Τρίτη 25 Ιουνίου 2024

Παραμένει στη φυλακή μέχρι τον Οκτώβριο ο Φρέντι Μπελέρης - Του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης δύο ετών

 Παραμένει στη φυλακή μέχρι τον Οκτώβριο ο Φρέντι Μπελέρης  

Εμμονή με τον Φρέντι Μπελέρη έχουν οι αλβανικές αρχές καθώς το Εφετείο αποφάσισε να του επιβάλλει ποινή φυλάκισης 2 ετών παρότι είναι εκλεγμένος ευρωβουλευτής.

Ο  Φρέντι Μπελέρης εκλεγμένος δήμαρχος Χιμάρας και ευρωβουλευτής της ΝΔ θα παραμείνει στη φυλακή μέχρι τον Οκτώβριο, σύμφωνα με την σημερινή απόφαση του Εφετείου του Ειδικού Δικαστηρίου Καταπολέμησης της Διαφθοράς στην Αλβανία, που εκδίκασε την υπόθεσή του σε δεύτερο βαθμό στα Τίρανα. Το δικαστήριο αποφάσισε να διατηρήσει την πρωτόδικη ποινή των 24 μηνών.

Νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης είχε δηλώσει: «Περιμένουμε την έκβαση του δεύτερου  βαθμού. Σταθερή θέση της κυβέρνησης ότι στο πρόσωπο του Φρέντι Μπελέρη συγκεντρώνονται όλα τα αιτήματα εκείνων που θέλουμε σεβασμό στο τεκμήριο αθωότητας και μια δίκαιη δίκη. Είναι πλέον εκπρόσωπος των Ελλήνων στο ευρωκοινοβούλιο. Είναι αυτονόητο ότι πρέπει να ορκιστεί ευρωβουλευτής», είπε χαρακτηριστικά. Ο Φρέντι Μπελέρης καταδικάστηκε τόσο πρωτόδικα όσο και σε δεύτερο βαθμό για ενεργητική δωροδοκία.

Εάν η εφετειακή απόφαση μείωνε την ποινή του σε 20 μήνες ή λιγότερο, τότε θα τον άφηναν άμεσα ελεύθερο.