκενώσουν προς Αιγειρούσες.  Σύμφωνα με την πυροσβεστική η φωτιά καίει δασική έκταση.

«Έχουν ήδη καεί κάποια σπίτια» ανέφερε πριν από λίγο στον ΣΚΑΪ 100,3 , ο δήμαρχος Μεγαρέων Παναγιώτης Μαργέτης για τη φωτιά που μαίνεται στην περιοχή.  

Στην περιοχή επικρατούν ισχυροί άνεμοι ενώ κοντά, αλλά χωρίς να απειλείται για την ώρα, βρίσκεται οικισμός.

Λόγω της φωτιάς υπάρχει εκτροπή της κυκλοφορίας των οχημάτων σε:

1)Παραλιακή Αλεποχωρίου-Σχίνου και δρόμο Μαζίου προς οικισμό Νέο Μάζι

2)Παραλιακή Αλεποχωρίου-Σχίνου και ανώνυμη οδός προς την Ιερά Μονή Αγίου Μακρύνου.

3)Περιφερειακή Οδός Μεγάρων - Αιγειρούσες στο ρεύμα προς Αιγειρούσες από την θέση Δίστραρα

4)Παραλιακή Αλεποχωρίου-Σχίνου στο ρεύμα προς Σχίνο στο ύψος του καταστήματος Αιγειρούσες στην περιοχή του Αλεποχωρίου.