Παρασκευή 2 Αυγούστου 2024

Τερνάνα – Ολυμπιακός 0-4: Φιλική τεσσάρα των «ερυθρόλευκων» στο ανεπίσημο ντεμπούτο των Γιάρεμτσουκ και Βέλντε / Λάμψη των πιτσιρικάδων.

 Τερνάνα – Ολυμπιακός 0-4: Φιλική τεσσάρα των «ερυθρόλευκων» στο ανεπίσημο ντεμπούτο των Γιάρεμτσουκ και Βέλντε 

Το πιο παραγωγικό φιλικό ήταν για τον Ολυμπιακό αυτό με την Τερνάνα, αφού επιβλήθηκε με σκορ 4-0. Το πρώτο ημίχρονο αυτής της φιλικής αναμέτρησης δεν είχε να προσφέρει πολλά, αφού λίγο η πειραματική ενδεκάδα και λίγο η ζέστη κράτησαν τον Ολυμπιακό μακριά από την εικόνα που μας είχε δείξει στα ματς της Ολλανδίας. Στην επανάληψη το σκηνικό άλλαξε με τους Πειραιώτες να βγάζουν στο γήπεδο την γνωστή τους εικόνα και να σημειώνουν τέσσερα γκολ, να έχουν αρκετές ευκαιρίες και ένα δοκάρι. Εξαιρετική ήταν η εικόνα του Κοστίνια και το Ζέλσον στην επανάληψη, γκολ σημείωσε και ο Βέλντε στο ντεμπούτο του. Γι’ ακόμα μία φορά οι πιτσιρικάδες του Ολυμπιακού έλαμψαν με την παρουσία τους με τον Κουτσίδη και τον Παπανκανέλλο να σκοράρουν και τον δεύτερο να έχει και δοκάρι.

Η προετοιμασία του Ολυμπιακού πέρασε στη δεύτερη φάση της, αυτή με τα φιλικά παιχνίδια στην Ιταλία. Οι Πειραιώτες στο ματς με την Τερνάνα παρατάχθηκαν με μία πειραματική ενδεκάδα, αφού Κουτσίδης και Άμπι ήταν το δίδυμο στο κέντρο της άμυνας, ενώ ο Ρέτσος έπαιξε μαζί με τον Μουζακίτη στα χαφ. Παπακανέλλος, Ζέλσον και Μασούρας συνέθεσαν την τριάδα πίσω από τον Γιάρεμτσουκ.

 Το πρώτο μέρος δεν είχε ρυθμό και ένταση με τους Πειραιώτες να είναι πολύ μακριά από αυτό που είχαν δείξει στα φιλικά της Ολλανδίας. Ούτε η πίεση ψηλά λειτούργησε, ούτε καλή κυκλοφορία της μπάλας είχε η ομάδα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ. Ήταν πολύ μακριά απ’ όσα είχε δείξει στα προηγούμενα ματς. Ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να δημιουργήσει φάσεις απέναντι στην Τερνάνα και σε αυτό έπαιξε ρόλο το γεγονός ότι αγωνίστηκε με πειραματική ενδεκάδα, αλλά και η ζέστη, αλλά και ο κακός αγωνιστικός χώρος. Η ομάδα του Πειραιά είχε ένα τρίλεπτο που έκανε αισθητή την παρουσία της στην αντίπαλη περιοχή με τον Μασούρα, όμως, δεν μπόρεσε να δημιουργήσει κάτι περισσότερο και το 0-0 έμεινε φυσιολογικά μέχρι το φινάλε.

Άλλη εικόνα είχε το δεύτερο ημίχρονο της αναμέτρησης με τον Ολυμπιακό να κυριαρχεί στον αγωνιστικό χώρο κόντρα στην Τερνάνα και να δημιουργεί σωρεία ευκαιριών. Οι Πειραιώτες εκδήλωναν επιθέσεις κατά κύριο λόγο από τη δεξιά τους πλευρά με τον Κοστίνια να προωθείται συχνά και να είναι μέσα σε αρκετές καλές στιγμές για την ομάδα του. Η Τερνάνα έδειχνε ότι δεν μπορεί να φρενάρει τον Ολυμπιακό με τη διαφορά δυναμικότητας να είναι εμφανέστατη στον αγωνιστικό χώρο. Η μία ευκαιρία διαδεχόταν την άλλη σε ένα εντελώς διαφορετικό δεύτερο μέρος.

Ο γκολκίπερ των γηπεδούχων ο Φράνκι είχε αναλάβει μόνος του να σταματήσει τους Πειραιώτες, αλλά δεν μπορούσε να αντέξει πολύ στην πίεση που δεχόταν. Στο 58’ ο Ζέλσον άνοιξε το δρόμο για τη νίκη του Ολυμπιακού και στο 60’ ο Κουτσίδης με κεφαλιά μετά από κόρνερ του Μασούρα έκανε το 2-0. Στο 63’ ο Ολυμπιακός είχε δοκάρι σε σουτ του Παπακανέλλου με την πίεση να μην σταματάει από τους Πειραιώτες. Στο 69’ ο Μεντιλίμπαρ έβαλε στο παιχνίδι τον Βέλντε και στο 76’ ο Νορβηγός πέτυχε το πρώτο του γκολ με τον Ολυμπιακό και έκανε το 3-0 για να χριστεί σκόρερ στο 82’ και ο Παπακανέλλος για το 4-0. Επόμενο φιλικό παιχνίδι για τους Πειραιώτες το Σάββατο (3/8) κόντρα στην Ρόμα.

ΤΕΡΝΑΝΑ: Φράνκι, Κασασόλα, Λοϊακόνο, Καπουάνο, Μπέλα Βίνια (73’ Φεράρα), Ντε Μπούρ (80’ Σισέ), Αλόι (80’ Μπολόκα), Πατανέ (73’ Μπιοντίνι), Καρμπόνι (80’ Καμπαγιέρο), Τσιτσερέλι, Φεράντε

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Αναγνωστόπουλος (46’ Μπότης), Κοστίνια, Άμπι, Ρέτσος, Κουτσίδης (89’ Μπιανκόν), Αποστολόπουλος, Μουζακίτης, Παπακανέλλος, Ζέλσον, Μασούρας, Γιάρεμτσουκ (69’ Βέλντε).

Οι «ερυθρόλευκοι» θα αντιμετωπίσουν το Σάββατο (3/8) τη Ρόμα, στο δεύτερο και τελευταίο φιλικό επί ιταλικού εδάφους.