Πέμπτη 15 Αυγούστου 2024

ΑΕΚ - Νόα 1 - 0 : Πρόκριση ήταν και πάει… ο "δικέφαλος" έμεινε στα βράχια αποχαιρετώντας την Ευρώπη από τον Αύγουστο.

   

Αρκετά νωρίς αποχαιρέτησε την Ευρώπη η ΑΕΚ καθώς στον επαναληπτικό αγώνα του τρίτου προκριματικού γύρου του Conference League νίκησε τη Νόα με 1-0 αλλά σε συνδυασμό με την ήττα (3-1) του πρώτου παιχνιδιού στην Αρμενία αποκλείστηκε από την συνέχεια της διοργάνωσης.

Στο πρώτο μέρος η ΑΕΚ, κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο, έχασε μεγάλες ευκαιρίες, είχε και δοκάρι στο 37' με τον Μάνταλο, αλλά δεν κατάφερε να βρει τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχυτα.

Στο 3’ ο Τσούμπερ έκλεψε την μπάλα και πάτησε στην περιοχή, αλλά ο αντίπαλος τερματοφύλακας απέκρουσε την μπάλα. Οι Αρμένιοι είχαν μεγάλη ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ στο 21΄ όντα σουτ του Γκεκόριο απέκρουσε ο τερματοφύλακας, Στρακόσα. Η «Ένωση» στο διάστημα 34’-37’ είχε τρεις κλασικές ευκαιρίες για γκολ. Στο 34’ ο Τσούμπερ έσπασε ωραία την μπάλα στο Ρότα και το σουτ του τελευταίου κόντραρε σε αμυντικό και κατέληξε κόρνερ. Στο επόμενο λεπτό, σουτ του Ελιάσον από το ύψος του πέναλτι έφυγε άουτ. Επίσης στο 37’ οι «κιτρινόμαυροι» είχαν δοκάρι σε κεφαλιά του Μάνταλου μετά από σέντρα του Τσούμπερ.

Η ΑΕΚ συνέχισε την πίεση και στο 43’ σουτ του Ελιάσον κόντραρε και έφυγε κόρνερ και στο 44’ ο Λιούμισιτς δεν κατάφερε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα.

Στην επανάληψη οι «κιτρινόμαυροι» βγήκαν στην επίθεση και στο 47’ κεφαλιά του Τσούμπερ μετά από σέντρα του Ελίασον πέρασε άουτ. Η Νόα απείλησε στο 56’ όταν σε σουτ του Μανβελιάν η μπάλα βρήκε το δοκάρι. Στο 76’ βολέ του Ρότα, απομάκρυνε εντυπωσιακά ο Τσαντσάρειβιτς και στο επόμενο λεπτό ο Βίντα με προβολή έστειλε την μπάλα άουτ. Στο 89’ σουτ του Λαμέλα δεν ανησύχησε τον Τσαντσάρεβιτς. Το γκολ σημειώθηκε στο 92’. Ο Φερνάντες από τα δεξιά έκανε σέντρα και ο Τσούμπερ με προβολή έκανε το 1-0. Η φάση εξετάστηκε στο VAR, αλλά το γκολ μέτρησε. Στο 96’ σουτ του Χατζησαφί έφυγε άουτ.

AEK: Στρακόσα – Ρότα, Βίντα, Κάλενς, Πήλιος (70’ Χατζησαφί) – Ελίασον (63’ Κοϊτά), Σιμάνσκι (46’ Πινέδα), Μάνταλος, Γκατσίνοβιτς (63’ Φερνάντες) – Λιούμπισιτς (46’ Λαμέλα), Τσούμπερ.

Νόα: Τσαντσάρεβιτς – Γκονσάλο Σίλβα, Μιλίκοβιτς, Θοράριρσον, Σάντος – Κάμπος 63’ Τσινάρι), Σανγκαρέ (74’ Μουραντιάν), Μανβελιάν (74’ Ομάρ) – Φερέιρα (63’ Αβανεσιάν), Γκρεγκόριο (64’ Αΐας), Πινσόν.