Τρίτη 25 Ιουνίου 2024

Μεγάλη φωτιά και στην Εύβοια, στον υδροβιότοπο Κολοβρέχτης – Ήχησε το 112

  

Επίγεια και εναέρια μέσα δίνουν μεγάλη μάχη προκειμένου να κατασβέσουν τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε λίγο πριν τις 4 το απόγευμα της Τρίτης (25.06.2024) στον υγροβιότοπο Κολοβρέχτης των Ψαχνών της Εύβοιας.

Η νέα φωτιά που ξέσπασε στην Εύβοια, απειλεί κατοικίες και ήδη ήχησε το 112 που πληροφορεί του κατοίκους στην περιοχή Βολέρι του οικισμού Ζέφυρος και τους καλεί να απομακρυνθούν προς Ν. Αρτάκη. 

Αυτή την ώρα εναέρια μέσα προσπαθούν να κόψουν την πορεία της φωτιάς προς κατοικημένες περιοχές ενώ έχουν μεταφερθεί και πολλές επίγειες δυνάμεις όπως και υδροφόρες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αλλά και χωματουργικά μηχανήματα τη Περιφέρειας Στερεάς.

Το μεσημέρι της Τρίτης σήμανε συναγερμός για φωτιά σε δασική έκταση στην Νέα Αρτάκη και συγκεκριμένα στην περιοχή Ακτή Βολέρη. Ήδη η φωτιά έχει οριοθετηθεί. 

Άμεσα στο σημείο έσπευσαν ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις καθώς και εθελοντες της Ομάδας Έρευνας και διάσωσης Εύβοιας. Συγκεκριμένα, επιχειρούν 61 πυροσβέστες, 2 ομάδες πεζοπόρου τμήματος, 20 οχήματα, 2 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα.