Δευτέρα 29 Ιουλίου 2024

Το πρόγραμμα των Ελλήνων στην 3η μέρα των Ολυμπιακών Αγώνων

 

Οι Έλληνες εκπρόσωποι μας ετοιμάζονται να τα δώσουν όλα στην 3η ημέρα των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού, με τον ανταγωνισμό να είναι ιδιαίτερα υψηλός.

Πρώτοι θα ξεκινήσουν τις προσπάθειες τους οι Αντώνης Παπακωνσταντίνου και Πέτρος Γκαϊδατζής στα ρεπεσάζ διπλού σκιφ ελαφρών βαρών ανδρών, ενώ στις 12:40 η Δώρα Γκουντούρα στον Α’ γύρο της σπάθης γυναικών στην ξιφασκία, θα επιδιώξει να φτάσει ψηλά στο αγώνισμά της.

Στο τένις ο Στέφανος Τσιτσιπάς και η Μαρία Σάκκαρη θα δώσουν τις δικές τους μάχες στα μονά ανδρών και γυναικών κόντρα στον Ντάνιελ Έβανς και την Γιουάν Γιουέ αντίστοιχα.

Η βραδιά θα είναι πολύ σημαντική για τη χώρα μας, καθώς ο Απόστολος Χρήστου θα προσπαθήσει να κάνει την υπέρβαση και να κατακτήσει ένα μετάλλιο στον τελικό των 100μ., ύπτιο στους άνδρες.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα των Ελλήνων αθλητών και αθλητριών την 3η ημέρα των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού έχει ως εξής:

ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ

11:40 (ΕΡΤ1) Ρεπεσάζ διπλού σκιφ ελαφρών βαρών ανδρών – Αντώνης Παπακωνσταντίνου/Πέτρος Γκαϊδατζής

Οι δύο Έλληνες κωπηλάτες πραγματοποίησαν μία κυριαρχική εμφάνιση στο ρεπεσάζ της δικώπου ελαφρών βαρών και εξασφάλισαν τη συνέχειά τους στο αγώνισμα.

Συγκεκριμένα, οι Αντώνης Παπακωνσταντίνου και Πέτρος Γκαϊδατζής τερμάτισαν 1οι σε 6 λεπτά και 39 δευτερόλεπτα στο ρεπεσάζ της δικώπου. Η διαφορά τους από τον ανταγωνισμό ήταν τεράστια και πλέον το ελληνικό δίδυμο ετοιμάζεται για τον μεγάλο αγώνα των ημιτελικών. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως το γαλλικό πλήρωμα που τερμάτισε 2ο, βρέθηκε 50 μέτρα πίσω.

ΞΙΦΑΣΚΙΑ

12:40 (Ertsports1) Σπάθη Γυναικών Α’ Γύρος – Δώρα Γκουντούρα –Πάμελα Μπριν’Αμούρ 

Η Δώρα Γκουντούρα ήταν η απόλυτη κυρίαρχος στον αγώνα κόντρα στην Καναδή Μπριντ’ Αμούρ. Η 27χρονη πήρε με 8-0 τον πρώτο γύρο και… αγκάλιασε την πρόκριση. Στον δεύτερο την “κλείδωσε” μιας κι επικράτησε με 15-3 συνολικό σκορ.

15:00 (ΕΡΤ3) Δώρα Γκουντούρα – Γύρος των «16»

Η κορυφαία Ελληνίδα ξιφομάχος πραγματοποίησε άλλη μία κυριαρχική εμφάνιση, έκανε το 2Χ2 και προκρίθηκε στα προημιτελικά των Ολυμπιακών Αγώνων.

Η Δώρα Γκουντούρα ξεκίνησε ιδανικά τον αγώνα της απέναντι στη… γηπεδούχο αντίπαλό της. Η 27χρονη κέρδισε με 8-3 τον πρώτο γύρο απέναντι στη Σεσίλια Μπερντέρ, παίρνοντας έτσι καθοριστικό προβάδισμα πρόκρισης. Στο δεύτερο γύρο, η Ελληνίδα διαχειρίστηκε πλήρως την κατάσταση και έκανε δική της τη νίκη και την πρόκριση με 15-7. Πλέον, βρίσκεται στις 8 κορυφαίες των Ολυμπιακών Αγώνων.

 

16:55 (ΕΡΤ3) Δώρα Γκουντούρα Προημιτελικοί

Η Δώρα Γκουντούρα κοίταξε… στα μάτια την μεγάλη της αντίπαλο, αλλά έχασε στις λεπτομέρειες την πρόκριση στα ημιτελικά της σπάθης. Η Μανόν Απιτί-Μπρουνέ πέρασε στην 4άδα ου τουρνουά των Ολυμπιακών Αγώνων 2024. Έντονα διαιτητικά παράπονα από την ελληνική πλευρά, για τις τελευταίες φάσεις του αγώνα.

