Πέμπτη 15 Αυγούστου 2024

ΑΕΚ - Νόα: Με τον κόσμο στο πλευρό της για να βγει από τα… βράχια και να μην αποχαιρετίσει την Ευρώπη από τον Αύγουστο. / Άγιαξ - Παναθηναϊκός: Για την ανατροπή στην Ολλανδία .

ΑΕΚ - Νόα: Με τον κόσμο στο πλευρό της για να μείνει στην Ευρώπη 

Με τη στήριξη των οπαδών της στην OPAP Arena, η ΑΕΚ υποδέχεται τη Νόα (15/8 20.30) για τα προκριματικά του Conference League με σκοπό να ανατρέψει το... στραπάτσο της πρώτης αναμέτρησης όπου ηττήθηκε με το εμφατικό 3-1.

Η διαφορά των δύο ομάδων σε επίπεδο δυναμικής είναι μεγάλη, με την ΑΕΚ να υπερισχύει, κάτι τέτοιο όμως θα πρέπει να φανεί και στο χορτάρι απόψε το βράδυ στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Ο Ματίας Αλμέιδα στη συνέντευξη Τύπου ενόψει του σημερινού αγώνα στάθηκε στα λάθη, ατομικά και ομαδικά, που έκανε η «Ένωση» και πάνω από όλους εκείνος, προσθέτωντας ότι η ομάδα του δεν έπαιξε με τη δική της ταυτότητα.

Στο αγωνιστικό κομμάτι και ενώ δεν έχει ανακοινωθεί η αποστολή, θα περιμένουν μέχρι την τελευταία στιγμή των Λιβάι Γκαρσία που έχει ενοχλήσεις και δε προπονήθηκε με την υπόλοιπη ομάδα χθες (14/8).

Εφόσον η ΑΕΚ προκριθεί θα περιμένει τον αντίπαλο της από το ζευγάρι Χάιντουκ-Ρουζόμπεροκ. Σε διαφορετική περίπτωση θα αποχαιρετίσει την Ευρώπη από τον Αύγουστο.

Οι πιθανές συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στρακόσα – Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Πήλιος – Ελίασον, Σιμάνσκι, Πινέδα, Γκατσίνοβιτς – Λιούμπισιτς, Τσούμπερ.

Νόα (Ρουί Μότα): Τσαντσάρεβιτς – Μιλίκοβιτς, Γκονσάλο Σίλβα, Θοράρινσον, Σάντος – Γκάμπος, Σανγκαρέ, Μανβελιάν – Πινσόν, Γκρεγκόριο, Φερέιρα.

 

Άγιαξ - Παναθηναϊκός: Για την ανατροπή στην Ολλανδία

  

Έχοντας στην πλάτη του το εις βάρος του 1-0 από την αναμέτρηση στο ΟΑΚΑ, ο Παναθηναϊκός πάει στο Άμστερνταμ (15/8, 21.15) με σκοπό τη μεγάλη ανατροπή κόντρα στον Άγιαξ που θα τον φέρει στην επόμενη φάση των προκριματικών του Europa League.

Το έργο των «πρασίνων» δε θα είναι καθόλου εύκολο, με τον Ντιέγκο Αλόνσο να δηλώνει στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου ότι περιμένει από την ομάδα του να μπει αποφασιστικά και με κυριαρχία στο παιχνίδι. 

Η παράδοση δεν είναι με το μέρος του Παναθηναϊκού, καθώς αυτή θα είναι 7η συνάντηση ανάμεσα στις δύο ομάδες, με τον Άγιαξ να μετράει πέντε νίκες και τους πράσινους μία (1996, 1-0 στο Άμστερνταμ

Πιθανή ενδεκάδα για τους «πράσινους» είναι με τον Ντραγκόφσκι στην εστία, τους Μλαντένοβιτς, Γεντβάι, Ίνγκασον και Βαγιαννίδη στην άμυνα, τους Αράο και Τσέριν στον άξονα της μεσαίας γραμμής με τον Μπακασέτα μπροστά τους, τους Τετέ και Μαντσίνι στα «φτερά» και τον Ιωαννίδη στη θέση του φορ.

Η παράδοση δεν είναι με το μέρος του Παναθηναϊκού, καθώς αυτή θα είναι 7η συνάντηση ανάμεσα στις δύο ομάδες, με τον Άγιαξ να μετράει πέντε νίκες και τους πράσινους μία (1996, 1-0 στο Άμστερνταμ