Τρίτη 25 Ιουνίου 2024

Η ανυπαρξία των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων

 

Γράφει ο… Insider

Στην εποχή της ψηφιοποίησης του κράτους, και με διαρκές ζητούμενο τη συρρίκνωση της γραφειοκρατίας που ταλαιπωρεί τους πολίτες, οι Αποκεντρωμένες Διοικήσεις εξελίσσονται σε «πονοκέφαλο» για την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Ο Μάκης Βορίδης ήταν εκείνος ο οποίος, πριν από 1 ½ χρόνο είχε επιλέξει να τις παραδώσει στα χέρια αυτοδιοικητικών στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, οι περισσότεροι εκ των οποίων βρίσκονται στο στάδιο της… αποστρατείας, αντί να προχωρήσει στην κατάργησή τους, όπως προέβλεπε το σχετικό, φιλόδοξο σχέδιο των τεχνοκρατών του Μεγάρου Μαξίμου.

Η… ζωή δεν δικαίωσε τον Μάκη Βορίδη. Οι Αποκεντρωμένες Διοικήσεις είναι πολιτικά ανύπαρκτες, χωρίς ορατό και καταγραμμένο από τη δημοσιότητα έργο, ενώ το τελευταίο διάστημα πληθαίνουν και οι κόντρες με αυτοδιοικητικούς, με πλέον χαρακτηριστική εκείνη του Δημάρχου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης Γρηγόρη Κωνσταντέλλου, με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής και τον Γρηγόρη Ζαφειρόπουλο.

Με την κυβέρνηση Μητσοτάκη να επιχειρεί επανεκκίνηση, μετά το αρνητικό αποτέλεσμα των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου, και την απώλεια άνω του 1 εκατομμυρίου ψηφοφόρων, στο Μέγαρο Μαξίμου αλλά και στο κομματικό επιτελείο της Νέας Δημοκρατίας ξανασκέφτονται την… ανοιχτή πληγή των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων. Με τον Υπουργό Εσωτερικών Θοδωρή Λιβάνιο να είναι εκείνος που καλείται να λύσει τον Γόρδιο Δεσμό. Και να πάρει τις δύσκολες αποφάσεις.

Πηγή: One Voice