Η Δώρα Γκουντούρα τα έδωσε όλα για να περάσει στην 4άδα της σπάθης, στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024, αλλά η Μανόν Απιτί-Μπρουνέ την άφησε εκτός ζώνης των μεταλλίων.

Η Ελληνίδα ξιφομάχος, η οποία είναι νούμερο 6 στο ταμπλό, ηττήθηκε 15-13 στο… θρίλερ με τη Γαλλίδα Μανόν Απιτί-Μπρουνέ (Νο 3) για την προημιτελική φάση και έμεινε εκτός συνέχειας στο αγώνισμα.

Η πλευρά της 27χρονης είχε και σοβαρά παράπονα από τη διαιτησία, με τον διαιτητή του ματς να ακυρώνει δύο πόντους (δεν μπορούσε να βγάλει συμπέρασμα από το ριπλέι) με το σκορ στο 14-13 υπέρ της Γαλλίδας.

Μάλιστα, στην μία περίπτωση, ο προπονητής της Γκουντούρα διαμαρτυρήθηκε έντονα, καθώς ο αγώνας θα οδηγούνταν στην απόλυτη ισοπαλία (14-14) και θα κρίνονταν στον 15ο πόντο.

 

21:50 (ERT Sports 1) Ημιτελικοί

22:45 (ΕΡΤ3) Τελικός

ΤΕΝΙΣ

13:00-18:00 (ΕΡΤ1) Δεύτερος Γύρος Στέφανος Τσιτσιπάς – Ντάνιελ Έβανς (Μεγάλη Βρετανία)

13:00 – 19:00 (ΕΡΤ2) Δεύτερος Γύρος Μαρία Σάκκαρη – Γιουάν Γιουέ (Κίνα)

Η Μαρία Σάκκαρη κέρδισε εύκολα 2-0 σετ (6-2, 6-1) την Γιουάν Γιουέ, στους «32» του μονού στο τένις γυναικών για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024, με την Ελληνίδα πρωταθλήτρια να προκρίνεται στην επόμενη φάση του τουρνουά.

Η Μαρία Σάκκαρη βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, με την κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια να μην αντιμετωπίζει δυσκολία ενάντια στην Γιουάν Γιουέ (Νο.40), καταφέρνοντας να πάρει τη νίκη – πρόκριση για τον τρίτο γύρο στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.

Η Σάκκαρη με παθιασμένο παιχνίδι, έφτασε στο break που ήθελε και – αν και βρήκε μικρή αντίσταση από την Κινέζα- κατέκτησε το πρώτο σετ, παίρνοντας τα games που έκανε σερβίς και κάνοντας break στο φινάλε του, για την κατάκτησή του με 6-2.

Στο δεύτερο σετ η Ελληνίδα τενίστρια ήταν σαρωτική και κατάφερε με 6-1 στα game να κάνει το 2-0 και να πάρει την πρόκριση για τους «16» σε ένα παιχνίδι που κράτησε 65 λεπτά.

Με τρία break στο 2ο, 4ο και 6ο game, η 29χρονη αθλήτρια δεν άφησε περιθώρια στην αντίπαλο της, η οποία παρά την προσπάθεια της παραδόθηκε στην ανωτερότητα της Σάκκαρη. Αποτέλεσμα που δίνει στην ίδια το εισιτήριο για τους «16» στους Ολυμπιακούς Αγώνες, για δεύτερη συνεχόμενη φορά στην καριέρα της.

Επόμενος αντίπαλος για την Μαρία Σάκκαρη θα είναι η Ουκρανή Μάρτα Κόστγιουκ, που άφησε εκτός με 2-0 σετ (7-6(3), 6-2) την Κλάρα Μπουρέλ.

 

18:00-23:00 (ΕΡΤ1) Schuurs Demi/Koolhof Wesley – Μαρία Σάκκαρη/Στέφανος Τσιτσιπάς 

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς και η Μαρία Σάκκαρη δεν τα κατάφεραν απέναντι στους ανώτερους Ντέμι Σχουρς και Γουέσλεϊ Κούλχοφ, με αποτέλεσμα να ηττηθούν 2-0 σετ(6-4, 7-6) και να μείνουν εκτός συνέχειας στο μεικτό διπλό του τένις για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Στην πρεμιέρα τους στο μεικτό διπλό του τένις για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ο Τσιτσιπάς και η Σάκκαρη δεν μπόρεσαν να ξεπεράσουν το εμπόδιο των Σχουρς και Κούλχοφ, με αποτέλεσμα οι Έλληνες τενίστες να χάσουν μετά από μια εξαιρετική προσπάθεια με 2-0 σετ (6-4, 7-6).

