Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

Κωστής Στεφανόπουλος: Η κρίση ξεκίνησε απο τότε που διορίζαμε αφειδώς χωρίς να το αντέχει η οικονομία μας - "Με τρομάζει το φαινόμενο της Χρυσής Αυγής"

Αίσθηση από την συνέντευξη του πρώην Προέδρου στην Κυπριακή εφημερίδα "Φιλελεύθερος"
Κωστής: Η κρίση ξεκίνησε απο τότε που διορίζαμε αφειδώς χωρίς να το αντέχει η οικονομία μας - "Με τρομάζει το φαινόμενο της Χρυσής Αυγής" Αίσθηση από την συνέντευξη του πρώην Προέδρου στην Κυπριακή εφημερίδα "Φιλελεύθερος"
Αίσθηση έχει προκαλέσει η συνέντευξη του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλου στην κυπριακή εφημερίδα "Φιλελεύθερος".
Ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε με εμφαντικό τρόπο ότι «θέλουμε, δεν θέλουμε, θα μείνουμε στην ευρωζώνη. Το ελπίζω», εξηγώντας ότι «η έξοδος από την ευρωζώνη θα φέρει ολική καταστροφή της Ελλάδας».
Ο κ. Στεφανόπουλος παραδέχεται ότι η οικονομική κρίση στην Ελλάδα ξεκίνησε «από τότε που όλοι μας κάναμε διορισμούς, ή υπερβολικές δαπάνες, που δεν τις σήκωνε η οικονομία μας», ενώ σε ερώτηση για το ενδεχόμενο να μην περάσουν από τη Βουλή τα νέα μέτρα και ο προϋπολογισμός και η χώρα να οδηγηθεί σε νέες εκλογές, απαντά: «Ξέρουν ότι θα φτάσουν στην πλειοψηφία που έχουν οι Σαμαράς και Βενιζέλος».
Ο κ. Στεφανόπουλος δήλωσε ότι δεν είναι υπέρ της κοινωνικής αναταραχής και τονίζει πως δεν πιστεύει ότι αυτή λύνει προβλήματα. Στο ερώτημα, τι θα έκανε αν ήταν πρωθυπουργός και του τύχαινε μια αντίστοιχη με τη σημερινή κατάσταση, απαντά: «Μάλλον, θα έπαιζα τον ρόλο του κ. Σαμαρά». Για τον ρόλο του Αλέξη Τσίπρα, σημειώνει: «Δεν ακούω κάτι από την πλευρά τους», ενώ για τον Φώτη Κουβέλη τονίζει: «Κάνει μεγάλη υποχώρηση, να συνεχίσει να στηρίζει την κυβέρνηση».
Ο κ. Στεφανόπουλος δηλώνει ότι τον τρομάζει το φαινόμενο της Χρυσής Αυγής «επειδή η συμπεριφορά της δεν είναι καθόλου κοινοβουλευτική» και προσθέτει ότι οι άνθρωποί της «εκμεταλλεύονται την ανάγκη του κόσμου για περισσότερη αστυνόμευση, την οποία αυτοί επιφέρουν με τη βία».
Στη συνέντευξή του ο τ. Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας αναφέρεται και στο Κυπριακό, χαρακτηρίζοντας την Κύπρο «πληγή της Ελλάδας, υπό την έννοια ότι είναι υπό κατοχή και για να επουλωθεί θα έπρεπε η ελληνική πλευρά να είναι πιο ισχυρή από ό,τι τώρα».
Για την παρέμβαση του υπέρ του «ναι» στο δημοψήφισμα του 2004 ο κ. Στεφανόπουλος εξηγεί ότι «έγινε για λόγους πραγματικούς, για το συμφέρον της Κύπρου» και εκφράζει φόβους ότι δεν θα υπάρξει άλλη ευκαιρία για επανένωση του νησιού.

thebest.gr