Το πρώτο σετ δεν πήγε καλά για το ελληνικό δίδυμο, καθώς οι Σχουρς και Κούλχοφ έκαναν μπρέικ μόλις στο 3ο γκέιμ, με τον Τσιτσιπά και τη Σάκκαρη να μην μπορούν να «σπάσουν» το σερβίς των αντιπάλων τους. Κάπως έτσι με 6-4 στα γκέιμ η ολλανδική ομάδα κατέκτησε το 1ο σετ, βάζοντας δύσκολα στους αθλητές της χώρας μας.

Στο 2ο σετ υπήρξε απόλυτη ισορροπία, με τις ομάδες να κρατάνε τα σερβίς τους, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να μην υπάρχει μπρέικ. Με αυτό τον τρόπο το σετ οδηγήθηκε στο tie break για να προκύψει ο νικητής, αφού τα γκέιμ ήταν ισόπαλα με 6-6. Εκεί το ελληνικό δίδυμο δεν μπόρεσε να «σπάσει» τον ρυθμό των Σχουρς και Κούλχοφ, με τους Ολλανδούς να κερδίζουν 7-6 και να κατακτούν και το 2ο σετ. Kάπως έτσι το ταξίδι για την ελληνική ομάδα τελείωσε στον πρώτο της αγώνα στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ

17:00 (ΕΡΤ1) 1η μέρα IQFoil ανδρών: Βύρων Κοκκαλάνης

Σε εξέλιξη είναι η προσπάθεια και του ιστιοπλόου Βύρωνα Κοκκαλάνη στο iQFOiL που αγωνίστηκε για πρώτη φορά σήμερα (χθες λόγω άπνοιας δεν έγιναν αγώνες) και βρίσκεται στη 18η θέση.

ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗ

21:00-00:00 (ΕΡΤ2) Παναγιώτης Γκιώνης Γύρος των «32»

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

12:28 (ΕΡΤ2) 800μ. Ελεύθερο, Προκριματικός – Δημήτρης Μάρκος 

Ο Δημήτρης Μάρκος αποκλείστηκε στον προκριματικό των 800 μέτρων ελευθέρου ανδρών.

22:20 (ΕΡΤ2) Απόστολος Χρήστου – Τελικός 100μ. ύπτιο. 

Για μόλις 0.02 εκατοστά του δευτερολέπτου o Απόστολος Χρήστου δεν κατάφερε να κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, με τον Έλληνα πρωταθλητή να βγαίνει 4ος σε μια τρομερή προσπάθεια στον τελικό των 100μ ύπτιο.

Ο 27χρονος αθλητής στην κούρσα της ζωής του, είχε τον 4ο καλύτερο χρόνο με 52.41, βλέποντας τον Αμερικανό Ράιαν Μέρφι να τον προσπερνά στο νήμα με 52.39. Νικητής του αγώνα ήταν ο Ιταλός Τόμας Τσέκον με 52.00, ενώ δεύτερος ο Κινέζος Τζιαγού Σου με 52.32.

Μπορεί ο Χρήστου να μην κατάφερε να πετύχει το στόχο του να κατακτήσει ένα μετάλλιο, ωστόσο η παρουσία του στην Ολυμπιάδα ήταν εξαιρετική και σίγουρα βάζει μια πολύ σημαντική παρακαταθήκη για το μέλλον του. Άλλωστε αυτή είναι και η καλύτερη θέση που έχει πάρει Έλληνας κολυμβητής σε Ολυμπιακούς Αγώνες. 

Μέχρι τώρα το καλύτερο πλασάρισμα για Έλληνα κολυμβητή σε Ολυμπιακούς, ήταν η πέμπτη θέση που είχαν πάρει ο Σπύρος Γιαννιώτης το 2004 στα 1.500μ. ελεύθερο και ο Κριστιάν Γκολομέεβ το 2021 στα 50μ. ελεύθερο.

Η κατάταξη του τελικού

1. Τόμας Τσέκον (Ιταλία) 52.00

2. Τζιαγού Σου (Κίνα) 52.32

3. Ράιαν Μέρφι (ΗΠΑ) 52.39

4. Απόστολος Χρήστου (ΕΛΛΑΔΑ) 52.41

5. Πίτερ Κέτζε (Ν. Αφρική) 52.58 (ρεκόρ Αφρικής)

6. Ούγκο Γκονζάλεθ (Ισπανία) 52.73

7. Γιοάν Εντόι-Μπρουάρ (Γαλλία) 52.77

8. Ολιβερ Μόργκαν (Μ. Βρετανία) 52.84